Sipen ensimmäinen joulu

Jouluhulinat ovat takana ja nyt oli ensimmäinen hetki, kun ennätin istahtaa koneen ääreen purkamaan joulun kuvasatoa. Etenimme perinteiden mukaisesti: aatto miehen luona ja joulupäivänä auto alle ja uuden jouluaaton viettoon Harjavaltaan minun kotiini. Tapaninpäivänä kylään tulevat vielä yleensä äidin miehen lapset ja hulinaa (ja hyvää ruokaa) riittää. Nyt aion jäädä tytön kanssa tänne uudenvuoden yli, mies käy kääntymässä ensi viikolla Helsingissä. Mietin, että kotona vietetty UV:n aatto voisi olla aika karmiva, kun kotitalon katon yllä paukkuu koko pitkän yön. Tyttö tuskin saisi nukuttua paukkeelta ja koiran paniikinomaiselta haukunnalta.

Sipe sai jouluna kivoja ja hyödyllisiä lahjoja, joista ehkä parhaimpana isän ostama Sohvi Kirahvi, jota kuulemma piti etsiä kissojen ja koirien kanssa ympäri Helsinkiä! Myös kummit olivat ostaneet erilaisen, rengaspäisen Sohvin. Sipe sai myös Brion kävelyvaunun, joka on mielestäni ihan ehdoton! Itse riemuitsin etenkin uimapuvusta, jonka Jaakko osti minulle Sipen vauvauintia silmälläpitäen.

Vauva jatkaa iltavalvomistaan ja olemme saaneet hänet nyt jouluna yöunille pahimmillaan vastan yhdeltä yöllä. Eilen hihkuin riemusta, kun hän nukahti jo varttia yli puolenyön. Olemme kuitenkin nukkuneet miehen kanssa paremmin kuin kotona ja nyt teimme vakaan päätöksen, että vauva siirtyy kokonaan omaan sänkyynsä nukkumaan. Nythän hän on nukkunut ns. sivuvaunussa, eli pinnasängyssä, jonka yksi laita on irroitettu ja sänky on yhdistetty meidän sänkyymme. Tyttö on kuitenkin nukkunut aamuun syömättä jo kaksikuisesta, joten hän olisi voinut nukkua oman sängyn rauhassa jo pitkään.

NYT, kun pääsemme kotiin niin pinnis irtautuu viimein meidän sängystämme. Kaikki saavat paremmat unet, todennäköisesti myös vauva, joka ei ehkä säpsähtele yöllä, kun me liikumme aivan vieressä. Ja etenkin toivottavasti minä, jolla on tapana vilkuilla nukkuvan vauvan puolelle monta kertaa yössä. Uskon, että täällä nukutut ehjät yöt johtuvat matkasängystä, jossa vauva nukkuu ja jonne minä en kuikuile pitkin yötä. On aika ihanaa huomata, että herää ensimmäistä kertaa nukahtamisensa jälkeen vasta aamulla, kun tytöllä alkaa olla jo nälkä.

joulu15yjouluujoulu15u

joulu6

joulu1 joulu2 joulu3 joulu4 joulu5  joulu7 joulu15a joulu15b joulu15c joulu15d joulu15f joulu15h joulu15j joulu15t

 

3 Comment

  1. Ihania tunnelmakuvia! 🙂 On tainnut olla vauvoillakin joulumieltä, koska täällä ihan sama juttu nukkumaanmenojen kanssa..yömyöhään on kukuttu 00.30-02.00 joulunpyhinä, mutta onneksi siitä nukuttu sitten aamuun asti aika kivasti niin ei ole mamma ihan tillintallin! 😉 Me otetaan matkasänky ensi viikolla ekaa kertaa testiin, kun lähdetään saaristoon mökkeilemään. Toivottavasti meidän pikku neiti nukkuu siinä yhtä hyvin, kuin kotona omassa kehdossaan 🙂 Mukavia joululomapäiviä teille!

  2. Meillä pojan ennätys jouluvalvomisessa 03.45. Vitsi että oltiin molemmat rikki 😀 ihania tunnelma kuvia, hyvää joulua koko perheelle <3

  3. Paras neuvo, jonka iltakukkumisiin sain, oli joka ilta samaan aikaan toistuvat iltarutiinit. Aluksi tuntu hullulta pukea poika yökkäriin jo seiskalta kun tiesi että huudon kans nukahtaa vasta klo 23. Mutta kolmikuisena hoksas homman ja oon siitä lähtien nukahtanu noin klo 20. Nyt kun iltapuuroakin jo syödään, on homma vielä helpompaa. Toki niitä levottomiakin iltoja, kun pitää tuhat kertaa hyssytellä ja ottaa syliin 😀

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.