Aviomiestunniste 2

Husband tagin ensimmäinen osa löytyy täältä.

14. Mitä hän voi syödä joka päivä kyllästymättä siihen? Sipsejä.

True. Samoin esimerkiksi lontoonraesuklaata ja sushia. Ja halloumisalaattia.

15. Minkälaisen synttärikakun tekisit hänelle? Vuodenaikaan sopivan, pyöreän teemakakun jossa valkoista.

Hehee, tämä liittyy Sipen ristiäiskakku-caseen. Minä stressasin ennen juhlia, että on liian paljon tekemistä. Mies lupasi ottaa kakun hoitaakseen. Minun toivomukseni oli valkoinen britakakku, mutta ristiäiskuvat nähneet tietävät, että lopputulos oli jotain ihan muuta. Jaakko oli itse suunnitellut klassiselle prinsessakakulle syysvärityksen ja ilmoitti harjavaltalaiselle Jauhopojat-leipomolle nämä speksit.

16. Jos menette ulos syömään ja juomaan, mitä hän tilaa? Punaviiniä ja kasvisruokaa (kasvishampurilaisen).

Todennäköisesti joo. Tykkäämme käydä aika maanläheisissä rafloissa, ei mitään liian fiiniä useinkaan siis. Aika usein menemme johonkin tosi rentoon hampurilaisravintolaan. Vuohenjuustopurilainen on vakkari. Hampparini kanssa otan tosin useimmiten oluen tai light-kokiksen, mutta punkku on muuten lempijuomani.

17. Jos hän keräilisi jotakin, mitä se luultavasti olisi? Laukkuja.

Ihan liian kalliita laukkuja on tosiaan tullut keräiltyä vuosien varrella. Minusta on hauskaa, että Jaakkokin tunnistaa monia muotijuttuja, kun olen niistä hänelle kohkottanut. Hän bongaa esimerkiksi minuakin hanakammin ihmisiltä Louboutinin kenkiä. Juuri yhtenä päivänä hän sanoi lenkillä, että ohitsemme kävelleellä tytöllä oli Pistolit. Itse siis olen ehdottomasti enemmän laukkunaisia, mutta Jaakko kiinnittää selvästi huomiota kenkiin. Merkkilaukkuja hän tuskin tunnistaa, vaikka vaimolla on niitä kotona tusina.

18. Kuka on hänen paras ystävänsä? Sisko-Erika.

Olen ihan äärimmäisen onnekas voidessani kutsua monia upeita, ihania ja luotettavia naisia ystävikseni. Jopa parhaiksi ystäviksi! Naisia jotka ovat tarttuneet mukaan matkaan eri elämänvaiheissa. Iso joukko ihania naisia ovat olleet ystäviäni ala-asteelta lähtien. Ihan kaikista läheisin ystäväni on kuitenkin toden totta Erika-sisko.

19. Minkä parissa hän viettää mielellään monia tunteja? Kirjaa lukien.

Hmm, yllättävä vastaus, sillä luen oikeastaan ainoastaan lomilla. Paljon useammin tuijotan esimerkiksi televisiota tuntikausia. Mutta joo, totta, nautin todella paljon, kun suuntaamme kerran, pari vuodessa rantalomalle ja asettaudun aurinkotuoliin huippudekkari kädessä!

20. Mitä hän osaa erityisen hyvin? Soijamakaroonilaatikon.

Toki totta, teen näin vaatimattomasti sanottuna maailman parasta makaronilaatikkoa, mutta en kyllä haluaisi, että minut muistetaan eritoten ruoanlaittotaidoistani 🙁 No, tie miehen sydämeen käy tunnetusti vatsan kautta, joten saavutus kai tämäkin.

21. Mitä kolmea asiaa hän kantaa aina mukanaan? Ei mitään. Aina unohtuu jotain.

Totta tämäkin kai. Voitte ehkä kuvitella, kuinka vaikeaa minun on muistaa ottaa kaikki oleellinen hoitolaukkuun mukaan, kun unohdan ainakin yhden seuraavista kotiin: lompakon, kännykän tai avaimet.

22. Mikä saa hänet ärsyyntymään? Jaakon harrastukset.

Harrastuksethan ovat tosi kivoja. Mitä olisi ihminen ilman harrastusta? Stressaantunut ihmisraunio todnäk. Mutta niitä harrastuksia voisi ehkä olla ihan muutama vähemmän kuin Mr. Mutsiella. Jaakkohan ihan ahdistuu, jos hän ei pääse harrastamaan kaikkia harrastuksiaan, joita on siis jääkiekko, jalkapallo, golf, sali ja x-box. Myöhemmin tässä postauksessa vähän lisää avautumista aiheesta…

23. Entäs piristymään? Sipen nauru.

Se on muuten sellainen asia, jota ei voi vastustaa! Mietin usein, tuleekohan koskaan sellaista hetkeä, etten hymyilisi takaisin vauvalleni. Vauvan hampaaton hymy on jotain todella lumoavaa. Sipe väläyttää leveimmän hymynsä usein aamulla enkä voi silloinkaan näyttää tympeää naamaa takaisin, vaikka olisin kuinka väsynyt.

irejakekollaasi2

24. Asia mitä usein teet, josta hän ei pidä? Pelaan jääkiekkoa.

Hmmh, Jaakko saa nyt meikäläisen vaikuttamaan ihan joltain karsealta pirttihirmulta, joka ei anna ukkonsa edes harrastaa. Mutta siis joo, myönnän että ärsyttää usein toisinaan, että meidän perheen aikataulut pyörivät aivan täysin jääkiekon ympärillä. Jos Jaakko ei ole treeneissä tai pelaamassa niin sitten se pelaa Änäriä tai katsoo kiekkoa telkkarista. Tai on salilla pitämässä kuntoaan yllä, jotta peli kulkisi. Aamulla ensimmäisenä tsekataan yön NHL-tulokset ja sitten koko päivä puidaan niitä kavereiden kanssa Whatsappissa. Jaakko tietysti myös valmentaa ja pitkät työmatkat ulkomaille liittyvät myös jääkiekkoon. Että juu, vähempikin riittäisi 😀

25. Mikä oli ensimmäinen yhteinen matkanne. Helsingistä Harjavaltaan.

Varmaankin! Ensimmäinen ulkomaanmatka oli päivä Tukholmassa -risteily ja ensimmäinen kunnon lomareissu oli Kuubaan. Se on edelleen yksi parhaita reissuja koskaan. Kaksi viikkoa lähes totaalisessa nettipimennossa yhdessä maailman mielenkiintoisimmista maista!

26. Ketä julkisuuden henkilöä hän ihailee? Prinsessa Dianaa.

Aw, se on kiinnittänyt huomiota. Tykkään tosiaan seurata kuninkaallisia ja lempparikuninkaalliseni on ehdottomasti ihana prinsessa Diana. Hänestä tulee aina mieleen äitini. Muistan tarkalleen, missä olin, kun mummini kertoi minulle Dianan kuolleen. 

27. Milloin hän tapasi vanhempasi? Viimeksi perjantaina 16.10.

Hehee, Jaakon huumoria. Hän ei todellakaan muista, koska tapasin ensimmäistä kertaa hänen perheensä, enkä itsekään ole nyt ihan varma. Veikkaisin vuodenvaihdetta 2010-2011. 

28. Millainen hän on vaimona? Irene on rakastava, avoin, herkkä ja kärsimätön.    

Olemme aviopuolisoina toistemme vastakohdat. Jaakko on äärimmäisen kärsivällinen ja aika sulkeutunut. Joudun pusertamaan päivätolkulla hänestä ulos tietoja, jos huomaan, että häntä vaivaa joku. Minä taas olen sellainen ovien paiskoja, ettei todellakaan jää epäselväksi,

vaivaako joku ja mikä. Näin juuri sellaista untakin, että ajoimme autolla kolmisin ja Jaakko jätti minut tien varteen ja vauvan huoltoasemalle. Hän oli kuulemma niin uupunut. Moitin häntä siitä, ettei hän koskaan avaudu tunteistaan, jolloin ne patoutuvat ja sitten yhtäkkiä tilanne eskaloituu niin, että vauva dumpataan huoltoasemalle. Sitten heitin häntä saksilla selkään. Unien tulkitsijoita, anyone?

Jaakko kyllä välittää, mutta osoittaa sen ihan eri tavalla kuin minä. Hän osoittaa rakkauttaan teoin ja minä sanoin. Vaikka olemme toistemme vastakohdat puolisoina, siitä pääsimme yhteisymmärrykseen, että tekisimme molemmat toistemme puolesta ihan mitä tahansa. Jaakko hakisi minulle kuun taivaalta, jos se tekisi minut onnelliseksi ja minä taas hyppäisin hetkeäkään epäröimättä luodin eteen. 

29. Mikä on hänen uusin villityksensä? Salainen uusi villitys on bikinifitnesstyttöjen seuranta.

Apua, totta. Minusta bikinifitness on lajina jotenkin todella sick. Siis kirjaimellisesti on varmasti monen kohdalla valitettava tosiasia, että laji on uusi hyväksytty syömishäiriö. En väitä, etteikö lajia voisi harrastaa myös terveellisesti. Esimerkiksi Eevi Teittinen vetää varmasti todella terveellistä elämäntapaa ja häntä ihailen! Luen paljon fitnessblogeja ja minusta on kauheaa, kun tuntuu, että joka toisen kisaajan on täytynyt lopettaa dieetti kesken ja/tai jättää kisat väliin sairastelun vuoksi. En ihan ymmärrä, mikseivät nuoret naiset ottaisi mieluummin mallia vaikka Sara Vannisesta tai Venla Savikujasta, jotka ovat ihan huippu-upeassa kunnossa ilman bikinifitnesstä. En siis tiedä, miksi seuraan lajia ja sen harrastajia niin tiiviisti, vaikka en yhtään pidä siitä, että laji kasvattaa suosiotaan.

30. Millainen on hänen kotilookinsa? Parempi etten sano.

Iren kotilook on yleinen vitsi. En tiedä, missä kohdin on menty vikaan. Kasvatuksestani tässä ei ainakaan ole kyse. Äitini on niin kauan kuin muistan yrittänyt saada minua pukeutumaan paremmin kotosallakin. Ja minä taas olen pukeutunut kotona niin kauan kuin muistan kuin mikäkin resupetteri. Myös isosiskoni on yrittänyt pukea minua vähän nätimmin ostamalla synttäri- ja joululahjaksi kauniita oloasuja. Kotona farkuissa on sellainen juttu, että se on minusta yhtä käsittämätöntä kuin ääretön avaruus. Nyt raskaana ollessani ja pikkuvauvaa hoitaessa kotipukeutumiseni on lähtenyt aivan lapasesta. Nyt jopa puuvillalenggingsit ovat liian epämukavat. Housut eivät saa kiristää mistään. Puhumattakaan paidasta. Sen täytyy olla mukava ja sellainen, jonka kanssa on helppo imettää. Voitte siis ehkä vain kuvitella, minkänäköisenä liikun kotini seinien sisällä. Mutta älkää kuvitelko älkääkä ainakaan pyytäkö kuvaa…

4 Comment

  1. Hahah, olen miettinyt aivan samaa kotiasujen kanssa. Äitiyden myötä homma on todellakin lähtenyt lapasesta. Nyt minulla on käytössä sentään katsetta kestävät kotihousut, mutta nekin muuttuvat ihan järkyttävän näköisiksi, kun ne yhdistää tietynlaisiin yläosiin ja polviin asti vedettyihin villasukkiin…

    1. No nimenomaan! Mullakin ihan nätit pöksyt joita käytin ihan ihmisten ilmoillakin, mutta sitten ku yhdistyvät väljään imetyspaitaan ja takkutukkaan niin kokonaisuus on aivan karmea 😀

  2. Miten niin toi kotiasuhomma innoittaa kaikkia äitejä o_O? Sähän voisit perustella tuon kotiräkäilyn sillä, että varastoit inspiraatiota niihin tärkeisiin hetkiin, ja opetat lapsellesi vain suvaitsevaisuutta ja tilannetajua. Hihittelen kyyneleet silmissä silti mielikuvalle kulahtaneista pieruverkkareista ja miehen ylisuuresta t-paidasta, vaikket ko. lookista mitään maininnutkaan, kun olen sinusta vain supertyylikkäitä lookeja nähnyt blogin puolella. 😛

  3. Haha, voin samaistua tuohon, että mies tarkistaa aamulla heti ensimmäiseksi yön NHL-tulokset ja telkkarista tulee meillä yleensä joko änäriä, golfia tai formuloita! I feel ya! 😀 Ja myös kotiasuihin..siis eihän kotona voi olla farkuissa, legginsit/verkkarit ja joku mukava yläosa todellakin! 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.