Hampaita?

Olen 99,9-prosenttisen varma, että Sipellä pukkaa hampaita. Oikeastaan lähes kaikki oireet täsmäävät. (Jääkaappikylmistä) puruleluista tyttö ei ole hirveän kiinnostunut, mutta työntää sormiaan jatkuvasti suuhun. Myös harsorättiä työnnetään suuhun antaumuksella. Eilen oli pahin päivä: edellinen yö meni vähän huonosti eikä päiväunillekaan nukuttaminen ollut onnistua. Illalla itketti kunnolla. Lopulta vauvojen Panadol onneksi auttoi ja tuttu hymy tuli taas huulille ennen yöunille kuukahtamista.

purulelut

Eilen illalla mietin, millaista kidutusta lapselle on pukata esiin kaikki hampaat. Jos lapsella on oikein hankala olla pitkiä aikoja hampaiden puhkeamishetkellä, on siinä vanhemmillakin kestämistä. Onneksi särkylääke näytti tosiaan meillä auttavan eikä tänään ole juuri kiukuttanut.

Lueskelin vähän aiheesta ja huomasin, että monen kohdalla niitä hampaidenteon oireita saattaa olla pitkäänkin, vaikka hampaat puhkeavat vasta kuukausia myöhemmin. Täytyy pitää sormet ristissä, että Sipe pääsisi tuskiensa suhteen mahdollisimman vähällä!

Vinkkejä ja tarinoita saa jättää kommenttiboksiin!

6 Comment

 1. ”Operaatio hampaat” tuntuu ainakin meillä olevan varsin pitkä prosessi, jolle ei loppua näy. Juuri, kun joku hammas saadaan pukattua esiin, niin jo vaan kohta alkaa uuden tekeminen. 😉 Meillä tytön ekat hampaat puhkesivat 4 kk iässä, ja näin jälkikäteen muisteltuna kaikki merkit olivat ilmassa jo viikkokausia ennen tuota, ei vaan osattu niitä tulkita. Meillä on kaikkien hampaiden kohdalla ollut niin, että pahimman kiukuttelun, kuolaamisen ja kipuilun jälkeen menee joitakin viikkoja ennenkuin hammas lopulta tulee läpi. Mutta se puhkeaminen tapahtuukin sitten ihan huomaamatta, yhtäkkiä ikenestä vaan pilkottaa valkoinen kulma. Yksi vinkki, jonka sain on jääkaappikylmä porkkana tuskia helpottamaan. Hampaaton ei siitä vielä paloja saa purtua, mutta säilyy pidempään kylmänä kuin nuo purulelut, ja siitä saa hyvän otteenkin. Meillä tyttö ei huolinut, mutta kannattaahan sitä kokeilla! 🙂 Tsemppiä!

 2. Oivoi, hampaat… :/ Esikoisen kanssa tulivat jossain vaiheessa suuremmitta kitinöittä, maha kylläkin meni löysälle. Keskimmäisestä arvuuttelin 2-8 -kuisena, että ihan varmasti ihan kohta tulevat, kun oli kaikkia oireita muka. Kuolaa ja itkuja ja muuta. No. Hän sai ekan hampaansa pari viikkoa 1-vuotissynttäreiden jälkeen… Ja kauhealla tuskalla jokainen…

  Tämä kolmas vauva, viisikuinen on imeskellyt pari kuukautta jatkuvasti nyrkkejään, mutta koska ikenissä ei vielä näy ”pullotusta”, en oo ääneen uskaltanut sanoa, että kohta varmaan tulee hampaat. Kun voi näköjään mennä vielä sen 8 kuukautta. ;D Tissien kannalta en muuten yhtään moittinut, että hampaat tulivat vasta siinä imetyshommien loppusuoralla. 😀

  Mutta särkylääke on hyvä apu. Toivottavasti Sipen hampaat tulee suuremmitta vaivoitta. 🙂

 3. Toivottavasti tosiaan Sipelle on tulossa hampaita kuten ”oireet” antavat ymmärtää 🙂 Mä olen odotellut meidän tytön hampaita puhkeavaksi ensimmäisen kerran 2-3 kk iässä, kun nyrkki meni koko ajan suuhun ja 4 kk iässä, kun maha oli sekaisin ja sen jälkeen, kun ensimmäisen kerran oli nuhaa jne… Tähän päivään mennessä (ikää 9,5kk) ei ole hampaita puhjennut, joten lopetin niillä spekuloinnin 😀 Tulevat kun tulevat :’D

 4. melkein_terkkari says: Vastaa

  Kannattaa kokeilla kipeisiin ikeniin myös apteekkituotetta nimeltä Gum Gengigel 🙂 Ei ihan ilmaista, mutta moni saanut avun kun tekee kipiää ikenissä! http://www.apteekkishop.fi/GUM-Gengigel-geeli-12-ml

 5. Edellämainittujen ”oireiden” lisäksi meillä alettiin kovasti imeä alahuulta, jälkikäteen ymmärsin sen myös tällaiseksi merkiksi hampaiden tuloon. Ensimmäinen hammas tuli sitten, kun pojalla oli ikää vähän alle 5kk .. ja reilun 1,5kk poika oli kunnon kuolamonsteri 😀

 6. Meillä tais puhjeta eka alahammas pari päivää ennen kuin ikää tuli 5kk. Siitä viikko puhkes seuraava. Noin 3 kuukaudessa puhkesi koko eturivistö, kaikkiaan siis 8 hammasta. Välillä vaivasi enemmän, välillä vähemmän. Sit oli muutaman kuukauden tauko hampaista, nyt kuukaus sit puhkesi eka poskihammas. Niitä ja kulmahampaita kasvatetaan tällä hetkellä hitaasti, mutta varmasti… Odotan kyllä, että kaikki on saatu läpi.
  Yöt on meillä joka tapauksessa ollut sieltä 4kk iästä epämääräisiä, joten vaikea aina sanoa johtuuko öinen kitinä hampaista vai mistä. Mutta päivisin ronkitaan omilla sormilla jatkuvasti ikeniä.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.