Kotiruokaa quornista

Olen kala-kasvissyöjä ja käytän ruoanlaitossa paljon soijarouhetta. Onneksi löysin hiljattain quorn-rouheen, nimittäin se on vieläkin maistuvampaa jauhelihankorviketta. Minulta kysellään usein, millaisia ruokia esimerkiksi soijarouheesta voi tehdä. Parhaimmillaan molemmat rouheet ovat mielestäni makaronilaatikossa, ja se onkin ehdoton bravuurini.

Tätä laatikkoa on kehuttu todella paljon ja siksi ajattelin, että se täytyy ehdottomasti jakaa teidän kanssa. Vannoutuneet lihansyöjätkin ovat lapioineet tätä suihinsa antaumuksella. Laatikkoruoat ovat muuten vauvaperheen pelastus siinäkin mielessä, että niistä riittää ruokaa moneksi päiväksi eikä tarvitse koko ajan olla kokkaamassa.

Minulta on kyselty usein myös sitä, aionko tehdä lapselleni kuitenkin liharuokia. Ja vastaus on, etten tietenkään aio. Mies saa halutessaan kokata Sipelle liharuokia, mutta ei lapsen saaminen tee minusta lihakokkia. Eikä siinä mitään ongelmaa ole: lapsi syö todennäköisesti ihan yhtä suurella ruokahalulla esimerkiksi spagettia ja ”bolognese”-kastiketta, oli se sitten tehty jauhelihasta tai quorn-rouheesta.

Quorn-makaronilaatikko

Tarvitset:

 • 1 pussi quorn-rouhetta (pakaste)
 • 400 g tummaa makaronia
 • 1 pkt koskenlaskijaa
 • 2 kananmunaa
 • 5 dl maitoa
 • juustoraastetta
 • soijakastiketta
 • mausteita maun mukaan
 • (halutessasi esim. sipulia ja herkkusieniä)

Näin teet:

Keitä makaronit ja paista quorn-rouhe (sekä sipulit ja herkkusienet). Mausta rouhe esimerkiksi soijakastikkeella. Sulata koskenlaskija rouheen joukkoon. Sekoita maitoon kananmunat. Sekoita makaronit ja quorn-juustomömmö keskenään ja kaada munamaito koko roskan päälle. Ripottele päälle ohut kerros juustoraastetta. Paista uunin alatasolla 175 asteen lämpötilassa noin tunti.

soijamakaronilaatikko

Yritäpä muuten ottaa tyylikäs kuva makaronilaatikosta 😉

1 Comment

 1. Kiitos reseptistä,täytyy kokeilla!

  Olen itse myös kasvissyöjä enkä myöskään ole ajatellut kokata pojalleni liharuokia,mies saa sen sitten tehdä. Ainut mikä on totaalisen pannassa meillä on sianliha. En vain kestä ajatusta siitä,että näitä koiria älykkäämpiä eläimiä on kuollut meidän perheen ruokailun takia. Ärsyttää vain välillä kun ihmiset ovat saarnanneet minulle,ettei lapsi voi elää pelkällä salaatilla(no kuka voi?) ,vaan tarvitsee runsaasti lihaa.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.