Ristiäiset

Sipen ristiäisiä juhlitaan sunnuntaina kotonamme Harjavallassa. Päivä on sikälikin erityinen, että silloin on minun ja mieheni ensimmäinen hääpäivä. Tyttäremme kastetaan samassa paikassa kuin missä itse juhlimme häitämme, eli lapsuudenkodissani. Pappikin on sama kuin joka meidät vuosi sitten vihki.

Kaikki on vielä vähän vaiheessa, sillä en oikein ole saanut kerättyä energiaa ristiäisten suunnitteluun. Vaatteet ovat vielä hankkimatta, sekä tytölle että minulle. Kasteen ajaksi Sipelle puetaan minun vanha satiininen kastemekkoni, mutta aion hankkia hänelle juhla-asuksi jonkin kauniin mekon ja kengät. Huominen ilta menneekin kaupungilla pyörimiseen, kun yritän paikallistaa Sipen juhla-asun ja itsellenikin jotain juhlavaa uutta.

sipppp

Mekko Mayoral/Stockmann // rusetit ja kengät H&M // sukkahousut KappAhl

Olen delegoinut kakun hankkimisen miehelleni ja sain jo syyn katua sitä. Annoin hänelle nimittäin selvät ohjeet: syksyinen, pyöreä britakakku. Nyt hän sanoo, että kakku on pyöreä mutta kaikki muu tulee yllätyksenä. En pidä tästä kuviosta.

Juhlien koristelun ajattelin hoitaa ihan lennosta viikonloppuna. Ehkäpä pihlajanoksia lasimaljakoihin. Sipen oikea nimi tulee kokonaisuudessaan seinälle tauluksi. Ostin Etsystä tulostettavan ”maalauksen”, johon Erika-sisko taiteili valitsemallani fontilla nimen tähän tyyliin:

si

2 Comment

  1. Eksyin blogiisi vähän vahingossa ja lueskellessani kirjoituksiasi iski ”Ihmishirviön tunnustukset” kyllä niin ytimeen. Olit niin hienosti pukenut sanoiksi sen, mitä mieltä itsekin olen=) Hieman epävarmoin fiiliksin yritetään ensimmäistä lasta ja tunne on vähän, että onko tässä järkeä kun kaksinkin on vallan mukavaa=)

  2. Ihanaa ja ikimuistoista ristiäispäivää teille! 🙂 Meilläkin oli vihkipappi kastamassa lapsen, ja se oli ihan mahtavaa, tuntui kuin jonkinlainen ympyrä olisi sulkeutunut. 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.