Hörhöraivo

Yleisesti ottaen vanhemmat ja etenkin äidit taitavat syytellä toisiaan ihan liikaa. Yritän välttää viimeiseen asti erilaisen äitiyden tai kasvatustapojen arvostelua. Minulle on ihan yhdentekevää, miten joku toinen äiti synnyttää, imettää, nukuttaa lastaan, koska vie lapsensa hoitoon ja minne tai onko hän kotiäiti vai uraäiti. Ei kosketa minua millään lailla eikä näiden seikkojen pitäisi vaikuttaa kenenkään muidenkaan elämään mitenkään.

rokotusvastaisuus

(IL 14.4.2015)

MUTTA. On yksi asia, josta tuomitsen syyttävällä sormellani ihan jokaisen asianosaisen enkä aio sitä pyydellä anteeksi. Nimittäin rokotusvastaisuus. Sellainen vastuuttomuus, itsekkyys ja puhdas idiotismi sitten taas nimittäin vaikuttavat minun ja jälkikasvuni terveyteen anteeksiantamattomasti. Muutun vihasta tomaatinpunaiseksi ja korvistani nousee takuulla mustaa savua, kun kuulen, etteivät jotkut vanhemmat rokota lapsiaan. Puhumattakaan uutisista, jotka kertovat, että joku rokottamaton lapsi on kuollut tai ollut kuolla harvinaiseen tautiin, joka on muutoin saatu kitkettyä rokotteilla.

En muutenkaan voi ymmärtää, mistä kumpuaa tarve kaikenlaiseen terveyshörhöilyyn. Joillakin ihmisillä on tapana uskoa aivan ihmeellisiä netissä kiertäviä ”tutkimustuloksia”, jotka väittävät jotain ihan pöljää. Siinä ei sitten auta, kun joukko pitkän linjan arvostettuja akateemisia tutkijoita vakuuttaa, että ei tämä asia kyllä nyt näin ole, tästä on tehty tuhansia luotettavia tutkimuksia, jotka osoittavat niin ja näin. Ja voi hyvää päivää, kun aletaan puhua vaikka kookosöljystä ja D-vitamiinista niin johan ovat hörhöt irti. Ihmiset linkkailevat jotain Magneettimedian juttuja Facebook-sivuilleen ilman pienintäkään lähdekritiikkiä ja kuvittelevat, että joka asia, joka on kirjoitettu suureen ja mahtavaan intternettiin pitää ilman epäilyksen häivääkään paikkansa. Siis kaikki muut asiat tietysti paitsi ne ihan oikeat, luotettavat tieteelliset julkaisut.

Lapsen rokottamatta jättäminen on aivan uskomattoman itsekästä toimintaa. Vanhemmat käyttävät häpeilemättä hyväkseen muiden ihmisten rokotuksia ja terveyttä! Heidän lapsensa nauttivat laumasuojasta. Eli kun tarpeeksi moni muu ympärillä on rokotettu, taudit eivät pääse leviämään ja myös rokottamattomat ovat turvassa. Mitä nämä pölhöhörhöilijät eivät ilmeisesti tajua, on se, että jos liian moni käyttää hyväkseen muiden tuottamaa laumasuojaa, SE MURTUU. Ja tauti leviää. Ja silloin myös rokotetut ovat vaarassa, puhumattakaan pikkuvauvoista, jotka eivät ole vielä edes ehtineet saada rokotuksia.

Kirjoitan tähän nyt, että narkolepsia niin sitten voimme kaikki yhteen ääneen todeta, että narkolepsia mainittu, joten sitä ei tarvitse enää tuoda esille. En siis tässä tekstissä puhu sikainfluenssarokotteista vaan esimerkiksi viitosrokotteesta, joka suojaa sellaisilta pikkupöpöiltä kuin kurkkumätä, jäykkäkouristus, hinkuyskä, polio ja Hib-taudit (aivokalvontulehdus, kurkunkannentulehdus ja verenmyrkytys). En itsekään antaisi lastani rokotuskoe-eläimeksi testaamaan täysin uutta rokotetta, mutta nuo vanhat rokotukset ovat turvallisiksi tutkittuja ja estävät kammottavien tautiepidemioiden puhkeamisen.

Eivätkö edes viimeaikaiset uutiset läheltä piti -kuolemista herätä rokotusvastaisia ihmisiä? Luulevatko he todella olevansa suojassa hengenvaarallisilta taudeilta? Ovatko he oikeasti niin kertakaikkisen sivistymättömiä, etteivät tiedä millaisia tauteja tässä maailmassa on olemassa ja millaisia kammottavia sairauksia rokotukset estävät? He eivät selvästikään ole nähneet kuvia polion halvauttamista lapsista. Minusta tuntuu, että vain hirviö katsoo niitä kuvia ja jättää lapsensa rokottamatta.

Australialla on oiva keino vähentää tällaista täysin älyvapaata hörhöilyä. Se aikoo nimittäin viedä sosiaalitukia rokotuksista kieltäytyviltä (HS). Loistokeksintö ja sama Suomeen, kiitos.

rokotus1

Seuraa blogia Bloglovinissa // Facebookissa // Blogilistalla // Instagramissa

16 Comment

 1. Omia lapsia minulle ei ole vielä suotu, mutta allekirjoitan kaiken mitä kirjoitit! Olen lastensairaanhoitaja, ja lyhyen urani aikana olen jo ehtinyt nähdä valitettavan monta tapausta, jossa lapsi sairastuu erittäin vakavasti tautiin, joka olisi ollut estettävissä normaaleilla rokotusohjelmaan kuuluvilla rokotteilla. Sääli sinänsä, että nykyään niin monet leikkivät omalla ja/tai lapsensa terveydellä, eivätkä ota rokotteita.

  (Tässä myös lyhyt ja ytimekäs kirjoitus aiheesta: http://blogit.image.fi/vesanlinja/vain-umpimantti-jattaa-lapsensa-rokottamatta/)

  1. Heh, kappas, tykkäänkin kovasti Vesasta huuhaahörhövastustajana 😀 Samat kritiikit Magneettimedialle meni sielläkin.

 2. Rokotusvastaisuus on kyllä vähän hämmentävä ilmiö. Luultavasti kyse on ennen kaikkea medialukutaidon ja lähdekritiikin puutteesta. Valtavasta informaatiotulvasta poimitaan helposti vain tunteisiin vetoavat asiat mututuntuman perusteella. Minusta olisikin tärkeää tuoda tiedettä ja tieteellistä lähestymistapaa enemmän ihmisten arkeen.

 3. Samaa mieltä olen näistä ns. vanhoista rokotteista, olisi erittäin typerää jättää ottamatta lapselleen. Mutta mitä mieltä olet näistä uusista esim. tämä ns. korvatulehdusrokotteena mainostettu (pneumokokkirokote vai muistanko nimen väärin?!) on tosi uusi tuote: omaa lastani s.2007 huokuteltiin postitse useasti ”koekaaniiniryhmään” 2007-2008 vuosina jos oikein muistelen. En toki suostunut huh, huh! Pidätkö turvallisena aiotko ottaa lapsellesi (kuuluu ohjelmaa nykyisin)? Entä papa? sanoin omani 7v. tarkastuksessa että papereihin harkitaan vielä merkintä. en siis kieltäynyt vielä ainakaan, on kuulemma huono suojausteholtaan olen kuullut :/ papa annetaisiin vasta n. 5v kuluttua joten ehtii miettiä. Juuri tanskasta tullut tieto että papa aiheuttanut paljon pahoja vauriota, osa tytöistä jopa pyörätuolissa ja rokotetta vahvasti epäillään.. (en nyt muista onko siellä jo keskeyttyy rokottaminen) Tämäkin siis suht uusi rokote! Suomen papa-rokote kuitenkin eri valmistajan tuote. Pidätkö turvallisena näistä tiedoista huolimatta ja aiotko antaa empimättä sitten lapsellesi? mietin välillä testataanko näitä uusia sittenkään riittävän huolellisesti, mitä mieltä olet?

  1. anteeksi huonot yöunet! korjaan: papa ei siis tietenkään ole mikään rokotten nimi vaan se on kohdunkaulansyöpärokote ja papa se näyte! 😀 meni vellit ja muusit sekaisin hups! voi minua! 😀

 4. Kiitos ja aamen! Nimenomaan pitkään kehitetyt, rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet: kaikkien kykenevien pitäisi ne ottaa. Silloin suoja kestänee sen pienen vähemmistön, jota ei terveyssyistä voida rokottaa. Muiden rokotteiden (kohdunkaulan syöpä, korvatulehdukset, vesirokko jne.) osalta jokainen vanhempi tekee päätöksen tietysti itse punniten hyödyt ja riskit. Mutta että joku jättää lapsensa rokottamatta vaikka poliota tai hinkuyskää vastaan: se jos mikä saa tulevan äidin surulliseksi sekä omansa että niiden rokottamattomien lasten vuoksi.

 5. Ihmisiltä tuntuu menevän yli ymmärryksen se, että vaikka rokotteesta tulisi haittavaikutuksia (ja alleviivaan että se on ERITTÄIN epätodennäköistä), niin se on pienempi paha kuin se, että lapsi KUOLEE turhaan tautiin, joka olisi voitu estää. Nykyään ihmiset matkustaa niin paljon, että tauteja kulkeutuu Suomeen vaikka itse pysyisi tiukasti kotona, eikä siihen voi tuudittautua ettei täällä moneen vuoteen ole esiintynyt jotakin tautia.

 6. https://www.youtube.com/watch?v=Rzxr9FeZf1g Tässä supernopeasti puhuvan tiedenörtin selitys rokotevastaisuudelle. Todella hyvä video ja se selittää, mistä tää sekoilu on oikein lähtöisin!

 7. Vähän keittää says: Vastaa

  Ärsyttää aivan suunnattomasti tollaset idiootit. Anteeksi kielenkäyttö. Rokottamattomuus vaarantaa paitsi niiden rokottamattomien lasten hengen, myös sellaisten, jotka eivät jostain syystä voi ottaa rokotetta vaikka haluaisivatkin. Käsittämättömän itsekästä toimintaa tuollainen. Biologian opettajani kertoi, että hän ei voi matkustaa vaimonsa kanssa Afrikkaan, koska vaimo on allerginen keltakuume(?)rokotteelle. Näin voi olla siis myös jonkin ”tavallisen” rokotteen kanssa, joten nämä idiootit, jotka kieltäytyvät rokotteista minkä lie syyn takia, vaarantavat myös muiden hengen !

 8. Mistä lie eksyinkään tähän blogiin, mutta hyä, kun eksyin.
  Minua kiinnostaa juontaako mustavalkoinen asenteesi ja lapsellinen hörhöksi nimittely myös sellaisesta pelosta, jonka pyrkimyksenä on piilossa vaanivan ja pikkuruists päätään varovasti nostelevan omantunnon hakkaamisesta takaisin piiloon. Onhan se hemmetin helppoa elämää, jos mitään ei tarvitse kyseenalaistaa ja toimintaohjeet on valmiiksi kirjotettu. Mielestäni se vasta onkin naivia ja todella vastuutonta, mikäli kyse on myös muista kuin itsestä, etenkin täysin vanhemman armoilla olevasta lapsesta!
  Eikö riitä, että julkisuuteen on tullut useita esimerkkitapauksia myös rokotteiden vakavista haitoista ja myöhemmin selvinneistä kyseenalaisia motiiveja niiden ehdottomasta tärkeydestä (kuten vanhempien työstä poissaolot). Eikö sekään tieto herättele ja motivoi etsimään tietoa ennen lammasmaista uskollisuutta annetuille suosituksille, että on eri maissa on julkaistu hyvinkin ristiriitaisia suosituksia.

  Ainoastaan siinö olen täysin samaa mieltä, että kyllä kannattaa tarkistaa aina lähde, eikä uskoa mitä tahansa ”tutkimusta”. Edelliseen haluan kuitenkin lisätä, että jumalan lailla ei ole suositeltavaa uskoa myöskään yhteen tai kahteenkaan lähteeseen!

  Itse en missään nimessä ole rokotevastainen vaikka kannatankin harkitsemaan ja puntaroimaan onko kaikkia suositusten ja rokoteohjelmassakaan mukana olevien uusien rokotteiden ottaminen tarpeen.

 9. Edellinen kirjoittaja pahoittelee kirjoitusvirheistä. Puolustautuakseni kerron, että kirjoitan tähän tarkoitukseen todella huonolla puhelimella ja samalla väsyneenä kuulostelen synnytyksen käynnistystä enteileviä oireitani. 😀

 10. Minua kiinnostaa juontaako mustavalkoinen asenteesi ja lapsellinen hörhöksi/ mäntiksi/ itsekkääksi nimittely juurensa myös pelosta ja pyrkimyksestä hakata raivokkaasti piilossa vaaniva ja pikkuruista päätään varovasti nosteleva omantunto takaisin sinne piiloon, jotta sinun ei vain tarvitsisi miettiä. Sinällään ymmärrettävää. Olisihan sellainen varmasti hemmetin helppoa elämää, kun mitään ei tarvitse kyseenalaistaa ja toimintaohjeet ovat valmiiksi annettuja. Mielestäni se se kuitenkin vasta onkin naivia ja todella vastuutonta. Etenkin, jos kyse on myös muista kuin itsestä, kuten täysin vanhemman armoilla olevasta lapsesta! Lapsi ei osaa kyseenalaistaa vanhempaa, vanhemman arviointikykyä ja tietotasoa. Ja vaikka osaisikin, ei raukalla ole paljoa vaihtoehtoja.

  Eikö riitä, että julkisuuteen on tullut useita esimerkkitapauksia myös rokotteiden vakavista haitoista ja myöhemmin selvinneitä kyseenalaisia motiiveja niiden ehdottomasta tärkeydestä (kuten vanhempien työstä poissaolot). Eikö sekään tieto herättele ja motivoi etsimään tietoa ennen lammasmaista uskollisuutta kaikille annetuille suosituksille, että eri maissa on julkaistu toisistaan hyvinkin ristiriitaisia suosituksia. Miksi?! Valitettavasti ammattilaisillakaan ei ole kaikkea tietoa, joten osa vastuu jää asiakkaan harteille.

  Ainoastaan siinä olen täysin samaa mieltä, että kyllä, aina kannattaa tarkistaa lähde, eikä uskoa mitä tahansa ”tutkimusta”. Edelliseen haluan kuitenkin lisätä, että jumalan lailla ei ole suositeltavaa uskoa myöskään yhteen tai kahteenkaan lähteeseen jos ne jäävät ainoiksi!
  Niin ikävää kuin se onkin, asiat eivät ole mustavalkoisia ja tärkeissä asioissa kannattaa nähdä itsekin vaivaa ja selvitellä asiaan liittyviä seikkoja. Helppoa se ei ole, siis aukottoman tiedon etsiminen eikä päätöksen teko.

  Itse en missään nimessä ole rokotevastainen vaikka kannatankin harkitsemaan ja puntaroimaan onko kaikkia suositusten ja rokoteohjelmassakaan mukana olevien uusien rokotteiden ottaminen tarpeen. Sama pätee lääkkeisiin.

  Huoh, kovasti toivon, että omien aivojen käyttöön, tiedon etsintään, terveeseen kyseenalaistamiseen ja kehittävään keskusteluun kykenemättömät ihmiset eivät onnistusi siirtämään niitä ominaisuuksia jälkipolvilleen!

 11. Aha, edellinen viestini olikin päässyt läpi. No tuossa vielä pidennetty versio.
  Ja kappas, tyhjentävä vastauskin näyttäisi olevan.

 12. Rokotusvastaisuus – tai ainakin kriittisyys on täysinymmärrettävää.
  Tänä päivänä rokotteet sisältävät raskasmetalleja kuten alumiinia ja jotkin jopa elohopeaa. Näin ei ollut silloin kuin rokotukset yleistyvät Suomessa.
  Monet vauvat ovat kuolleet rokotteiden nostamaan kuumeeseen sekä niiden aiheuttamiin allergisiin reaktioihin.
  https://www.youtube.com/watch?v=EdCU2DfMBpU

  http://checkoutthehealthyworld.com/vaxxed-film-pulled-robert-de-niros-tribeca-film-festival-following-totalitarian-censorship-demands-pharma-linked-vaccine-pushers-media-science-trolls/

  Rokotteisiin liittyy niin paljon sellaista joita tavallisille kansalaisille ei kerrota.
  Yhdyn edelliseen komenttiin, Kriittisyys kannattaa. Oman järjen käyttö. Tarviiko kolmekuukautista vauvaa piikittää, joka on vielä pitkään poissa päiväkodista yms.
  Kannattaa myös kysyä MIKSI esimerkiksi Australian hallitus on tehnyt rokotteista Pakollisen..
  Oletko tullut ajatelleeksi että Zika-virus ja ebola ovat mahdollisesti siirretty tahallisesti rokotteilla väestöön.
  Kyseesä on big-business ja maailmaa hallitsevan eliitin pyrkimys rajoittaa ihmisten lukumäärää.
  Lapsen kannalta on parasta että vanhemmat tekevät omaa tutkimusta asioista – eikä erityisestikään pidä Ilta Sanomia (pahin propagandan levittäjä Suomessa) ”tieteellisenä totuutena”.

  Nostan hattua vanhemmille jotka eivät altista lapsiaan sokeasti yhteiskunnan kahleisiin. Historia on osoittanut aika moneen kertaan mistä vallassa on kyse.

  1. Huhhui no nyt on aikamoista salaliittoteoria 😀 ei mene läpi täällä.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.