Hoitolaukku by Marc Jacobs

Se olisi heinäkuu ja Sipen syntymäkuukausi. Vauvantarvikkeista meiltä ei puuttune enää oikeastaan mitään, hoitolaukkukin pamahti eilen lähetillä kotiovelle. Valittelin jo täällä, että hoitolaukku pitäisi tietysti vauvataloudesta löytyä, mutta että meillä ei ole eikä meille tule varsinaista Hoitolaukku-nimellä kulkevaa, anteeksi ranskani, rumilusta nurkkiin pyörimään. Ei vaikka niistä löytyisikin jotain hienoja lämpöeristettyjä taskuja.

Rakastan muotia, designia, kauniita vaatteita, asusteita ja esineitä, muttei kaiken meillä missään nimessä pidä olla jotakin hienoa merkkiä. Päinvastoin! Minusta on tullut viimeistään oman asunnon ostamisen jälkeen aika pihi, enkä todellakaan juuri tuhlaile. Mutta laukuista en tingi.

vestiaire3

Niinpä aloin selailla Vestiairea sillä silmällä, kun tajusin tarvitsevani hoitolaukun vauvalle, enkä siis halunnut senkään olevan aivan mikä tahansa kassi (muttei sentään mikään Hermèskään). Vestiaire on siis valtava nettikauppa, jossa yksityiset myyjät myyvät (käytettyjä) merkkituotteitaan. Putiikista voi ostaa 2ndhandia luottavaisin mielin, sillä Vestiairen tiimi tsekkaa jokaisen tuotteen kunnon ja aitouden ennen kuin ostaja saa sen käsiinsä. Jos tuote ei olekaan sellainen kuin myyjä on väittänyt sen olevan tai se todetaan esimerkiksi feikiksi, ostaja saa rahansa takaisin.

Minä nappasin virtuaaliseen ostoskoriini Marc by Marc Jacobsin laukun, jonka ajattelin käyvän erinomaisesti tulevaan tehtäväänsä hoitolaukkuna. Muovimainen pinta on helppo pyyhkäistä puhtaaksi eikä siis ole niin justiinsa, mihin laukun milloinkin laskee. Kokokin vaikuttaisi olevan aika passeli! Ja ulkonäkö taas on hauskan lapsekas. Laukussa on vain yksi sivutasku, mutta joitain pussukoitahan voi hankkia sinne erikseenkin.

vestiaire2

vestiaire1

Laukun varsinaista sisältöä en juuri ole vielä miettinyt, eikä sen aika ihan vielä olekaan, mutta nappasin tämän listan Vau.fi:stä teitä varten, kenellä hoitolaukun pakkaaminen on jo ajankohtaista.

Vauvalle:

-vaipanvaihtoalusta
-muutama vaippa
-1-2 vaihtovaatekertaa
-kosteuspyyhkeitä
-voide
-harso
-tutti + tuttinauha
-tuttipullo
-sosepurkki
-maitoa
-d-vitamiinitipat
-naposteltavaa
-lusikka
-nokkamuki
-ruokalappu
-nenäliinoja
-pieni pyyhe
-kynsisakset
-neuvolakortti
-lelu, myös unilelu ja purulelu
-pussi likaisille vaipoille
-aurinkolasit

Äidille:

-käsidesi
-liivinsuojia
-vaihtopaita
-muut henkilökohtaiset tavarat

Mitä muiden hoitolaukuista löytyy?vestiaire5 vestiaire4 vestiaire44 vestiaire6

Seuraa blogiani Bloglovinissa // Blogit.fi:ssä // Facebookissa // Instagramissa // Blogue.fi:ssä

15 Comment

 1. Hoitolaukkuna toimii itse Ikean kankaasta ompelemani kassi, joka on palvellut moitteettomasti jo reilun vuoden ajan. Laukussa on tällä hetkellä aina vauvalle vaihtovaatteet, vaippoja, vaipanvaihtoalusta, kosteuspyyhkeitä, pyyhe, koirankakkapusseja kakkavaipoille (sekä koiran jätöksille), ruokaa/välipaloja, nokkamuki, xylitol-pastillit. Äidille purkkaa ja käsidesi, nenäliinoja. Joskus nakkaan mukaan pari lelua ja aurinkolasit.

  Kassimainen laukku toimii mainiosti, yksi sivutasku on riittänyt ihan hyvin, kun ns. ala- ja yläkerran tavarat (vaipat vs. ruoat) on eroteltu omiin pussukoihin. Sinun laukku näyttää tosi kätevältä, ainoa mitä itse varmaan kaipaisin tuohon laukkuun olisi vetoketju (ilmeisesti se puuttuu?), koska laukun nakkaa monesti käytännön syistä sinne vaunujen alakoriin..

  Tsemppiä loppuodotukseen 🙂 Itsellä la syyskuussa, sitä ootellessa..

  1. Vetoketju olisi tosiaan näppärä, mutta toisaalta olen tottunut vetoketjuttomuuteen, sillä matkassa kulkee usein LV:n Neverfull, josta ei myöskään tuota löydy 🙂

 2. Mä ostin just eilen Longchampin tummansinisen vetoketjullisen kassin hoitolaukuksi. Sitä voi käyttää myös muihin tarkoituksiin :), en kans lämmennyt noille satasen tai enemmänkin maksaneille ”oikeille” hoitolaukuille.
  En ole vielä miettinyt, mitä kassissa sitten säilytän. Sun laukku näyttää tosi kivalta!

  1. Longchamp on varmasti kans hyvä valinta! 🙂

 3. Just näin tekisin itsekin – ostaisin mieluummin hyvän, hoitolaukuksi sopivan käsilaukun, enkä hoitolaukkua. Vähänkö olisi upeaa, jos tää laukku kestäisi niin, että Sipe saisi tuon laukun vielä joskus käsilaukkukäyttöön vanhempana 😀 Onhan se sentään elämän ensimmäinen merkkilaukku!

  1. Oooh ihana ajatus! <3

  2. Hihi totta, hyvä idea 🙂

 4. Mulla on hoitolaukkuna vaan tylsästi Neverfull, on ollut kyllä buenon kokoinen, mutta kaipaisin just vähän jotain särmää.
  Sun laukku on just ihana!
  Meidän tyttäret on kyl mielissään, kun perivät joskus äitiensä merkkilaukkukokelmat! 🙂

  1. Neverfull hoitaa varmasti myös asiansa! Se on ihan huippulaukku, mulla aina esim matkoilla mukana 🙂

 5. Mulla oli hoitolaukkuna lumin supermarket, olikohan tuo koko xl. Ihan mahtava ja kätevä kun pitkän olkahihnan vaihtamalla laukun sai rattaiden työntöaisaan kiepautettua. 😀

  1. Se olisi varmasti hyvä ominaisuus, että saa vaunuihin jotenkuten kiinni!

 6. Huh, onpas lista tavaroita. Saa nähdä, millaiseksi laukun sisältö meillä muuttuu kun lapsi alkaa syödä kiinteitä, mutta nyt meillä on mukana muutama vaippa, vaihtovaatteet vauvalle, pieni laukun mukana tullut hoitoalusta, iso harso imetyssuojaksi ja pukluliinaksi, toinen harso peppupyyhkeeksi, aurinkolasit ja hellehattu. Joskus on ollut myös peppurasvaa ja kosteuspyyhkeitä mukana. Ollaan oikeastaan aina paikoissa, joissa pepun voi pestä hanan alla ja käytetyn vaipan laittaa roskiin. Vaihtopaitaa itselleni olisin kaivannut tasan kerran, kun vauva teki megapuklut suoraan olalle.

  1. Jep, mäkin katsoin et jestas, kyl sitä pitäis kaikkee muistaa ottaa mukaan 😀 mut tosiaan ihan pienen vauvan lista näyttääkin vielä erilaiselta 🙂

 7. Mahtavan laukun olet löytänyt! Itsellä hoitolaukun metsästys juuri menossa, tosin LA:han vielä 2kk. Esikoisen kanssa käytin vaunujen hoitolaukkua, joka oli suoraan sanottuna melko ruma, mut sekä vaunu että laukku meni jo aikoja sitten myyntiin ja nyt tulokkaalle uudet hakusessa. Olen kytännyt Marc Jacobsin Eliza-a-Baby hoitolaukkuja alesta, mut tuntuu olevan niin klassinen malli, ettei se mihinkään aleen tule ja Jenkeistä tilaus ei muutenkaan nyt erityisen edullista, kun taalan kurssi on niin kova euroon nähden. Nyt netissä selailtuani löysin Skip Hopin hoitolaukut ja Forma malli näytti omaan silmään ihan kivalta ja vähän vastaavalta kuin Marcin Eliza:

  http://www.skiphop.com/product/formadiapertote.html

  Noita näytti löytyvän ihan suomalaisista nettikaupoista myös. Esikoisella on Skip hopin päiväkotireppu ja vaikuttaa kestävältä ja hyvältä käytössä. Ainoa syy miksi haen ”oikeaa” hoitolaukkua on se, että niissä on yleensä hyvä kiinnitysmenetelmä vaunuihin. Tosin vaunuihin saa myös erillisiä ”ostoskassikoukkuja”, joihin tuollaisen olkahihnallisen saa varmasti kiinni, jollei hihnojen pituus riitä siihen, että pujottaisi työntöaisan ympärille. Tuollainen ”ostoskassikoukku” on muutenkin aika must ja sen voi siirtää helposti vaunuista matkarattaisiin jne. Voin suositella, jollei sellaista vielä löydy.

 8. Ihana laukku! Mulla on hoitolaukku vielä hankkimatta ja ehkä jääkin hankkimatta ja tyydyn käyttämään jotain jo ennestään kaapista löytyvää laukkua. Muuten kyllä oon Marc Jacobs fani ja multa löytyy pari vuotta sitten hankittu Marc Jacobsin käsilaukku, joka onkin ollut ahkerassa käytössä! 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.