Aviomiestunniste

Blogeissa pyöri jo kesällä husband tag -haaste, mutta tuo meidän ukko ehti vastailla kysymyksiin vasta nyt. Ehkäpä nämä kiinnostavat vielä nytkin? Jaoin kysymykset, miehen vastaukset ja meikäläisen kommentit kahteen osaan. Tässäpä ensimmäinen satsi:

1.    Missä tapasitte ensikertaa? Töissä. Tai oikeastaan Messengerissä. Siellä puhuttiin työasioista.

Jep, työkavereita silloin, työkavereita edelleen. Monet ovat kyselleet, miltä tuntuu olla yhdessä lähestulkoon 24/7, töissä ja kotona. Minusta se on ihan normaalia, enpä juuri tiedä muusta, meidän kohdalla siis. Emme tosin varsinaisesti työskentele yhdessä, molemmat tekevät omia juttujaan ja minä teen vuorotyötä, mies ei. Työmatkat taittuvat kuitenkin usein yhdessä ja lounaillakin käymme yhdessä. On myös mukavaa, kun voi puida työasioita yhdessä, jos siltä tuntuu. Minusta on siis hauskaa olla työkavereita, mutta mies varmaan iloitsee näin äitiysloman aikaan ainakin siitä, että saa työmatkalla kuunnella lempiradiokanavaansa ja muutenkin radiota paljon kovemmalla kuin silloin, kun minä olen kyydissä. 

2.    Mikä oli ensivaikutelmasi hänestä? Rauhallinen ja elegantti. Tyylikäs.

No nyt kyllä muistaa väärin. Mies ei pitänyt tuolloin tyylistäni, sillä pukeuduin väljiin vaatteisiin. Eleganttiudesta ei ollut tietoakaan ainakaan ensimmäisillä treffeillä, joista lisää alla. 

3. Ensitreffit? Koleassa syysillassa. Hotelli Tornin alakerran pubissa.

No joo, tosin en haluaisi kutsua niitä ensimmäisiksi treffeiksi. Menivät nimittäin niin pieleen. Tekstailimme siis joku perjantai/lauantai ja selvisi, että olimme molemmat lähdössä ulos illalla omien kavereiden kanssa. Sovimme, että näemme porukalla. Olin niin hermona, että join ennen lähtöä Johannan kanssa hiukan liikaa viiniä ja olin todella nolosti humalassa jo siellä pubissa. Erittäin hyvä ensivaikutelma siis. Jostain kumman syystä Jaakko halusi lähteä vielä uudestaan treffeille ja sitten tähän inhokkilausahdukseni: loppu on historiaa.

4. Kuinka pitkään olette olleet yhdessä? Ainakin kolme vuotta.

En ole ihan varma, onko tuo nyt tosissaan vai ei. Tykkää aina vitsailla (?) että olemme tunteneet vasta pari kolme vuotta. Todellisuudessa siis aika tarkalleen viisi vuotta sitten aloimme deittailla. Jaakolla on uskomattoman huono aikakäsitys. Hän arveli hiljattain kaveripariskunnan lapsen iäksi puolitoista vuotta. Todellisuudessa poika täytti juuri neljä. 

5. Lempinimiäsi hänelle? Irkku, Ire, Irmeli.

Tajusin juuri, että mieheni kutsuu minua toooodella harvoin Ireneksi. Yleisin taitaa olla Ire. Minäkään en kutsu Jaakkoa lähes koskaan hänen etunimellään vaan sanon melkein aina kulta. Nyt miehen lienee vähän hankala tietää kenestä milloinkin on kysymys, sillä myös vauva ja koira ovat puheessani kultia. 

irejakekollaasi

6. Hänen parhaat piirteensä? Ulkonäkö, rauhallisuus (kun ei vihainen tai kiukkuinen) takalisto, pukeutuminen.

Takalisto!? Kolme neljästä liittyy ulkonäköön…? No sentään voin edes pukeutua hyvin vuosien päästä, kun ulkonäkö on mennyttä. Ja se ainut luonteeseen liittyväkin on vähän niin ja näin? Minusta on huvittavaa, että about kaikki, jopa oma aviomieheni, kuvailevat minua sanalla rauhallinen. Olen ihan kaikkea muuta kuin rauhallinen. Ehkä sitten yleensä se myllerys tapahtuu pääni sisällä ja ulospäin olen viilipytty?

7. Onko hänellä mitään omituisia juttuja? Ruokavalio. Liha korvataan herkuilla.

En sanoisi, että ruokavalioni on omituinen 😀 Aika moni lienee nykyisin kala-kasvissyöjä. Okei, nyt imetysaikana olen syönyt ihan liian paljon herkkuja. 

8. Missä hän on syntynyt? Porissa?

Jep, me harjavaltalaiset synnytään Porin sairaalassa.

9. Silmien väri? Vihreä?

Sinivihreäharmaa. 

10. Kengännumero? 36

Kenen kengännumero ylipäätään on 36? Haluaisin nähdä sen 176-senttisen ihmisen, jonka kengän koko on 36. Pysyykö hän pystyssä? 😀 Kenkäni ovat pääsääntöisesti kokoa 39, jotkut 40. 

11. Jos hän katsoo TV:tä, mitä hän katsoo? Kardashianeja, Enskareita

No enkä katso Kardashianeita! Okei, katsoin raskauden loppupuolella Katsomosta sarjaa iltaisin kännykällä, sillä en saanut unta. Myös synnytyksen jälkeen katselin sarjaa imettäessä. Nyt se on jäänyt. Enskareita eli How I Met Your Motheria katson mielelläni juu. Tosin olen katsonut sarjan alusta loppuun jo kaksi kertaa, joten nyt en ehkä vähään aikaan sitä katsele. Jännä kuitenkin, että mies sanoi nämä kaksi sarjaa, sillä puhuimme juuri siitä, mikä on How I Met Your Motherin, Frendien ja Modernin perheen paremmuusjärjestys. Sanoin, että paras on ehdottomasti Moderni perhe. Sen jälkeen HIMYM ja sitten Frendit. Rakastan katsella Netflixistä ja Viaplaylta sarjoja ja muita lemppareita ovat esimerkiksi Homeland, Scandal, Nashville ja Greyn anatomia. Olen aina tykännyt myös poliisisarjoista (joita taas mieheni vihaa) ja lempparini on ehdottomasti Dexter. Sinkkuelämää on tietysti yksi all time favoriteista. Meillä on miehen kanssa harmittavan erilainen sarjamaku, sillä hän pitää eniten Game of Thronesista, Breaking Badista ja Sons of Anarchysta, jotka ovat kaikki turhan raakoja minun makuuni. Yritin kerran katsella hänen kanssaan Walking Deadia, mutta aloin nähdä karmivia painajaisia. Onneksi tykkäämme kuitenkin samoista komedioista. 

12. Minkätyyppistä musiikkia hän tykkää kuunnella? Ei kuuntele mitään. Mutta jazzia jos jotain.

Totta, en kuuntele musiikkia. Vaikutun kuitenkin todella paljon musiikista ja jotkut biisit jäävät todella mieleen. En kuitenkaan tiedä nykymusiikista juuri mitään. En tiedä useinkaan hittibiisien esittäjiä ja olen ihan todella fossiili musiikin suhteen. Isäni opetti minut pitämään jazzista ja jos tosiaan jotakin musiikkia kuuntelen joskus niin jazzia. Erityisesti pidän fuusiojazzista, vaikka isän kanssa kuunneltiin vain sellaista vanhan koulukunnan big band jazzia. 

13. Minkälaisia leffoja hän tykkää katsoa? Pelkästään romanttisia komedioita.

Jep, tästä tulee sanomista vähintään kerran viikossa. Emme iiiikinä löydä Netflixistä leffaa, jonka molemmat haluaisivat katsoa. Meillä on mieheni kanssa aivan tyystin erilainen leffamaku. Hän tykkäisi katsoa sellaisia synkkiä selvitymistarinoita, joita minä vihaan syvästi. Jos sellainen elokuva on olemassa, että joku mies joutuu lento-onnettomuuteen, joutuu vaeltamaan synkän erämaan poikki jalka katkenneena ja selviytymään pullon pohjalle jääneellä vesitipalla ja syömällä omaa pakaralihaansa, niin se on taatusti mieheni lempileffa! Minä taas todella tykkäisin katsella mieluiten romanttisia komedioita. Kaikkien aikojen lempielokuvani eivät ole tätä genreä, mutta yleensä haluan katsoa jotain hyvän mielen aivot narikkaan -kamaa. En ainakaan mitään ahdistavaa ja sellaista, joka jää pyörimään mieleeni moneksi päiväksi. 

Jatkuu seuraavassa numerossa…

8 Comment

 1. Hahaha. Mahtava.
  <3

 2. Haha, tää oli hauska! Jatkoa odotellen! Alkaa heti miettimään, että millaisiakohan vastauksia oma mies antaisi näihin kysymyksiin! 🙂

 3. Heh! Tämä oli kiva postaus, jatko-osaa odotellessa… Ps. Kun noitakin kuvia katsoo niin ootte Erikan (ja myös äitinne) kanssa kyllä hyvin samannäköisiä. Ei ole omena kauas puusta pudonnut…

 4. PikkuPilvi says: Vastaa

  Heh, hauska :)! Olispa kiva kysyä nää samat kysymykset mun mieheltä. Harmi kun ei ole blogia, jonka varjolla voisi kysellä – muutenpa tuo ei taida vaivautua vastaamaan ;).

  Vika kohta oli paras, koska meillä on sama ongelma. Mieheni haluaa aina valita joko tuollaisen pakaransyöntielokuvan (sellainen sini-vihreäsävyinen, mielellään selviytymistä toisen maailmansodan aikaan) tai sitten sellaisen hikilikaiset-agentit-ajelevat-erämaassa-Hummerilla -elokuvan (puna-oranssi värimaailma). Mä tykkään taas romanttisista komedioista tai kasvukertomuksista. Ei mee yksiin.

 5. Hauska postaus! Ihan paras lisämauste tähän olivat nuo omat kommenttisi, piristi päivääni. 🙂

 6. Hahaaa kengänkoko 36 :D:D Tämä oli hauska!

 7. olipa tämä hauska 😀 , kengän koolle nauroin ääneen. mun aviomies muuten muisti sun lempisarjan- katseltiin modern family odotusaikana, koska mä en kestänyt yhtään mitään jänniä juttuja (joista ennen raskautta pidin) ja aviomies muisti että ”tää on Irenen lemppari” 🙂 Oli hyvä ja innolla odotetaan marraskuuta ja uutta kautta netflixiin!

  1. Voi ei ihana jp! Hän on selvästi kuunnellut lounailla meikän pölinöitä? Jaakko ei niinkään 😀 ja joo täällä kans odotetaan ihan älyttömästi uutta tuottaria!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.