Voihan mummo!

Olemme pari kertaa saaneet Jaakon kanssa, uskokaa tai älkää, melkein riidan aikaiseksi tästä aiheesta. Tai minä olen – Jaakkohan ei riitele koskaan.

Jaakolla tuntuu olevan jonkinlainen pinttynyt mielipide siitä, että kaikki isoäidit ovat mummeja. Mikä on outoa, sillä hänenkin toinen isoäitinsä on mummi ja toinen mummo. No, tämä pinttynyt mummittelu on johtanut nyt siihen, että hän kutsuu sekä minun äitiäni että omaa äitiään mummiksi. Eikä se käy päinsä ollenkaan, sillä minun äitini on mummi ja hänen äitinsä mummo. Näin on sovittu ja näin on asian laita. Minun äidistäni tuli Sipen myötä isoäiti ensimmäistä kertaa ja päätimme yhdessä kutsua häntä mummiksi. Myös hänen äitinsä oli meille mummi. Jaakon äiti taas oli jo ennestään kahden pojan isoäiti ja on päättänyt jo neljä vuotta sitten olevansa mummo.

mummomummi

Jos Jaakon äiti olisi ollut jo ennestään mummi, olisimme todennäköisesti keksineet jonkin toisen kutsumanimen minun äidilleni. Minusta molemmat isoäidit/isoisät eivät voi olla samannimisiä. Jaakon mielestä voisimme eritellä mummit niin, että toinen on Margit-mummi ja toinen Maarit-mummi. Käytännössä hän ei kuitenkaan näitä etunimiä käytä, vaan kutsuu äitiään aina mummiksi.

Kaivelin tätä asiaa juuri tarkemmin ja kysyin, miksei hän suostu kutsumaan äitiään mummoksi ja anoppiaan mummiksi. Selvisi, että hän tahtoisi kutsua Sipen Helsingissä asuvaa isoäitiä mummiksi ja maalla asuvaa isoäitiä mummoksi, koska näin oli hänen lapsuudessaankin ja on edelleen. Manskulla majaileva isänäiti on mummi ja Nurmeksessa asuva äidinäiti mummo. Maalle kuulemma lähdetään aina mummolaan. Sanoin, että me lähdimme aina lapsuudessamme mummilaan. Niin ei kuulemma voi sanoa ollenkaan, sillä mummila-sanaa ei ole olemassakaan. Huoh…

Olisi hauska kuulla, miksi te muut kutsutte isovanhempianne ja/tai lastenne isovanhempia. Kuka kutsumanimet on päättänyt? Voiko molempia isoäitejä/isoisiä kutsua samalla nimellä? 

66 Comment

 1. Mun äiti on vasta 47 ja hän on ollut nyt jonkun aikaa mumsi. 😀 Mammaakin kokeiltiin, mutta se ei oikein istunut. Mummo nyt ei ainakaan sovi hänelle. Isänäiti on sitten taas mummi ja on kyllä muutenkin enemmän mummomainen kuin minun äitini. Mut katsotaan, mihin tämä kääntyy, lapsi kutsuu sitten miksi kutsuu. 🙂 Itse käytän mumsi ja mummi/mummo. Eli ei ole kovin tiukat ajatukset, miten kutsutaan. Silloin kun itse olin lapsi, mulla oli raitaniemen mummo ja ruuhimäen mummo, eli molemmilla puolilla oli ihan mummot vaan. 🙂

  1. Mumsi sopiikin hyvin vähän nuoremmalle isoäidille!

 2. Meillä menee näin;

  Äidin äiti: mummu
  Äidin isä: ukki
  Äidin puoli-isä: pappa

  Isän isä: Pappa
  Isän äiti: –

  Äidin äidin äiti: isomummu
  Äidin äidin isä: isovaari
  Äidin isän äiti: isomummi
  Äidin isän isä: isoukki

  Lapsi ei ole kertaakaan mennyt itse sekaisin siitä, kummasta papasta puhutaan ja ihan luontevasti puhuu isoukista, etc.
  En itseasiassa koskaan miettinyt (miehelle sillä mitään väliä), että ketä minä tai lapsen isä kutsuu milläkin nimellä, vaan lapsen ”tulevaisuus” siinä oli kyseessä ja hän niitä tulee sitten hokemaan ja luomaan muistoja ties kenestä 🙂
  Ylläolevilla on taas aivan erilaiset kutsumanimet, jos vaikkapa puhun isäni tai äitini kanssa 🙂

  1. Tuo on kyllä totta, että lapsihan niitä erityisesti sitten ehkä käyttää. Tosin musta isovanhemmilla on oikeus itse päättää kutsumanimistään! Siks ollaankin tästä miehen kanssa väännetty 😀

 3. Isovanhemmat miehen puolelta mummu ja vaari. Tämän he ovat itse päättäneet jo aikaa ennen kuin lapsenlapsia oli edes tiedossa. Nimien käytöstä ollaan hyvin tarkkoja 😀

  Omaa äitiäni kutsumme mummiksi, tämä tuli luonnollisesti koska veljelläni on lapsia, jotka kutsuvat äitiäni mummiksi. Isääni puolestaan kutsutaan etunimellä hänen omasta tahdostaan ja hän on tästä hyvin tarkka. Ei saa papatella 😀

  Minulle nämä kutsumanimiasiat olivat oikeastaan ihan sama, omat mummoni olivat molemmat mummoja. Toista mummoa kutsutaan edelleen etunimen ja mummon yhdistelmästä syntyneellä lempinimellä. Toinen isoisäni puolestaan ukki. Mielestäni jokin erottava tekijä kutsumanimissä pitää olla, ettei tule sekaannuksia.

  1. Juu samaa mieltä, erottava tekijä on oltava 😀

 4. Hehe, nyt on minun sympatiat Jaakon puolella! Meillä molemmat mummit on mummeja, koska kumpikaan ei halua olla mummo. Ja siitäkin olen samaa mieltä, että on olemassa ainoastaan sana mummola, ei mummila 😀 Eli mummin luo mennään mummolaan.

  1. Mullakin olis muuten, mutta kun mummo on itse sanonut olevansa mummo ja kaiken lisäksi on sellainen on ennestään niin ei musta sitä voi oikein mennä muuttamaan 😀

 5. Meillä on väännetty ihan samasta asiasta! 😀 Isän äiti kerkesi alkaa ensin kutsua itse itseään mummiksi mutta koska mun äiti on niiiiiiiin nuori ja ei yhtään mummo niin siihen ei kyetty. Eli nyt on kaksi mummia ja lisäksi vielä onnekkaasti isomummikin. Mutta helpompaahan tuo olisi jolleivat olisi samat… Mutta mulle itselleni molemmat isoäidit olivat mummoja myös, mua se ei hämmentänyt. Mutta tietty kaikkia keille mummistani juttelin joutuivat tarkentamaan usein että kummasta puhun.

  1. Mä luulen, että jos anoppi olisi ollut jo mummi valmiiksi niin olisimme keksineet minun äidilleni jonkin muun nimityksen kuin mummo/mummu. Esim mamma, mumi tai jotain vastaavaa 😀

 6. Omia lapsia ei ole vielä, mutta molemmat isoäidit on mulle mammoja, ja molemmat isoisät pappoja. Mamman äiti joka elää edelleen on mummi ja pappan äiti oli loppuun asti mamma:D meillä mies sitä mieltä että ei voi olla kahta mammaa

  1. Jep, mäkin samaa mieltä: ei voi olla kahta samaa 😀

 7. Meillä päin monet käyttävät mumma nimitystä, se meilläkin on käytössä. Tosi ongelmaa ei ikinä ole ollut nimitysten kanssa, sillä äidin äiti kuoli ollessani vuoden ikäinen.

  1. Harmi, ettet ehtinyt tutustua äitisi äitiin. Oma isoisänikin kuoli jo vuonna 1938 🙁

 8. Mulla ei ole lapsia, joten siltä kantilta en voi asiaa kommentoida. Mutta mua ärsyttää, kun täällä Tampereella isoäidit ovat yleensä mummuja, eivätkä tamperelaiset tunnu kuulevan, jos isoäitiin viitataan jollain muulla sanalla. Meillä isänäiti oli mummu ja äidinäiti mummo. Ärsyttää, kun puhun mummostani, niin peritamperelaiset jatkavat puhetta ”niin se sun mummusi…”. Korjaan aina, että eikun mummo! 😀 Tähdennän nyt vielä, että olen itse paljasjalkainen tamperelainen, eikä mulla tavallaan ole mummu-sanaa vastaan mitään.

  Mitä tulee teidän tapaukseen, mun mielestä pitäisi kunnioittaa sitä, että Jaakon äiti on jo itse aikoinaan päättänyt olevansa mummo – ei kai sitä titteliä tosta noin vaan mennä vaihtelemaan. Mäkin tykkään siitä, että isovanhemmilla on keskenään eri tittelit. Tosin juuri tajusin, että (mulle henkilökohtaisesti) tärkeämpää se on isoäitien kuin isoisien kohdalla – tämäkin juontunee omasta historiastani, koska molemmat isoisät olivat mulle pappoja etunimiliitteen kera.

  1. Joo samaa mieltä, mummo on saanut itse päättää, ei ole Jaakon asia mennä nimitystä muuttamaa 🙂 aika jännä hei tuo tamperelainen mummu-asia. Näitähän olis mielenkiintoista tutkia enemmänkin!

  2. Haha empä ole ajatellut, että tässä olisi joku alueellinen juttu! Ollaan Tamperelaisia ja molemmat mun mummut asuu myös Tampereella ja ovat siis aina olleet mummuja. Vaihtelevasti etunimietuliitteellä tai asuinkaupinginosan mukaan määriteltynä 😀 vaari ja pappa taas selvästi on eroteltu. Miehellä taas on ollut aina tarkasti mummi (turkulainen) ja mummo (valkeakoskelta) eikä hän voi sietää kun aina vaan puhun hänen mummuistaan 🙂

 9. Itselläni oli kaksi ukkia ja kaksi mummia (toista tosin satunnaisesti kutsuttiin myös mummoksi). Koskaan ei tullut epäselvyyksiä kenestä puhutaan, selvisi aina tilanneyhteydestä ja välillä laitettiin etunimet liitteeksi. Meillä toiset isovanhemmat asuivat maalla, ja se oli nimenomaan mummila eikä mikään muu. Mummihan siellä asui. ? Edelleen puhun omalle lapselleni isomummilasta. ?

  Lapseni isovanhemmilla on nyt jokaisella oma uniikki kutsumanimi, ei ihan perinteisimmästä päästä. ? Kaikki niistä ovat tässä vähitellen kehittyneet ja vakiintuneet, ja ovat ihan isovanhempien itsensä päättämät.

  1. Tää on kyllä jännää, miten jotkut kokevat ettei mummila ole mikään sana ollenkaan ja joillekin taas ihan selkeä mummin asuinpaikka 🙂

 10. Minulla ei ole omia lapsia, mutta veljeni lasten ja minun(olen 20v) isovanhempien nimitysongelmat on ratkaistu yksinkertaisesti eri kutsumanimillä.
  Lähisuvussamme on ja on ollut paljon isoäitejä ja vähän vähemmän isoisiä, joille kutsumanimiä olisi tarvinnut keksiä.
  Äidinpuoleista isoisäämme emme esimerkiksi kumpikaan veljemme kanssa ole nähneet. Häntä olisi kuulemma kutsuttu ukiksi.
  Hommaa sekoittamaan tuodaan vielä esille se fakta, että minulla on eri isä kuin veljelläni. 🙂
  Lähipiirissämme on elossa ja kuvioissa mukana kolme isoisää ja kolme(yksi) iso(iso)äitiä. Minun ja veljeni isät ovat hyvissä väleissä, mikä ihmetyttää monia.
  Oman isäni isä on pappa ja äiti mamma myös veljelleni ja hänen lapsilleen. Joskus kutsumme isovanhempiani myös heidän etunimillään.
  Oma äitini(veljenlasten isänäiti) on mummu ja hänen äitinsä oli mummi. Mummi ehti nähdä vain ensimmäisen lapsenlapsenlapsensa, mutta kutsumanimi ei muuttunut esimerkiksi isomummiksi.
  Veljeni isän äiti on ollut koko elämänsä niin lapsenlapsilleen kuin lapsenlapsenlapsilleenkin (ja minulle) mami.
  Veljieni isän kutsumanimi on väännetty hänen etunimestään, samoin myös minun isäni kutsumanimi. Heitä kuitenkin puhutellaan aikuisten kesken ihan heidän omilla etunimillään 😉
  Meiltä on löytynyt tai löytyy nimiä laidasta laitaan, etenkin naispuolisia. Kun kaikilla on eri nimi tietävät kaikki heti kenestä puhutaan. Ei mene mamit, mammat ja mummut sekaisin. 😉

  1. Huh no teillä onkin ollut pähkäilyä, kun on noin paljon porukkaa kuvioissa 😀

 11. Heidi Pii says: Vastaa

  Meillä lapsilla on mamma & pappa ja muori & faari. Molempien koti on kuitenkin mummola. Eli ei mitään logiikkaa. Jos pitää tarkentaa, kutsutaan mummolaa tien nimellä, esim. Kuusitien mummola. Tai vaikka muorinjafaarinmummola. 😀 Itselläni on mummi, ja me sanottiin aina vain, että mennään mummin luo, ei ollut omaa paikkasanaa sille. 🙂

  1. Faari kuulostaa eksoottiselta! 🙂

 12. anonyyymi says: Vastaa

  Itselläni on kaksi mummoa. Mummolassa puhutaan ihan vain mummosta, mutta muualla laitan etunimen eteen, jotta muut tietävät kummasta mummosta puhun. Tosin äidinäitiä aloimme kutsua mumpsiksi tässä muutama vuosi sitten. Lisäksi oli pappa ja vaari, jokainen sai itse valita kuinka heitä kutsutaan. Hyvin on toiminut 😀

  1. Mumpsi 😀 hauska!

 13. Kaikki mummot on meillä mummoja ja ukit ukkeja 🙂

 14. Meillä on mommo/mummu ja moffa, famo ja fafa. Välillä ärsyttää kun mieheni isä kutsuu itseään papaksi koska mieheni on meillä ”pappa”. Muut lapsenlapset kutsuvat siis isoisäänsä pappaksi. Ei muuten haittaisi mutta mieheni haluaa olla pappa (on siis itse puoliksi ruotsinkielinen ja pitää enemmän pappasta kuin isästä) joten hieman ärsyttää kun hänen isänsä on pakko kutsua itseään papaksi vaikka tietää, että meillä ”pappa” on isä. Tottakai on tottunut olemaan ”pappa” muille lapsenlapsilleen joten ehkä sitä on vaikea muistaa.

  1. Oho, teillä on harvinaiset nimitykset!

   1. Meillä on sama ongelma. Isälle on varattu pappa-nimi koska on ruotsinkielinen. Isän vanhemmat ovat loogisesti faffa (farfar) ja fammo. Ja moniensuomenkielisten on vaikea muistaa että pappa ei ole meillä isoisä vaan isä. Hankalaa!

 15. Kieltämättä musta toi mummola kuulostaa enemmän maalla olevalta ja mummila jossain kaupungissa olevalta xD itsellä kuitenkin äitini on mamma ja anoppini mummu ja kummatkin asuu aika maalla muttei kuitenkaan ihan peltojen keskellä 😀

  1. Joo totta, mummola ei kuulosta ollenkaan Helsingissä sijaitsevalta paikalta 😀

 16. Meillä olis sekä mun äitini että anoppi halunneet olla mammoja. He sitten keskemään sopivat että anoppi saa olla mamma ja mun äitini on mammu. Tämä keskustelu käytiin jo monta vuotta ennen kuin meillä oli lapsista puhettakaan… 😀 Mun mielestä ei oo kiva, että on kaks samannimistä, menee sekaisin.

  1. Joo mustakin on hyvä, että on eri nimitykset! Hyvä että teillä isovanhemmat pääsivät yhteisymmärrykseen 🙂

 17. Apua, musta tää koko juttu on ihan kummallinen 😀 Meillä on aina ollut kaksi pappaa ja kaksi mummia, etunimillä erotellaan! Ja jotkut serkut sitten taas sanovat mummo, ei se ole ollut niin justiinsa. Mulle kaikki muut sanat tuntuisivat ihan vierailta! 😀 Niin ja isovanhempien puolisoita on kutsuttu aina vaan etunimillä. Jos saisin lapsia, haluaisin kyllä että omat vanhempani olisivat mummi ja pappa >:D Toisia isovanhempia voitaisiin mun puolesta nimittää sitten miten vaan.

  1. Ainiin, pakko vielä kommentoida paikka-asiaan: mummola on maalla 😀 Toiset isovanhempani ovat olleet aina eronneet ja asuneet kaupungissa, joten ollaan sanottu vain että mennään mummin luo tai papan luo.

   1. Niin se just varmaan usein koetaan 😀

  2. Haha tuo on kyllä jännä, että jotkut ajattelevat että ”ei ole niin justiinsa” ja jotkut taas (kuten minä) että se on tosi tarkkaa, että kuka on mikäkin 😀

 18. Isän äiti: muori
  Isän isä: vaari
  Äidin äiti: mamma
  Äidin äidin äiti: mummi
  Äidin isä: äidin isä, tämä johtuu siitä että hän kuoli äitini ollessa nuori. Mammakin puhuu hänestä etunimellä eikä pappana.

  1. Muori onkin varmaan vähän harvinaisempi nimitys!

 19. Meillä molempien äidit ovat olleet mummeja 🙂 Heitä olemme veljeni kanssa puhutelleet mummi-nimikkeellä kun olemme heidän kanssaan suoraan tekemisissä olleet. Sitten taas kun olemme puhuneet mummeista ilman että he ovat paikalla, on heidät eritelty asuinpaikan mukaan (mummoloilla kun oli välimatkaa noin 400km) 😀

  1. Just näin, tuskin näissä sekaannuksia tulee kun kaikki ovat tottuneet erittelemään mummit jollakin tavalla kuitenkin 🙂

 20. Meidän perheessä on kutsuttu molempia isoäitejä mummeiksi ja eteen on liitetty toisella asuinpaikan nimi (siis jos asuisi esim Tampereella niin olisi tampereen mummi tms, mutta hänellä kyllä aika pienen kylän tms nimi siinä mummin edessä) ja toista olemme kutsuneet poromummiksi, koska mummolamme on Lapissa ja papallani oli poroja siellä, siitä tulee poromummi :D. Mutta kun kasvokkain olemme, niin käytetään pelkkää mummi sanaa. Myöhemmin on kyllä poromummi sanonut, että on aina halunnut olla enemmän mummo, koska hänen oma isoäitinsäkin oli ja nyt olemme vaihtaneet sitten poromummoon 😀 Isoisät ovat sitten äidin puolella vaari ja isän puolella pappa. Kun menemme heille kylään menemme joko (paikan nimi) mummolaan tai poromummolaan, eli vaikka on mummi niin menemme mummolaan.
  Oma äitini on joskus sanonut jonkun nimityksen, millä haluaa itseään kutsuttavan kun saa joskus lapsenlapsia ja mielestäni se onkin hänen oma päätöksensä. Omasta mielestäni mummo, isoäiti, mamma, mumma yms mitä nimityksiä olen kuullut, ovat aika outoja omaan suuhuni samoin ukki tai isoisä. Myös mummila kuulostaa oudolta 😀

  1. Ihana tuo poromummi 😀

 21. Mullakaan ei omia lapsia ole, enkä tiedä tuleeko edes, mutta meidän perheessä nää isovanhempien nimitykset on supertarkkoja. Vähän hölmöä oikeastaan, mutta tulee sanomista, jos joku yrittää kutsua väärällä nimellä, jopa jo kuolleiden osalta. 😀

  Isän äiti on isoäiti ja isän isä oli isoisä. Isoäitiä ei saa missään nimessä kutsua millään mummo/mummi/mumma/mamma-nimityksellä. Ja kun sinne mennään, mennään nimenomaan isoäidille, ei mummolaan.
  Äidin vanhemmat oli puolestaan mummi ja ukki. Ja hekin oli hyvin tarkkoja tästä, ei missään tapauksessa saanu lipsahtaa mitään mummoja tai vaareja. Tai mummilaa/mummolaa, vaan nimenomaan mummille ja ukille sinne mentäessä.

  1. Munkin mielestä niiden nimitysten täytyy olla just eikä melkein! Ei siis niin että kutsutaan vähän milloin milläkin nimityksellä.

 22. Mummi-sanan eteen voi laittaa muunkin määreen kuin etunimen.
  Meidän lapsilla on kaksi pappaa, joista toisen erottaa ”asuinpaikkaliitteestä” tyyliin Nurmeksen pappa.
  Toinen pappa taas on saanut käytännön elämän myötä ihan toisenlaisen etuliitteen, jota lapset luontevasti käyttävät.

  1. Aika moni varmaan tekee just näin, mutta itselläni kun on ollut mummi ja mummu niin jotenkin tuntuu luontevalta, että isovanhemmilla on eri nimitykset 🙂

 23. Omat isoäitini olivat molemmat aina mummuja, enkä muista, että mitään sen suurempaa erottelua olisi koskaan tarvittu. Aina asiayhteydestä selvisi, kummasta puhutaan. Isoisät taas olivat pappa ja taata, ja aina kun puhuttiin heistä yhdessä puolison kanssa, erottelu oli vielä helpompaa. Me myös mentiin aina mummulaan.

  Tuleva lapsemme on äidilleni ensimmäinen lapsenlapsi, ja hän vielä miettii, haluaako olla mummu vai mummi. Isäni on taivaassa, mutta mietimme, että kutsumme äitini miesystävää hänen lempinimellään plus pappa-liitteellä. Anoppivanhempani ovat jo mummu ja pappa, joten niillä nimillä myös me heitä kutsumme.

  Hassua, etten ole koskaan edes ajatellut mummo-vaihtoehtoa! 🙂

  1. Tämä on just että mihin on tottunut. Meillä kun oli mummi ja mummu, niin tuntuu että isovanhemmilla täytyy olla eri nimitykset.

 24. Meillä kutsutaan kaikkia nimellä mummo ja ukki, syynä se että näin he ovat itse halunneet. Omassakin lapsuudessani kaikki olivat mummoja ja ukkeja.
  Omat vanhempani halusivat ettemme puhu mummolasta, koska ukki jää paitsioon, joten heillä vieraillessamme menemme mukkilaan.?

  1. Hauska tuo mukkila! Jännä muuten, miten tuo mummola/mummula/mummila onkin käytössä eikä isoisiä oteta yleensä tuossa huomioon.

 25. Rouseliini says: Vastaa

  Meidän äiti on ilmoittanut, vaikka lapsenlapsia ei ole vielä edes tulossa, että hänestä tulee sitten mummu. Meillä on kissa ja hän on nimennyt itsensä jo meidän kissan mummuksi. 😀 Äitini on 45v. Mieheni sisaruksilla on jo lapsenlapsia ja hänen vanhempansa ovat mummu ja pappa. Mun lapsuudessani on aina ollut vaan mummuja ja pappoja. Ja thats fine.

  Suuremman riidan meinasin saada siitä, että äitini sano, että hänen uudesta miehestään tulee mun lapsilleni pappa. Hell no! Oma isäni on tärkeä ja mukana elemässäni ja hänestä tulee lapsilleni toinen pappa. Äidin mies on ollut elämässäni lapsesta asti, mutta hän ei ole minun isäpuoleni. Minulla on jo isä enkä tarvitse puolikkaita. Näin ollen myöskään lapsillemme ei tule vanhempieni uusista kumppaneista ”puolikkaita” isovanhempia.

  1. Tuo on muuten aika paha, jos puoli-isovanhemmille toivotaan omia nimityksiään eivätkä vanhemmat halua näitä nimityksiä ottaa käyttöön!

 26. Meidän tytöllä äidinäiti on mamma, äidinisä vaari, isänäiti mummu, isänisän pappa ja äidinisänäiti isomummi. Kaikki on saaneet itte tittelinsä valita ja sattumalta kaikilla on eri kutsumanimet. 🙂

  1. Minustakin isovanhemmat saavat itse päättää, miksikä heitä kutsutaan 🙂

 27. Meillä molempien äidin on mummuja, sekä miehen isä on ukki. Ja menemme mummulaan☺ on ollut selvää alusta lähtien ja jos joutuu erittelemään niin käytetään etunimeä esim. Mairemummu
  Kiitos muuten loistavaata blogista! Vasta olen tämän löytänyt ☺

  1. Mahtavaa, että olet löytänyt tänne 🙂

 28. Huolestuttaa jo etukäteen nämä nimijutut! Miekkonen on nimittäin Etelä-Pohjanmaalta, kuten hänen koko sukunsa… Mummo/mummi olisi siis mumma ja pappa olisi paappa. Itse en kyllä osaa käyttää noita sanoja ja toivon että ei tarvitsekaan! Niin kummalliset nimitykset minun suuhuni, mutta eipä se nyt ole vielä ajankohtaista!

  1. Kyllä se suukin niihin varmasti tottuu kun vain harjoittelee 🙂 minusta ihan kivat nimitykset, vähän erilaiset!

 29. Mulla on itella ollu vaan mummot ja papat ja just asuinpaikan mukaan eriteltynä, esim Hervannan-mummo 😀 meidän lapsella on nyt mummo ja pappa ja mummi ja paappa, jokainen on itse valinnut kutsumanimet.
  Mun siskon lapsilla on kaks mummoa ja niitä sanotaan marsumummoks ja koiramummoks, koska toisessa mummolassa on marsuja ja toisessa koiria 😀

  Ja mullekin nimitykset on tärkeitä ja korjailen aina miestä kun se sanoo aina miten sattuu 😀

 30. Mun äiti on mammu 😀 oli ekan lapsenlapsensa syntyessä vasta 40, joten kaikki mammat ja mummit kuulosti hirveän vanhoilta, ja päätti itse olla mammu. Siitä seurasi se, että mun isälläkin piti olla hassu nimitys, ja nyt hän on puuppa 😀 odotan innolla sitä häpeän tunnetta minkä lapseni kokevat sanoessaan kavereilleen menevänsä ”mammun ja puupan” luokse…

 31. Mummu ja tuffa, tiätenki!

 32. Mun vanhemmilla on näköjään harvinaiset nimitykset: Tummu ja Tuora 🙂

 33. Meillä mentiin pappan mummulaan tai vaarin mummulaan, mutta molemmat mummut olivat mummuja. Yleensä varmaan aluksi aina kerran sanottiin pappan tai vaarin ja sitten, kun keskustelussa oli käynyt selväksi kenestä puhuttiin, puhuttiin vaan mummusta. Muistan myös ajan, kun kotona oli lankapuhelin, että jos äidinäiti oli soittanut äidille, sanoin vaan, että mummu soitti, mutta jos hän soitti isälle, sanoin, että pappan mummu soitti. Kuulostaa hankalalta, mutta meille se oli helppoa!

 34. Meillä on mamma, isomamma, mummi, mummo, isomummo ja mumski. Miehenmalleja sitten taas pappa, vaari ja isoukki. (paljon isovanhempia koska meillä molemmilla on ”puolikkaat vanhemmat” vanhempien lisäksi 🙂

 35. Lapsenlapsi says: Vastaa

  Mulla ei vielä oo lapsia mut meillä meni näin:
  Isän äiti: espanjan mamma (asuvat espanjassa)
  Isän isä: vaari
  Isän äidinäiti: espanjan mummi
  Äidin äiti: paapan mamma
  Äidin isä: paappa
  Äidin äidinäiti: kurikan mummi (asuivat kurikassa)
  Äidin äidinisä: kurikan pappa

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.