6 kk

Meidän pieni vauva on jo puolivuotias, ihan uskomatonta. Tuntuu edelleen toisaalta siltä, että olisimme ihan hetki sitten palanneet synnäriltä. Toisaalta taas huomaan, etten kunnolla edes muista aikaa aivan vastasyntyneen kanssa. Meillä kävi eilen kuukauden ikäinen poika ja olen ihan varma, ettei meidän tyttö ole koskaan ollut niin pieni. Eihän se ole voinut olla. En edes tiennyt, kuinka sen kokoista kuuluu pitää sylissä! Jaakko sanoi ihan samaa, ettei oikein tiennyt, että miten se nyt menikään. En muista, että oman vauvan kanssa olisi ollut niin ihmeissään edes alkuun.

Sipe kasvaa ja oppii uusia juttuja kai ihan oppikirjan tahtiin. Hän syö hyvällä ruokahalulla sekä rintaa että soseita. Tuntuu muuten, että soseista vihannekset uppoavat paremmin kuin hedelmät, ylättävää! Hän viihtyy vatsallaan entistä paljon paremmin, tutkailee mielellään leluja, kääntyy vinhasti akselinsa ympäri ja nostaa lantiotaan maasta. Sitteri on tällä hetkellä ihan passé, liikkeelle pitäisi päästä. Sylissäkin tyttö yrittää potkia vimmatusti vauhtia. Juttelu on ehkä hiukan siirtynyt sivuun liikkumisen tieltä, mutta välillä hän tapailee tavuja suussaan ja kiljahtelee innoissaan. Uutena juttuna on tullut suun pärisyttely: myös tuttia on mukava puhallella pois suusta. Onneksi tutti kulkeutuu jo aika näppärästi omin avuin takaisin suuhun.

Unirytmi on pysynyt pitkään samana, tosin tällä hetkellä yöunille sammutaan onneksi hiukan inhimillisempään aikaan kuin jossain vaiheessa. Yleensä hiukan yli 23 tyttö on unten mailla ja syö 6-7 aikaan. Hän jatkaa uniaan noin 9-10 ja ottaa minitirsat klo 11-12. 14-15 hän menee parin kolmen tunnin päikkäreille ulos ja nukkuu taas miniunet n. 20 aikaan.

Sipe on varsinainen hymytyttö: pelkkä katse riittää kääntämään suunpielet niin leveään hymyyn, että posket ovat leveämmät kuin koko pää pitkä. Hän tuottaa joka päivä niin paljon iloa ja hymyä meidänkin elämään.

6 kk

8210 g

69 cm

”Ihana neiti! Hymy herkässä. Motorisesti hyvin kehittynyt. Kasvaa hyvin.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvituksena muutama otos meidän puolivuotiskekkereiltä. Paikalle saapuivat kummit ja Jaakon vanhemmat sekä sisko perheineen. Tuntui ihan hölmöltä, että olen joskus ihmetellyt, miksi puolta vuotta täytyy juhlia. Miksi ei juhlisi vauvaansa vaikka joka viikko, jos tahtoo? Onko kahvihetkiä läheisten kanssa muutenkaan koskaan liikaa?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

12 Comment

 1. Teillä on iso tyttö! Meidän poika 8 kk on nyt 71 cm ja 8,9kg 🙂 Itsellä samat fiilikset kun pitelin 2 vkoa vanhaa kaverin vauvaa, ei sitä osannut käsitellä yhtään. Muutenkin koen etten osaa toisten lapsien kanssa oikein olla. Meillä poika äsken seisoi ekaa kertaa ilman tukea. Hirveetä vauhtia kehittyy. Nyt kun liikkuminen on pojalla jo hallussa niin on alkanut höpötelläkin enemmän. Aiemmin oli aika hiljaa mutta nyt pöpötystä kuuluu koko ajan <3

 2. Äitiys se vaan on kaunistanut sinua entisestään!! Onnea puolivuotiaalle 🙂

 3. Paljon onnea ihanalle puolivuotiaalle! Mustakin aivan asiallista että myös puolikkaita synttäreitä juhlitaan 🙂

  Yritän noin yleensä elämässä olla tuhlaamatta energiaa kateuteen, mutta en voi olla olematta vähän kade teille äideille joita on onnistanut kun vauvojen unenlahjoja arvottiin… 🙂 Meidän poika täyttää tällä viikolla 3 kk ja on koko ajan nukkunut pisimmillään kaksi tuntia kerrallaan. Univelkaa alkaa siis olla niin että näköä haittaa, ja äskettäisen mainion neuvopostauksesi tärkeä ”hoida itseäsi” -kohta on valitettavasti jäänyt aivan liian vähälle toteutumiselle. Ei auta kuin toivoa, että meidänkin vauva kaiken muun ihanuutensa lisäksi hoksaisi jossain vaiheessa myös pitkien yöunien ilon! 🙂

  1. Voi kurjuus 🙁 ei teillä sitten onnistuisi se että nukkuisit pidemmän unipätkän iltapäivästä iltaan ja valvoisit yöllä? Edes vähän aikaa, että saisit keräiltyä voimia?

   1. Sinneliina says: Vastaa

    Yritän kyllä nukkua päivisin aina samaan aikaan kuin vauva, ja mies tietysti auttaa minkä pystyy – kodinhoitovastuu on siirtynyt käytännössä kokonaan hänelle. Tilannetta helpottais huomattavasti jos poika huolisi tuttipullon tai edes tutin, mutta toistaiseksi ei ole opettaminen onnistunut. 🙁 Odotin ehkä liian pitkään ennen kuin tarjosin niitä, kun halusin varmistaa ettei imetys häiriinny…

    Ihmeen hyvin tätä vaan jaksaa 😀 mutta aina välillä yön pimeimmät tunnit tuntuu kieltämättä aika nujertavilta. Kiitollisuus kantaa kuitenkin pitkälle, ja se tieto että kaikki on vain vaiheita ja melko varmasti vielä joskus tässä elämässä saan nukkua 3 tuntia putkeen, ehkä jopa mieheni vieressä! 🙂

    1. Tiedän tunteen, kun miettii että mikä on liian aikaisin ja mikä liian myöhään pullolle opettamiselle. Minä tosiaan otin pullon esiin pakon sanelemana jo kun tyttö oli 2 vkoa ja on siitä lähtien syönyt sekä siitä että rinnasta. Helpottaa kyllä niin paljon. Mä sanoisin että opeta vain sinnikkäästi, jos se tuntuu susta tärkeältä?

     1. Anteeksi, pakko kommentoida (jos olisikin apua). Oma vauvanikaan ei meinannut millään huolia pulloa. Olin hyvin ahdistunut, kun en saanut nukuttua enkä voinut luottaa siihen, että tarvittaessa saisin vähän omaa aikaa. Meillä kuitenkin pullo kelpasi, kun maito lämmitettiin todella lämpimäksi. Kannattaa kokeilla, jos vielä ei ole tullut kokeiltua.

      Ja onnea Sipelle! Taisimme olla samaan aikaan Kätilöopistolla heinäkuussa. Täällä puolivuotias poika on 9025g ja 74cm. 😀

    2. Sinneliinalle tsemppiä! Jos haluaisit tutille vielä opettaa, niin toivoa on. Meidän tyttö yhtäkkiä kelpuutti tutin vähän vajaa 4 kk iässä. Olin jo oikeastaan luovuttanut, mutta päätinkin vielä kokeilla, kun tuli yhtäkkiä eteen tilanne, jossa kaipasin hyvää valikoimaa vauvan hiljennyskeinoja. Ostin siis vielä yhden uuden mallisen tutin, ja kas – se kelpasi.

 4. Lapset kasvaa niin nopeasti! Teidän tyttö on suloinen, kivoja tulevia hetkiä teille vielä! Tosi myöhään menee kyllä yöunille pikkunen! Eikö tyttö jäis yöunille jo tuolloin klo. 20 aikaan? Meillä on 2,5v poika ja 1v tyttö ja molemmat menee yöunille 20.00 aikaan.. Päikkärit ei tosin saa mennä paljon yli 16.00, mutta harvoin ne menekään. Kokeile, vois antaa sitä omaa aikaa teille myös ?

  1. Meille sopii tämä hyvin, en itse halua herätä kuudelta, jolloin pitäisi heräillä jos tyttö menisi kasilta nukkumaan 🙂 eipä sillä väliä mihin aikaan nukahtaa jos yöunta kuitenkin kertyy riittävästi.

   1. No juu, ymmärrän! Meillä kun nukutaan kellon ympäri niin tuo toimii. En itsekään viitsisi kuudelta herätä ?

 5. Onnittelut pienelle! ♥

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.