Apua pallosta

Kerroin aiemmin, että meillä rintaraivotaan parhaillaan ja mainitsin toissapäivänä sivulausessa, että olen onneksi saanut raivot kuriin. Sain myös terkkuja eräältä lukijalta, että sama keino on tepsinyt myös hänen tissikiukuttelijaansa, joten päätin tehdä aiheesta vielä ihan erillisen postauksen. Jos tästä olisi apua vielä muillekin!

jumppisTaikasana on siis äänekäs ja rytmikäs shhh shhhh shhhh ja taikatemppu jumppapallottelu! Olen nyt kolmisen viikkoa saanut lapsen syömään mukisematta jumppapallolla imettäen. Mitä enemmän kiukuttaa, sitä lujempaa pompin ja hyssyttelen. Joskus jos Sipellä on aivan megakiukkuhetki, tavanomainen hyssyttely ei auta vaan täytyy ottaa käyttöön erikoisemmat äänet kuten päristely. Aivan mielipuolisen näköistä ja kuuloista hommaa, mutta auttaa. Hikikin tuossa touhussa välillä tulee, muttei se ainakaan minua haittaa – kunhan vauva on tyytyväinen. Usein suurin raivo selättyy lyhyellä pomputtamisella ja sen jälkeen voi ehkä siirtyä sohvalle tai sänkyyn ruokailemaan.

Koklatkaa muutkin rintaraivaribeibien äipät ja kertokaa auttoiko! Toki raivojakin on erilaisia: toisilla auttaa hiirenhiljaisuus ja kaikkien virikkeiden karsiminen. Toisilla taas raivo voi johtua siitä, ettei vauvalla olekaan nälkä. Meillä ei kuitenkaan ole apua hiljaisuudesta ja nälkäkin lapsella aina tuntuu olevan, mutta silti tissi ärsyttää.

9 Comment

 1. Ihokontakti kannattaa muistaa! Molemmilta paidat pois ja hyssyttelyä, pomputtelua, ties mitä. Meillä tuo ihokontakti ja esim kantorepussa kantaminen auttoi.

  1. Se on varmasti hyvä!! Tosin nyt hytisen villasukissa ja neuletakissa, joten ei yhtään tee mieli ottaa vaatetta pois, multa saati vauvalta 🙁

 2. Mites teillä on hoidettu kylässä tai muualla kuin kotona syöttö? Onnistuuko imettäminen siis muualla? Mielenkiinnosta kysyn, kun meillä poitsu 2 vkoa ja ei vielä olla muualla tarvittu syötellä 🙂 rintaraivoa ei kylläkään (vielä) meillä ole.

  1. Hirveästi en ole tässä kolmen viikon sisällä käynyt vauvan kanssa missään, mutta esim pidemmälle reissulle lapsuudenkotiini otin tietty pallon mukaan 😀 Yhden kerran oli mummolassa vähän nihkeää, kun ei ollut palloa mukana mutta söi sitten hyssyttelyn ja heilumisen päätteeksi ihan hyvin. Vauva syö myös pullosta eli jos jonnekin muualle kuin mummuloihin lähdettäisiin, niin syöttäisin todnäk pullosta.

 3. Jumppapallosta oli apua meillä kuopuksen koliikkiin. Kolme kuukautta pompittiin illat pallon päällä kun se oli ainoa paikka jossa tyttö hieman rauhoittui. Kerran kyläpäikassa ehti itku alkaa ennen kotiinlähtöä eikä palloa ollut lähettyvillä joten piti ottaa tyttö manducaan ja alkaa kyykkäämään. Seuraavana päivänä oli takamus ja reidet kipeänä.

 4. Meillä jumppapallo on ihan korvaamaton apu. Ainoo tapa vaunuja lukuunottamatta miten poika nukahtaa. Jos raivoo niin kovempaa pomppua kehiin vaan 😀 oon aina ihan pulassa muualla, jos ei palloo löydy.
  Ikää poitsulla on 2kk ja nykyään joutuu myös usein imettään pallon päällä jos raivarit iskee ihan täysillä päälle.
  Ihan oikeesti meidän tärkein hankinta 😀

 5. Heidi Pii says: Vastaa

  Siis edelleen ihmettelen, että tämä toimii! 😀 Parin tunnin iltakikkailut on vaihtuneet parinkymmenen minuutin pompotteluun. Ihan mahtavaa! 😀 Laitoin vinkin jo kiertoon href=”http://paivakirja51c.blogspot.fi/2015/11/yksi-niksi-oli-ylitse-muiden.html”>täällä. (Tulikohan linkki oikein..?)

 6. Heidi Pii says: Vastaa

  href=”http://paivakirja51c.blogspot.fi/2015/11/yksi-niksi-oli-ylitse-muiden.html?m=1″>Täällä. Uusi yritys linkille, ei ehkä tullut vieläkään oikein, kun kännykällä räplään (jumppapallotellessa itse asiassa). 😀

 7. Meillä tepsii jumppapallo 2,5kk ikäiselle tissikiukuttelijalle. Yuotubessa on sellainen video kuin Soothe your crying baby. Laitan sen ipadista päälle, aika kovalle, ja ei kun imettämään. Ei tarvitse itse suhista ja puhista. Kannattaa kokeilla. ?

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.