Sujuuko isältä letitys?

Vaikka äitienpäivä onkin pian ovella, täytyy vinkata yhdestä isiin liittyvästä jutusta. Kuulin erään työjutun merkeissä Iberon tilaisuudesta, jossa isiä opetetaan letittämään tyttäriensä hiuksia. Korubrändi pitää lauantaina 9. toukokuuta kaksi letityskurssia isille. Ibero kertoo Facebookissaan, että letitystä opettavat kampaajat aloittavat perusteista, joten aikaisempaa kokemusta ei tarvitse. Isänkään titteli ei ole välttämättömyys, vaan kurssille voi osallistua esimerkiksi ukki, eno tai kummisetä. Jos kiinnostuit, kannattaa tsekata lisää Iberon Facebookista.

Tämä miesten letitysinnostus on tainnut lähteä Lilyssa bloggaavalta isältä, joka siis pitää Isin ja tyttöjen hiushommat -nimistä blogia. Täytyy sanoa, että noita lettejä katsoessa tuntee kyllä kateuden pistoksen, en todellakaan itse osaisi moisia väkertää.

Kun kuulin tuosta Iberon kurssista, mietin mielessäni, ettei omaa miestäni saisi kurssille aseella uhatenkaan. Hän on (olevinaan) niin miesten mies, etteivät moiset tyttöjen hömpötykset voisi vähempää kiinnostaa ja sehän olisi suorastaan noloa osata tehdä edes alkeellinen tukkaletti. Kuin ihmeen kaupalla hän kuitenkin suostui demonstroimaan tätä blogipostausta varten omia letitystaitojaan meikäläisen päähän.

Muistutin nimittäin häntä ehdottomasta tasa-arvoisen vanhemmuuden vaatimuksestani. Edes hiustenlaitto ei siis voi jäädä ainoastaan minun vastuulleni. Jos tyttö pyytää isältä jonain päivänä kampausta vaikka kouluun, täytyy sellainen iskältä irrota. Pyysinkin miestä tekemään testipäähäni ensin rennon koulukampauksen, jossa tukka olisi ponnarilla ja ponnari letillä. Olin ihan äimän käkenä, koska oletin hänen osaavan tehdä edes PERUSLETIN. Ei kuulemma ollut hajuakaan. Näytin kännykkälatureiden piuhoilla letinteon idean ja nopean kädestä pitäen -luennon jälkeen syntyi tällaista:

isäletittää

Idea toiseen kampaukseen tuli häneltä itseltään. Hänelle kun on jostain syystä jäänyt mieleen, millainen on kalanruotoletti ja kovasti sellaisista tykkää 😀 Näytin pikaisesti, kuinka kalanruoto syntyy, mutta tämä kampaus osoittautui ylitsepääsemättömäksi lettihaasteeksi. Syntyi seuraavaa:

letti1Tämä ei muistuta edes etäisesti kalanruotolettiä eikä yleensäkään mitään lettiä 😀 Olisi hauska nähdä, saisiko tuosta tumpelosta letittäjää oikeanlaisella opetuksella…

Letittävätkö teidän perheen miehet? Tai onko lukijoiden joukossa kenties letit taitavia miehiä?

6 Comment

 1. Perusletti onnistuu myös mun mieheltä. Olin todella yllättynyt kun kerran sellaisen mulle väänsi. Varmasti opettamalla saisin tekemään muitakin, mutta kun toinen ei innostu 😀

 2. Vivianna says: Vastaa

  Haha, meillä mutsi ei aikanaan osannut muuta kuin vaivalloisesti (hieman sotkuisen) perusletin. Jossain vaiheessa sitten mursin käteni ja tarvitsin jonkun laittamaan hiukset kiinni aina välillä. Hiusten kampaaminen onnistui kyllä, mutta lettiä tai edes perusponnaria oli vaikea tehdä sillä väärällä kädellä yksin. Äidistä ei ollut juurikaan apua, mutta muuten niin miehinen pikkuveljeni teki mm. bileisiin aivan mahtavia kampauksia. Sain kehujakin. 😀 Oman näkemykseni mukaan miehetkin voivat tehdä todella tarkkaa jälkeä, kunhan vaan pääsevät alkuun. Sorminäppäryydestähän kaikki on kiinni, ei sukupuolesta. Mielestäni käsistään kätevät työstävät kyllä lähes tulkoon mitä tahansa materiaalia. 🙂

 3. Meillähän on kans lupailtu tyttöä ultrissa niin kyllä tuo mies joutuu myös opettelemaan hiustenlaiton taidon. Meillä ei isä kyllä ikinä meidän hiuksiin koskenut, mutta kaverille saattoi isä tehdä vielä lukiossa letit kun toinen söi aamupalaa. Pientä yllättyneisyyttä saattoi olla sillon ilmassa, mutta tästä syystä sanoinkin miehelle jo kun suunniteltiIn lasten hankintaa että yhtä lailla hänkIn joutuu niitä lettejä sitomaan.

 4. lapsuuden perheessäni ei letittänyt edes äiti, ja mulla oli aina lyhyt tukkakin. olen tästä vähän katkera, joten jos mulla joskus on tytär, niin sillä on kyllä aina sitten hienot kampaukset päässä! oon yrittänyt myös ehdottaa poikaystävälle letittämisen opettelua, vaikka ei olekaan ajankohtainen asia. mutta se tuntuu niin ihanalta, kun joku toinen näprää hiuksia, että ihan senkin takia haluaisin sen opettelevan 😀 ehkä vielä joskus!

  en oo muuten tainnut aiemmin kommentoida, kun yleensä luen blogeja tabletilla, ja sillä se on vähän ärsyttävää. oon kuitenkin jäänyt koukkuun tähän sun blogiin, vaikka raskaus tai äitiys ei tosiaan oo mulle mikään ajankohtainen asia. hyvä blogi siis! 🙂

 5. En ole kyllä ajatellut, että tasa-arvoinen vanhemmuus meinaisi sitä, että molempien vanhempien pitää tehdä samoja juttuja ja olla samoista asioista kiinnostuneita. Erilaisuus on rikkaus, tärkeintä on rakkaus.

 6. mymmelin äiti says: Vastaa

  Ei osaa mies kyllä letittää, mutta kovin kivasti osaa kuitenkin tyttäremme pitkän tukan laittaa. Olen huomannut, että erityisesti nuo suvun miehet (tytön isä ja pappat, jotka muuten osallistuvat todella paljon lapsen hoitoon!) tykkäävät laittaa tytön nimenomaan tytön näköiseksi: kyläilykassista puetaan samanaikaisesti päälle kaikki punaiset ja hiuksiin aina kukkapantoja ja rusettipinnejä 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.