Sipe

Sipe syntyi raskausviikoilla 40 + 4. Hän syntyi hämärässä ja hiljaisessa synnytyssalissa keskellä aurinkoista päivää. Se tiistai oli aurinkoinen ja lämmin, ei yhtään sellainen kuin muut päivät heinäkuussa 2015.

Sipe painoi syntyessään 3185 grammaa ja oli 49 senttiä pitkä. Päänympärys oli 36 senttiä. Apgar-pisteitä Sipe sai yhdeksän – yksi piste lähti, koska Sipen iho oli vähän sininen.

Sipe nostettiin rinnalleni syntymän jälkeen ihan sen näköisenä kuin ajattelinkin, paljon pienempänä tosin. Mutta hiukset olivat juuri sellaiset kuin ajattelin etukäteen, mustat. Ihan kuin minullakin syntyessäni.

Sipe ei paljon itke ja on muutenkin tosi rauhallinen. Hän on nukkunut öisin niin pitkiä aikoja, että minun piti varmistaa kätilöltä, saako hän nukkua niin pitkään. Kunnolla hän on itkenyt vain nälkäisenä verikokeessa, mutta onneksi niitäkään ei näillä näkymin tarvitse enää antaa. Tunnetta, kun omalta vastasyntyneeltä valutetaan verta kantapäästä, ei oikein voi sanoin kuvailla.

sipentiedot

4 Comment

  1. Mun 2 lapsen kokemuksen mukaan vastasyntyneet nukkuu todella paljon pari ekaa viikkoa. Sen jälkeen on odotettavissa mitä tahansa 🙂

    1. Niin, mitä tahansa. Vaikka se hyvin nukkuva vauva.

      Sillä yksilöitä ovat, kaikki tyynni. Esikoiseni ei nukkunut edes vastasyntyneenä. Jo synnytyssairaalassa kannoin häntä öisin käytävällä, ettei huonekaverit olisi joutuneet valvomaan huutavan vauvani takia.

  2. Ihana Sipe! <3 Hauskaa, että hän oli ihan sen näköinen kun olit kuvitellut! Mä odotan täällä meidän nyyttiä kuumeisesti (huomenna rv41+0) ja mielen täyttää juurikin ajatukset siitä, minkähän näköinen kaveri sieltä on tulossa! Tietty mielikuva kun on itsellä olemassa, mutta jännä nähdä pitääkö paikkaansa!

  3. Voi ihana sipe <3 meidän tyttö syntyi aurinkoisena tiistaina kesäkuussa 2015 keskellä kirkasta päivää mustahiuksisena 19g ja sentin pienempänä kuin teijän sipe <3 onnea vielä <3

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.