Kuplassa

Terkkuja vauvakuplasta. Kerrottavaa olisi vaikka kuinka paljon, enkä edes tiedä, mistä aloittaa. Kaikki palavat tietysti halusta kuulla synnytyskertomuksen, mutta luulen että sulattelen sitä vielä tovin itse ennen kuin kirjoitan siitä. Synnytyksessä kaikki tuntui menevän ihan hyvin mutta palautuminen on ollut yllättävän rankkaa, sillä ihan vaurioitta en päässyt. Palaan siis synnytykseen vähän myöhemmin kun tunnelmat ovat vähemmän ristiriitaiset.

Pääsimme perjantaina kotiin ja nyt olemme pari päivää totutelleet arkeen vauvan kanssa. Pienellä vaunulenkilläkin on jo käyty. Vauva nukkuu tosi paljon mistä siitäkin yllätyin: se nukkuisi varmaan koko yön ellen herättäisi sitä syömään välillä.

Palataan pian!

Processed with VSCOcam with f2 preset

 

11 Comment

 1. Paljon onnea pienestä tytöstä ja pienelle tytölle! <3 En halua jaella vinkkejä, mutta… jakelenpa kuitenkin. Mun vinkki on vain se, että ota iisisti. Sä kyllä toivut, yllättävän pian voi jo tuntua ettei tunnu enää missään. Nyt ihan luvan kanssa vaan pötköttelet vauvan kanssa, tee olosi mahdollisimman mukavaksi. Ihania hetkiä pienen kanssa! <3

 2. Voi miten suloinen, ihana pikku tummatukkanyytti! Paljon onnea vanhemmille!
  Kaikkea hyvää sinne vauvakuplaan, se on kyllä ainutlaatuinen ajanjakso!

 3. Ennen vanhaan puhuttiin lapsivuodeajasta, ja nopean googlauksen perusteella näytetään edelleenkin puhuttavan. Lapsivuodeaika kestää vähintään kuukauden, jopa enemmänkin. Tarkoituksena on tuoreen äidin lepo ja vauvaan tutustuminen, sekä palautuminen synnytyksestä.

  Itseni yllätti kyllä myös se, kuinka kipeä ja heikko olin synnytyksen jälkeen vaikka kaikki menikin tosi hyvin. Kävely oli vaikeaa, istuminen teki kipeää ja hormonit heittelivät miten sattuu. Ei kovin paljoa tästä puhuta etukäteen, höpistään vain että heti laihduttamaan..
  Mutta eihän se ihme ole, että on kipeä. Onhan synnytys valtava fyysinen rääkki.

  Sen voin lohdutukseksi sanoa, kuten edellinenkin kirjoittaja, että aika parantaa yllättävän nopeasti! Mutta anna itsellesi se aika. Ensimmäiset viikot ovat vaikeita, mutta siitä se pikkuhiljaa tasoittuu.

 4. Hurjasti vielä onnea!! Ja tsemppiä omaan toipumiseen. Itse synnytin maaliskuussa ja kaikki ei mennyt ihan suunnitellusti, vaikka vauva voikin hyvin. Tunnin tikkauksesta toipuminen oli voiton puolella 11 viikkoa synnytyksestä. Edelleen kiristelee toisinaan, mutta luota rauhalliseen toipumiseen. Voi hyvin ja tsemppiä!! Ps. Ottakaa paljon kuvia prinsessasta, kasvaa niin nopeasti.

  1. Ja ne ilmakylvyt auttaa oikeasti..

 5. Onnittelut pikkuisesta! Ihanaa että hän on täällä 🙂 vastikään synnyttänyt ystäväni sanoi samaa palautumisesta, että se yllätti eniten kuinka rankkaa se olikin. Saa nähdä kuinka itsellä kun sen aika koittaa 🙂 pikaista toipumista!

 6. Olen lukenut blogiasi Mutsie-blogiasi aivan alusta saakka, en vain ole kommentoinut ennen. Paljon Onnea pienestä tytöstä teidän perheelle. 🙂

 7. Onnea vielä pikkuisesta! <3 Komppaan edellisiä, palautuminen ei aina tapahdu ihan hetkessä ja on tärkeää antaa itselle aikaa palautumiseen. Itsekään en ihan vammoitta selvinnyt synnytyksestä, ja vasta noin 4-5 kk synnytyksen jälkeen tuntui täysin normaalilta paikat. Vei siis yllättävän kauan, vaikka toki sitä ihan toimintakykyinen olikin jo paljon aiemmin. Nyt vain nautit pienestä, hän on kuitenkin parasta lääkettä. 🙂

 8. Ooh mitä luksusta, että vaave nukkuu! Poikani on nyt kuukauden ikäinen ja heräilee joka yö 2-3 tunnin välein syömään,tämä mamma on kyllä aika väsynyt.

  Itselläni ei tullut mitään pahoja vammoja (vain pari tikkiä) mutta kyllä vieläkin on välillä outo tunne alapään ympärillä,uskon lantiopohjalihasten kuitenkin ottaneen sen verran pommia. Täytyy vain ottaa kaikessa rauhassa ja antaa kropan palautua kaikessa rauhassa.

  Onnea hurjasti uudesta tulokkaasta,nauttikaa!

 9. Älä suotta herätä vauvaa yöllä syömään. Ei ole mitään syytä semmoiseen. Vauva syö kyllä päivän aikana riittävästi.

  1. Jokaisen äidin ja lapsen tilanne on erilainen, ja voi hyvinkin olla monia syitä, miksi vauva pitää herättää syömään. Esim. syntymäpainoa ei ole vielä saavutettu, eikä maito ole noussut kunnolla, vauvan verensokerit vaativat herättämistä jne. Alun maidonnousuvaiheessa myös yösyötöillä on merkittävä vaikutus imetyksen onnistumiseen.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.