Luettavaa jouluksi

Netti on taas pullollaan tekstejä, jotka saavat ainakin minut hihkumaan aamenta ja pohtimaan syntyjä syviä pitkälle yöhön. Erityisesti näitä tekstejä minä olen mietiskellyt ja jakanut viime päivinä.

1. Jos joku ei ole vielä perehtynyt Jenny Lehtisen lanseeraamaan metatyön käsitteeseen, tee se nyt! Lukuisat äidit ovat kiitelleet tekstiä siitä, että kyseisellä, monien naisten jaksamista riistävällä ongelmalla on nyt nimi. Tunnistan itseni todella hyvin tekstistä ja päätin tehdä lujasti töitä sen eteen, etten jäisi liiallisen metatyökuorman alle. Lue myös jatko: Näin selätät kirouksen nimeltä metatyö. Kannattaa lukea myös Bellablogikollegani pohdintaa aiheesta. Haastan lisäksi kaikki kotitöihin, metakotitöihin, lastenhoitoon ja metalastenhoitoon väsyneet naiset pyrkimään eroon liiasta taakasta ja edistämään muutosta kohti tasa-arvoisempaa perhe-elämää. Meilläkin on miehen kanssa ollut viime päivinä kehityskeskustelua aiheesta

2. Ihana Maaret Kallio havahduttaa aina teksteillään. Nyt, kiirettä aiheuttavan ja yltiömaterialistisen juhlan aikaan on hyvä pysähtyä pohtimaan, mikä elämässä on tärkeintä. Minäkin yritän muistaa, että mikään ei ole arvokkaampaa kuin aika.

3. Kirjoittelin itse muutama päivä sitten valheesta nimeltä joulupukki. Kuin tilauksesta yksi suosikkikirjoittajistani, hauska ja fiksu Tuomas Enbuske oli kirjoittanut samasta aiheesta. Tämä teksti osui ja upposi. Meikäläisen lempparit pilkan aiheet: joulu(pukki) ja demarit.

4. Joulukinkkua mussuttaessa on hyvä pysähtyä miettimään sitä, että syömäsi olento oli eläessään yhtä älykäs kuin 5-vuotias lapsi. Minun joulupöydästäni ei löydy kinkkua, vaan suunnittelin tekeväni jälleen vegaanin joulukinkun. Mieti ainakin, voisiko tavallisen kinkun vaihtaa seuraavana jouluna luomuun.

joulusipedino

Täällä on lahjat paketoitu ja rauhoittuminen jouluun voi alkaa.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.