Reissuun!

Meidän pieni perhe lähtee ensimmäiselle yhteiselle ulkomaanmatkalle (ellei Kroatian-matkaa lasketa, hehe) helmikuun eka päivä! Kohde on tuttu ja turvallinen Maspalomas Gran Canarialla, hotelli luokkaa perhe ja kaikki sapuskat kuuluvat hintaan. Kunnon pakettimatkapainajainen siis! MInusta ulkomaanmatkoilla parasta on vaihdella ravintoloita, mutta pikkuvauvan kanssa turvallisinta lienee, kun lounas-/ illallispaikka on aina sama. Ei tarvitse arpoa tuntia rantakadulla helposti kyllästyvän ja paljon unta kaipaavan beibin kanssa, missä milloinkin syödään.

kanariakollaasi

Jännittää jo valmiiksi, miten matka taittuu puolivuotiaan kanssa, mutta uskon ja toivon, että reissusta tulee positiivisessa mielessä ikimuistoinen. Ainakin tyttö viihtyy kantorepussaan aivan ilmiömäisen hyvin, mikä on tietysti hyvä merkki. Kuljemme sitten sen kanssa ainakin lentokentillä. Uimassakin on käyty ennen reissua, joten ehkä hotellin uima-allastakin tulee testattua. Näin meikämetatyöläinen on valmistautunut matkaan:

Nämä on jo tehty:

 • Passi vauvalle. (Vinkki: kannattaa hakea passia ajoissa, sillä esimerkiksi Helsingin poliisilla ekat vapaat ajat ovat jossain hamassa tulevaisuudessa. Me pääsimme passinhakuun ajanvarausta seuraavalla viikolla, sillä kävimme Kokemäen poliisilla.)
 • Airshell varattu matkarattaille. Kiitos kamulle ja Tjäreborgille vinkistä: rattaat kannattaa pakata lentomatkan ajaksi vuokrattavaan Airshelliin, sillä muuten voivat olla lentomatkan jäljiltä rikki/pahannäköiset.
 • Varattu: Vauvasänky hotellista.
 • Varattu: Vauvasänkypaikka lentokoneesta.
 • Ostettu: Aurinkovarjo Stokken Scooteihin, uv-suojalippis ja uikkarit vauvalle.

kanariaäiti

TO DO:

 • Tytölle MPR-rokote jo puolivuotisneuvolassa, vaikka normaalisti tämä annetaan vasta 1-vuotiaalle. Jos yli puolivuotiaan vauvan kanssa lähtee reissuun, kannattaa tämä kuitenkin antaa ajoissa. Pieni pelko on, että mahdolliset oireet tästä rokotuksesta iskevät juuri matkapäivänä, joka on 11 päivän päästä rokotuksen antamisesta. Toivottavasti kuitenkin haittavaikutuksilta säästytään. Parempia kuitenkin nekin kuin itse tauti kohteessa.
 • Ostettavaa: kevyitä vaatteita puolivuotiaalle noin 20 lämpöastetta varten, aurinkorasvaa suojakertoimella ziljoona. Jotain muuta?
 • Pakkaaminen: mitä ruokia mukaan? Varmuuden vuoksi korviketta koko viikon tarpeisiin, vaikka tyttö onkin rintaruokinnassa. Myös omat soseet Suomesta mukaan! Tässä vaiheessa ei vielä onneksi paljon omaa ruokaa tarvita, sillä tyttö syö pääosin rintamaitoa.
 • Vauvan matkavakuutus.
 • Auton ja turvakaukalon vuokraus.

Mitä muuta?

kanariakollaasi2

Kuvituksena otoksia aiemmilta Kanarian-reissuilta since 1986 (?)

18 Comment

 1. Henrika says: Vastaa

  Vuokra-auton turvakaukalon ”malli” kannattaa tarkistaa etukäteen hyvin! Meillä kävi syksyn Kreikan reissussa niin, että etukäteen varattu vuokra-auton turvakaukalo oli aivan järkyttävä eikä sitä saanut edes autoon kunnolla kiinni. Ei suostuttu luonnollisestikaan laittamaan lastamme siihen ja lopulta huonon turvakaukalon vuoksi vaihdettiin koko vuokra-autofirma! Saatiin sitten toisella yrittämällä parempi, joskin silloinkin meidän piti laittaa 8-kuinen vauva kasvot menosuuntaan. Onneksi autoilu meni hyvin <3

 2. jennilee says: Vastaa

  Joskus luin jostain (luotettava lähde hehe) että pienille (alle 1v?) lapsille ei suositella käytettävän aurinkorasvoja ollenkaan vaan lapsi tulisi suojata auringolta vaatteilla ja varjolla. Syynä muistaakseni se että arskarasvat ovat niin tujua kamaa. Tiedä sitten pitääkö paikkansa! Lähiömutsin blogissa on muuten ollut asiaa lasten aurinkorasvoista, sen luettuani olenkin alkanut kiinnittämään huomiota siihen onko rasvassa kemiallinen vai fysikaalinen suojakerroin. Silläkin kun on ilmeisesti väliä.

  1. Okei! Täytyykin ottaa selvää, kiitos vinkistä. Kanarialla onkin onneksi niin vilpoista, että beibillä voi varmasti olla pitkät hihat ja lahkeet koko ajan 🙂

   1. Panoramas says: Vastaa

    Kemiallisia suojia ei suositella lapsille, enkä käytä niitä mielelläni itsekään monesta syystä. Fysikaalisia suojia sentään voi käyttää, löytyvät ainesosaluettelosta nimillä ”zinc oxide” ja ”titanium dioxide”. Tosin tästä päästään siihen, että nuo ovat harmillisen usein pilkottuna nanomuotoon. Välttelen myös nanodioksideja, koska nanoteknologiasta kosmeettisessa käytössä ei mielestäni ole vielä tarpeeksi tutkimustietoa saatavilla.

    Kaikesta huolimatta olen kyllä löytänyt arskavoidetta niin itselleni aknekasvoilleni kuin kropalle, sekä lapsille. 🙂 Kemialliset aineet toimivat kärjistäen säteilyn imijänä, fysikaaliset taas heijastavat UV-säteet pois. Antoisaa matkaa koko poppoolle!

    1. Panoramas says: Vastaa

     Lisäyksenä: Tosin parasta suojaa ovat kyllä aidot ”fyysiset” suojat eli kunnon vaatteet. 🙂 Vielä kun itsekin muistaisi käyttää leveälieristä hattua.

     1. Larppis says:

      Niiltä osin kun lasta ei voi suojata vaatteilla on paljon turvallisempaa suojata lapsi aurinkovoiteella kuin antaa lapsen palaa auringossa. Palaminen on suurempi riski kuin aurinkovoide. Pelkällä fysikaalisella suojalla harvoin saadaan riittävän korkeaa suojaa ja siksi voiteissa on useimmiten mukana myös kemiallinen suoja. Toki on jokaisen vanhemman itse punnittava minkälaista suojaa haluaa lapselle käyttää. Lapselle turvallisimmat autinkovoiteet löytyy ehdottomasti apteekista. Nykyisin on olemassa korkean suojan voiteita joita voidaan alkaa käyttää 6 kk iästä alkaen, mutta virallinen suositus muiden aurinkovoiteiden köytön aloittamiselle on tuo 3 v 🙂 hyvää reissua! 🙂

     2. Panoramas says:

      Tämä on kyllä todella laaja aihe. 😀 Paria kohtaa haluaisin kuitenkin kommentoida.

      Ensinnäkin, miten apteekin tuotteet voivat olla mustavalkoisesti hyviä? Myös niistä tuotteista löytyy nanomuotoon pilkottuja dioksideja, vaikka asiasta ei maailmanlaajuisesti vielä ole pitkän linjan tutkimuksia. Eikä korkea litrahinta ole valitettavasti tae laadusta.

      Toiseksi, fysikaalisilla suojilla saa kyllä korkeita kertoimia (jos niitä tahtoo seurata, SPF-systeemi voi hämätä maallikkoa). Kemiallisia suojia en käytä edes itse. Niissä on se ongelma, että ajan kanssa saa olla tarkkana. Voiteet alkavat vaikuttaa vasta tietyn ajan kuluttua (20 min) ja suoja menettää tehonsa parissa tunnissa jo ilman hikoiluakin. 🙁 Olen myös saanut (aikuisena) niin pahoja allergisia reaktioita sekä finnejä kemiallisista suojista, etten halua omille lapsilleni vastaavaa. 🙂

      Mutta siitä olen samaa mieltä, että jokainen punnitkoon itse. Tosin toivoisin myös asioista otettavan tarpeeksi hyvin selvää. 🙂 Ja itsekin kyllä yritän löytää aktiivisesti uusia tutkimuksia.

 3. Tultiin juuri viikko sitten Maspalomaksesta, viihdyttiin siellä lämpimässä 3 viikkoa. Mukana oli 8 kk:n bebe. Muutamia seikkoja reissusta vauvan kanssa; uima-altaaseen ei ollut mitään asiaa kun ei ollut lämmitetty, pitkähihainen body ja shortsit/housut +sukat päivisin, (iltaisin paljon viileämpää), aurinkorasvoille ei ollut käyttöä missään vaiheessa kun vaatteilla suojauduttiin ja hatulla, rattailla helppo kulkea jalkakäytävillä, isoista ruokakaupoista löytyy hyvin ruokaa ja maitokorviketta ja mitähän vielä 🙂 Yleisesti ottaen reissu vauvan kanssa sujui hyvin, lentomatkat myös kun sopivasti nukkui aina nousut ja laskut ja välissä touhuili/leikki. Matkakohde on oiva valinta lapsiperheille ja paikalliset suhtautuu ihanasti lapsiin 🙂
  Mukavaa ja Lämmintä reissua teille!
  Kiitos blogista, tätä on ilo käydä lukemassa!

 4. Kun matkustettaisiin puolivuotiaan kanssa etelään, kuljetettiin kaikki purkkiruuat varmuuden vuoksi Suomesta mukana. Aikamoinen määrä!

  Rattaille ompelin itse väljän pussin jämäkankaista (sellaisista ulkoilukankaiden pätkistä, joita oli jäänyt kaapin hyllylle). Hyvin pysyivät ehjinä ja puhtaina.

  Hotellien yhteiskäytössä olevat matkasängyt ovat mielestäni jotenkin ällöttäviä, niitä kun ei voi mitenkään pestä kiinteistä verhoiluistaan johtuen. Siinä kun useampi kersa kiipeilevät ja kuolaa reunoja ja välissä säilötään pölyiseen kerrosvarastoon… Yäk!
  Siksi meillä on lomilla nukuttu vieressä.

  Puolitoistavuotias kanssa ratkaisun muuten ratasongelman ostamalla ennen lähtöä kaupan halvimmat sateenvarjorattaat. Kotiin palattua myin nuo kaapineet samantien eteenpäin. Kevyet ja ketterät, eikä olisi jäänyt harmittamaan turhia, jos olisivat menneet koneessa rikki tai tulleet vaikka varastetuksi.

 5. Lapsi kuuluu aikuisen matkavakuutukseen, ei siis tarvitse omaa. Näin ainakin meillä on ollut.

  1. Matilda says: Vastaa

   Tämä riippuu vakuutusyhtiöstä ja vakuutusehdoista, esim. Pohjolassa näin ei ole vaan matkavakuutus on henkilökohtainen eli vauva tarvitsee oman vakuutuksensa.

 6. Samaa mieltä noista hotellien matkasängyistä kuin Veera. Muistaakseni Dubaissa matkasänky oli niin järkyttävän likainen, että ei haluttu laittaa koko lasta siihen => nukkui vieressä. Marokossa oli sellainen jäätävä rautasänky, jonka kalterien välit olivat niin suuret, että lapsi olisi kevyesti tullut niistä läpi tai ainakin pää olisi jäänyt kiinni sinne => nukkui välissä. Toivottavasti Kanarialla on sänky kunnossa.
  Vaippoja saa tosiaan kohteesta (voivat tosin olla apteekkikamaa, purkkiruuat olivat ainakin Marokossa saatavilla ainoastaan apteekista) Kanarialla luulisin tosin löytyvän ihan kaupasta.
  Tuo vauvan kaukalo lentokoneessa on kyllä ihan ykkönen. Ei paikat puudu, kun lapsi esim. nukkuu.

  Hyvää matkaa ! Pieni vauva on parasta matkaseuraa toisin kuin parivuotias MINÄ ITE -tyyppi 🙂

 7. piupali says: Vastaa

  Maitoja ja soseita saa paikan päältä hyvin. Ei siis kannata ainakaan varalta kantaa mukana.. Ainakaan isoa määrää. 🙂

 8. Löysin blogisi vasta ja kiva lukea lapsiperheen elämää Helsingissä. Käyhän kommentoimassa asumisasioiden tiimoilta blogiani Meilahdenmutsi! Me lähdetään kuun lopussa Canarialle kaksivuotiaan ja 3 kk ikäisen kanssa, täällä kans vähän jänskättää. Me ei saatu koneeseen tuota babycottia eli sylissä täytyy pitää 6 tuntia…. Muuten luottokamana matkustamon hattuhyllylle mahtuvat matkarattaat, kantoreppu, leveälieriset hatut ja aurinkolasit. Sekä nounou kaikille suunnitelmille jotta mikään ei vaan menisi mönkään. Hauskaa reissua teille!

 9. Moi! Ihan mielenkiinnosta kysyn, miksi otat varmuudeksi korviketta? Muistathan, että oma maitosi ei noin vaan lopu kesken? 🙂 Mukavaa matkaa!

 10. Me matkaillaan juuri 3kk kanssa Barcelonassa, sillä isän puolen sukulaiset ovat täältä. Espanjassa korvikkeet ovat apteekkikamaa, Nutriben taitaa olla suosituin ja sitä itsekin lisämaidoksi ostin. Tätä suositteli myös paikallinen farmaseuttiystävämme. Jos haluaa käyttövalmista korviketta, kannattaa tuoda Suomesta, sillä Espanjassa myydään vain jauheita.

  Airshellin suoja oli erittäin kätevä ja mielestäni kohtuuhintainen. Suoja tosin on melko iso, joten jos ei vuokraa sille säilytystä kohteen kentältä kannattaa varautua yhteen kantamukseen enemmän. Tätä me emme oikein tajunneet ja hikihatussa raahasimme kaikkien muiden tavaroiden lisäksi myös tätä mukanamme.

  Oikein mukavaa matkaa!

 11. Kannattaa muutenkin tulevaisuuden reissuja varten tilata Kelalta ”kansainvälinen kelakortti”. Jolla siis saa terveyspalvelut euroopassa (vai oliko eu:ssa) samaan hintaan kuin paikalliset.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.