Raskaana matkalle – mitä mukaan?

Kauan odotettu lomareissu Kroatiaan koittaa huomenna, kun suuntamme miehen ja siskon sekä siskon poikaystävän kanssa Splitiin. En ole pysyä housuissani! Viimeinen aikuisten reissu vähään aikaan – tästä otetaan kaikki ilo irti. No ei ihan kaikkea – olisin esimerkiksi halunnut nauttia täysin siemauksin viinitilojen maisteluannoksista, mutta nyt täytyy tyytyä siihen ilmeisesti oikeanlaiseen viininmaisteluun eli viinin sylkemiseen pois suusta 🙂

matkalle3

Nyt saa muuten kertoa vielä viime hetken vinkit Kroatian reissulle! Hotellimme sijaitsee siis Podstranassa lähellä Splitiä ja meillä on auto käytössä koko yhdeksän päivän loman ajan. Olemme ainakin lähdössä yhden päivän reissulle Dubrovnikiin ja Bosnian puolelle Mostarin kaupunkiin. Lisäksi olemme suunnittelleet vierailua Hvarin ja Bracin saarille sekä johonkin luonnonpuistoon.

Saa vinkkailla myös matkatavaroista, joita näin raskaana ollessa kannattaisi olla mukana! Minulle onkin jo suositeltu lentosukkia, vaikka lentoaika onkin onneksi alle kolme tuntia. Lisäksi on kehotettu ottamaan mukaan äitiyskortti, jos lentokentällä aletaan kysellä raskausviikoista. Lennämme Norwegianilla, joka vaatii lääkärintodistuksen vasta viikolla 36 (apua, kuka uskaltaa lentää vielä tuolloin??), joten todistusta ei ole, mutta neuvolakortti todistanee, etten sellaista vielä tarvitsekaan. Huomautuksena kuitenkin huolestuneille: lääkäri antoi viime viikolla luvan lähteä reissuun äitiyspolitarkastuksen jälkeen. Ennenaikaisen synnytyksen vaaraa ei siis ole. Kroatiassa synnyttäminen ei varsinaisesti kuulu toiveisiini…

matkalle1 matkalle2 matkalle4 matkalle5

Vihdoinkin saan megamukavat terveyssandaalit jalkaan! Mukana on tietysti myös sivukaupalla matkalukemista ja kunnon aurinkosuojakertoimet.

8 Comment

 1. Ihanaa reissua :)! Ite olin aikoinaan reissussa raskaana Turkissa. Ehdoton asia on mukavat kengät kävelyyn! Jalat nimittäin alkoi turpoamaan helteessä loppupäivänä melkoisesti.

  Ps. onks tuo siun LV Gm koko? Itelleni on tulossa sama laukku MM:nä 🙂

  1. Hyvät kengät, check 🙂 Juu se on GM-koko!

 2. Oih, ihanaa reissua!

  Minulta ei muuta suosituksia kuin tosiaan tuo neuvolakortti ja tukisukat (voi olla hyvät autoillessakin, jos on pitkä automatka). Vettä kannattaa juoda reilusti, olen kuullut, että liian vähä veden juominen voi lisätä ennenaikaisia supistuksia, mistä ei tietenkään ole kiva reissussa ulkomailla kärsiä.

  Kovasti kiinnostaa lukea jälkikäteen matkakokemuksia ja ennen kaikkea myös siitä, miten raskaus vaikutti/oli vaikuttamatta lomailuun! Itsellänikin nimittäin tiedossa parin viikon Italian-reissu kesällä, kun raskausviikkoja olisi kasassa 28-30 ja tietysti hieman jännittää, miten sujuu…valitettavasti lomien takia reissua ei voinut aikaistaa.

  1. Kiitos vinkeistä 🙂 Luulen että tuo 28-30 on ihan hyvä aika lähteä reissuun! Mulle ainakin täydellinen, koska aiemmin oli vielä pahoinvointia. Totta kai varmasti vähän vaikuttaa lomailuun esimerkiksi syömisien tarkkailu, mutta luulen että muuten menee ihan hyvin 🙂

 3. Heidi_S says: Vastaa

  Noiden luettelemiesi lisäksi suosittelen käymään Krkan luonnonpuistossa. Siellä on ihan mielettömän hieno vesiputous.

  1. Juu se on listalla, kun taitaa olla jossakin Splitin lähistöllä 🙂

 4. Suosittelen käyntiä historiallisessa ja kauniissa Trogirissa, esim. matkalla takaisin lentokentälle (noin 5 km päässä). Bracissa pieni kylä nimeltä Milna, itse satamakaupunki ei mielestäni ollut kummoinen. Kannattaa varautua siihen, että vaikka lauttamatka mantereelta on lyhyt, niin saaren läpi ajaminen kestää. Että siinä mielessä ehkä Hvar olisi parempi. Pidempi lauttamatka, mutta lautalla pääsee suoraan Hvarin kaupunkiin?

 5. Henrika says: Vastaa

  Suosittelen myös Trogirin pikkukaupunkia 🙂 Olin viime heinäkuussa myös Kroatiassa raskaana. Tosin ihan alkuraskaudesta, joten tarkkailin vain ruokia tarkasti. Muutoin ei vielä tarvinnut erityisemmin raskautta huomioida. Reissu on kyllä siinä mielessä jäänyt ainutlaatuisena mieleen, että tuolloin tulevasta pienokaisestamme tiesimme vain minä ja mieheni sekä neuvolan täti 😉 <3

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.