Vaatevinkit

Meikäläisen kolme vauvanvaatevinkkiä tuoreille vanhemmille:

 1. Vähemmän on enemmän.
 2. Potkupuvut on parhaita.
 3. Integroidut sukat.

Ensimmäiseen kohtaan liittyen: meillä on jäänyt valtava määrä pieniä vaatteita käyttämättä, sillä Sipe alkaa nyt jo kasvaa niistä ulos. Pieniä vauvanvaatteita ei siis kannata haalia mielin määrin. En ole itse ostanut paljonkaan vauvanvaatteita, mutta niitä on tullut paljon lahjaksi. Harmillisen monet kivatkin vaatteet ovat jääneet käyttämättä tai niitä on käytetty kerran. Toki vaatteita pestään tiuhaan tahtiin, mutta varsinkin jos taloudesta löytyy kuivausrumpu, kuten meiltä, ei niitä pieniä kokoja tarvitse olla kymmenittäin. Vastasyntyneen kanssa hengataan paljon kotona, joten ainakin meillä tulee käytettyä pelkästään niitä helpoimpia vaatteita. Mistä päästäänkin kohtaan kaksi.

evauva5

Monet sanoivat, että kietaisubodyt ovat parhaita vastasyntyneelle. Olen eri mieltä. Potkupuvut/haalarit ovat mielestäni kaikista helpoimmat! Ei muuta kuin vauva sisään ja vetskari kiinni. Monet kaupoissa myytävistä haalareista tosin on tarkoitettu yökkäriksi enkä ole kehdannut lähteä sellaisissa sentään ihmisten ilmoille. Kotona meillä kuitenkin saatetaan hillua koko päivä yöpuvuissa – niin äiti kuin vauva!

Vauvaa on ehditty pukea vasta seitsemisen viikkoa, mutta jo nyt puolet sen sukista on todennäköisesti teillä tietymättömillä. Sukat nimittäin eivät tahdo pysyä vaavin jaloissa sitten millään. Siksi arvostan eniten haalareita, joissa on sukat.

Kuvissa lempparivaatteitani vauvalle – kaikki ovat sattumalta Lindexin. Tuo neulepotkari on vieläpä ihan salonkikelpoinen eikä mikään yöpuku. Näissä ei sukkia ole mukana, mutta kesällä ei onneksi olekaan tarvinnut olla jatkuvasti pukemassa vauvalle irtosukkia.

Miten te muut tykkäätte pukea vauvan?

evauva1
evauva3 evauva4
evauva6evauva2 evauva7

Henkarit KappAhl Newbie (saatu blogin kautta)

9 Comment

 1. lindexin vaatteet on ihania ja tosi pehmoista puuvillaa, tykkään! Jotain olen myös kirpparilta ostanut ja kaikki Lindexin vaatteet on kuin uusia. Toki ei voi tietää kuinka paljon niitä todellisuudessa on käytetty.. No jokatapauksessa, nauratti tätä lukiessa kun juuri tänään ystäväni sanoi että ehdottomasti kietaisubodyt on parhaita 😀 mutta saatan jo ilman kokemusta olla enemmän noiden vetoketjullisten kannalta, onhan ne selkeästi paljon helpompi pukea. Hän myös suosi niitä ”sukallisia” bodeja, toinen taas neuvoi että älä nyt ainakaan niitä osta vaan sukkia 😀 tiedä näistä sitten.. Ostelen kaikennäköisiä ihan huumassa liikaa niin eiköhän sieltä suosikit löydy 😀

  1. Meillä taas sukat on pysyny tosi hyvin jalassa heti alusta asti (tyttö nyt 3kk). Osassa potkupuvuista ja potkuhousuista jalkaosa on ollut liian pieni ja sen vuoksi jalat eivät ole pysyneet paikoillaan, vaan jossain vaiheessa ovat lahkeen sisässä:) Haalarit ehdottomasti vetskarilla ja bodyt kietaisuja, tosin niitä ei yleensä juurikaan löydy, tai ainakaan söpöjä;) Kannattaa bodyja ostaessa varmistaa, että pääaukko ei ole liian kireä, muuten saattaa pukiessa mennä hermo sekä vanhemmalta, että vauvalta!

 2. Mä tajusin vasta kuitista, että vauvan hieno tummansininen potkari ohuilla valkoisilla vaakaraidoilla ja valkoisilla hiha- ja lahkeensuuresoreilla on ilmeiseti yöpuku 🙂 Se oli meillä jo kotiutumisasuna sairaalasta. Ei oo kyllä niin kätevä, koska ei oo kokonaan avattava, vaan vain haarojen välistä. Mutta en tosiaan siirrä sitä yökäyttöön 🙂

  Mutta kätevyydestä, niin ite oon tykännyt just bodeista ja varsinkin kietaisumalleista, koska asunnossa oli n. 27 astetta lämmintä noilla elokuun lämpimillä ja heinäkuun vika päivä syntyneellekin riitti body varsin hyvin. Vasta nyt viimeisen viikon ollaan enemmän pidetty myös pitkiä lahkeita. Siinä touhussa kokopotkarit on ehdottomasti kätevimpiä.

 3. Meillä on ollut juuri tuo raidallinen ja safarikuvioinen yökkäreinä, silloin kun oli ihan pieni. Ja muutamia potkupukuja yökkäreinä. Ne jää vain nopeasti pois käytöstä koska meidän pojalla on niin isot jalat niin alkaa potkareitten sukkaosat nopeasti kiristämään. Nytkin on yökkäreinä potkarit jotka on muuten vielä hieman isoja mutta sukkaosat on ok. Joten meillä siis suositaan tavallisia sukkia vaikka ei ne hyvin jalassa pysykään. (3 kk ikäisellä on 19-20 koon sukat käytössä…)

  Kotona pojalla on päällä usein body tai t-paita ja collarit. Kun mennään ihmisten ilmoille tai meille tulee vieraita niin on farkut tms siistimmät housut jalassa. Jumpassa on shortsit. Ja muutenkin tilaisuuden mukaan puetaan, jos mennään katsomaan urheilukisoja niin pistetään adidasta päälle jne.

  Vauvan pukeminen on ihanaa! Ja erilaisten asujen kokoaminen on ihan parasta 🙂

  Lindexissä on kyllä kivoja vaatteita, kunhan pojalle menee koko 68 ja siitä isommat. Pienille poikavauvoille on todella huono valikoima. Tytöille on paljon enemmän valinnanvaraa.

 4. Toisen lapsen kohdalla ihastuin potkuhousuihin. Siis sellaisiin, joissa on terät varpaiden suojana ja jotka napitetaan olalle. Mitä kapeampi malli, sen parempi – ei päässyt jalka karkaamaan lahkeesta koukistuessaan.
  Potkuhousujen kanssa ei tarvinnut vaälttämättä bodya, vaan paitakin passasi.
  Mutta vauvan pukeminen on makuasia. Ja tottumiskysymys.

 5. Minä taas en ole tykännyt niistä kietaisubodyista, enkä niitä paljoa sitten käyttänytkään. Ihan tavallisia bodyja käytin, vauva oppii kyllä tosi äkkiä että pää sujautetaan sieltä läpi ja sillä selvä. Pienelle käytin yleensä leggari-tyyppisiä jalkaterällisiä housuja sekä niiden päälle puettua bodya. Joskus myös vetoketjullisia haalareita. Vähän isompana bodyt ja sitten collari- tai leggarihousut siihen päälle. Mitä isompi lapsi niin sitä useammin tulee käytettyä avolahkeita ja irtosukkia, mutta pienenä parasta oli jalkaterälliset housut.

 6. Meillä on nyt kaksivuotiaat ja vaikka ennen lapsia ajattelin, etten ole lastenvaatteista friikkaavaa sorttia, niin vähän olen sellaiseksi tullut. Haluan edelleen pukea lapset silmää miellyttävällä tavalla ja koska lasten isä ei niin piittaa, niin minun valintani rulaavat.:D pieninä lapsilla oli lähes poikkeuksetta kietaisubody neppareilla, trikoohousut/collarit ja valkoiset/mustat/harmaat yksiväriset sukat (Lindexin tai newbieitä). Kaikki vaatteet, jotka pääsivät käyttöön useamman kerran, olivat väreiltään yhdisteltävissä ja neutraaleita, joten menivät molemmilla lapsilla. Tavallisiin bodyihin siirryttiin ehkä noin koossa 62cm ja sellaisia tykkäsin pukea aina 1,5-vuotiaaksi saakka. Nykyään lapsilla on arkena päällä trikoopaidat, collarit/trikoot. Tytöllä usein myös tunika/legginsit-yhdistelmä. Aika niuho olen, etten sanoisi! 😛

 7. Eikös Newbie ole KappAhlin eikä Lindexin? 🙂

 8. Ai henkarit ovatkin KappAhlin ja vaatteet Lindexin niinpäs olikin.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.