Kohta mennään

Huomenna meidän perhe hyppää lentokoneeseen ja ottaa suunnan kohti Kanariaa. Aika ihanaa! Olen muutaman päivän vetänyt kaksin käsin sinkkiä ja pessyt vimmatusti käsiä, ettemme vain pamahtaisi kipeiksi ennen reissua.

Pakkaaminen on minusta kivaa, mutta kaikkien tarpeellisten vauvankamojen mukaan saaminen alkaa olla jo melkoinen taitolaji. Onneksi netti on pullollaan hyviä vinkkejä, mitä kannattaa ottaa mukaan. Listasin miehelle, mitä täytyy muistaa ostaa kaupasta: vaippoja, kertakäyttölusikoita jne. Hössötän kuulemma ihan liikaa, kaiken voi kuulemma ostaa paikan päältäkin.

kamatsipe

Olemme tällaisissa asioissa kuin yö ja päivä. Minä teen listoja, otan selvää ja pakkaan monta päivää. Tarkistan vielä pari kertaa, tulihan kaikki mukaan. Mies heittää jotain tarpeellistä vähän sinne päin matkalaukkuun kolme tuntia ennen koneen lähtöä. Kuvaavaa on, että viimeksi ennen Kreikan-reissuamme etsimme edellisenä päivänä herran passia kissojen ja koirien kanssa ympäri maita ja mantuja.

Jep, Pamperseja saa toki paikan päältäkin, mutta haluammeko lähteä illalla hotellille päästyämme etsimään markettia, kun voin pakata jo matkalaukkuun pienen paketin vaippoja? Paikalliset soseetkin ovat kuulemma jotain supersokerisia mömmöjä, joten meikäläisten perunapalsternakat on roudattava kotoa.

Viime hetken vinkit saa heittää kehiin ny!
kamatäiti

9 Comment

 1. Me ollaan just Manner-Espanjassa lomalla. Pamperseja en oo nähnyt, mutta semmonen merkki kuin Deliplus (muistaakseni) on ollut ihan hyvä. Lentokoneessa suuhun puristettavat hedelmäsoseet ihan parasta ja muutenkin liikkuessa.

 2. Aurinkoon says: Vastaa

  Me lähdetään reissuun tänään! Miten tätä tavaraa voikin olla näin paljon, yleensä mennään kevyesti miehen kanssa yhdellä matkalaukulla, nyt kolmistaan tekee tiukkaa saada tavarat kahteen matkalaukkuun 😀

  Minä olen aina ennen kuulunut tuohon ”pakkaan juuri ennen lennolle lähtöä mitä sattuu miten sattuu” -kerhoon, mutta nyt vauvan kanssa olen yrittänyt suunnitella pakattavat etukäteen.
  Itsekin pakkaan vaipat ja soseet mukaan koko reissulle. Pusseissa myytävät soseet ovat tähän parhaita, eivät vie niin paljon tilaa, eivätkä paina niin paljoa kuin lasipurkit. Meidän vauvan vaippa-alueen iho tuntuu reagoivan vaippamerkin vaihtoon, joten siksikään en halua ottaa riskiä siitä, ettei paikan päältä saakaan samoja vaippoja. Eikä niitä onneksi tarvitse raahata kuin yhteen suuntaan, paluumatkalle on tilaa vaikka tuliaisille 🙂 Ihanaa reissua teidän perheelle!

 3. Kuukauden päästä on meillä lähtö Espanjan lämpöön 2 viikoksi. Pampersia ei sillä nimellä löydy vaan nimi on Dodos mutta vaippojen pitäisi olla ihan samoja.

 4. Lentoa silmällä pitäen suosittelen pakkaamaan käsimatkatavaroihin ainakin yhden vaihtopaidan myös itselle. Meillä poitsu päätti 8kk iässä oksentaa isänsä päälle kaiken syömänsä jo alkulennosta, jolloin vaihtovaatteet ruumassa ei lämmittäneet ollenkaan. Pöpö nimittäin iski välilaskun aikana Heathrow’n kentällä ja konkretisoitui sitten koneessa. Hyvä käsihygienia siis myös äärimmäisen tärkeää kentällä ja koneessa näin pöpöjen parhaimman sesongin aikana.

  1. Kiitos!! Hyvä vinkki, jota en ollenkaan itse tullut ajatelleeksi.

 5. Me pakattiin vaipat ympäri matkatavaroita, niillä suojattuun lasiset sosepurkit ?

  Pampersit oli Kreikassa( Samoksella) hotellin lähikaupassa ainakin superkalliita, samoin kaikki soseet. Niitäkin oli tarjolla lähinnä hedelmäisinä. Puuroja ei löytynyt ollenkaan.

  Mä olin huoleton ja lähdin ”paikan päältä saa” asenteella. Ei saanut ?onneksi 10 kk vauvalle kelpasi hotellin jugut ?

 6. Itse Kanarialla lomailleena huomasin että aika monissa ruokakaupoissa oli pohjoismaiseen makuun olevia ruokia. Ehkä riippuu kohteesta, mutta meidän hotellin ohessa olleessa putiikissa myytiin jopa Karhu-olutta ? Ettei vain Suomi-miehillä iske liiaksi koti-ikävä…. Hipp on aika hyvin levittäytynyt, aikanaan puolivuotiaan kanssa sitä löytyi Lontoossa hyvin.

 7. Manner Espanjassa vaipat on tosiaan eri nimisiä kuin Suomessa ja kootkin meni ainakin isommalla lapsella vähän erilailla kuin Suomessa. Soseita ei ollut tuhatta eri laatua mutta löysimme kyllä 100 % hedelmäsose truuttia, jotka olivat kyllä reissun pelastus. Ei kannata liikaa stressata. Kyllähän ne lapset Espanjassakin kasvavat ? Me oltiin 1,5 vuotiaan kanssa jouluna Länsi-Afrikassa ja hyvin pärjättiin sielläkin maalaisjärjellä.

 8. Meidät on yleensä pelastanut just ne mukaan pakattavat alkuhässäkän välttävät soseet niissä puristelupusseissa, esim. semperin puurot (yammy!) ja Ellan soseet. Ne on näppärä pakata mukaan ja vie minimalisen tilan. Vaippoja on otettu parin eka vuorokauden tarpeiksi ja sit hankittu lisää kun on ehditty. Ollaan huomattu että koskaan ei kannata myöskään luottaa kohteen tarjontaan vaikka olisi kuinka matkustamassa ’kolmannen maailman’ (anteeksi vanhakantainen ilmaus) ulkopuolella… Kanadaankin mentiin rennon letkeesti että kyllähän sieltä nyt purkkiruokia sitten löytyy. Eipä ollutkaan kun just niitä Heinzin superöveriteollisia mössöjä törkeän pieni valikoima jotka neiti sylki suustaan välittömästi. Meni sitten kokkailuksi reissu mutta onneksi oltiin sukulaisilla jossa se oli mahdollista 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.