Uusia tuulia Haikossa

Olimme keskiviikkona bloggaajaporukalla tutustumassa uudistuneeseen Haikon Kartano & Spa -kokonaisuuteen. Haikossa vietetään tänä vuonna hotellitoiminnan 50-vuotisjuhlaa, jonka kunniaksi paikkaa on uudistettu kunnolla. Miljoonia on palanut ja sen kyllä huomaakin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiertelin kartanossa ja kylpylässä ylipäätään suurella mielenkiinnolla, sillä tämä oli ensimmäinen vierailuni ylellisessä kartanohotellissa. Suurimman vaikutuksen koko reissulla minuun teki kartanon puolelta löytyvä Imperial-huone. Tuolla kun pääsisi joskus yöpymään:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Imperial-huoneesta on vielä aika ihana suomalainen merinäköala. Taatusti eksoottinen ulkomaalaisen silmin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartanon vieressä sijaitseva kylpylähotelli on saanut uudistuksessa kasvojenkohotuksen: sen palveluita on täydennetty ja hotellihuoneita uusittu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kylpylän uuden saunapolun varrelta löytyy perinteisten löylyhuoneiden lisäksi höyry-,infra- ja aromisauna. Allashuonetta taas on täydennetty elämyssuihkuilla (sade-, valo- ja ääniefektit!). Uudessa Anti-age Clinic -hoitolassa on tarjolla veitsettömiä esteettisiä hoitoja, kuten HIFU-ultraäänienergiahoitoa kasvoille ja Cryolipo-rasvanpolttohoitoa vartalolle. Kovasti siellä lupailtiin, että rasvanpolttohoidolla läskiä lähtee kropasta jopa senttejä. Suomessa vain Haikosta löytyvä laite ei ole mikään laihdutusvempele, mutta itsepäisiä rasvakertymiä sillä kuulemma pystyy poistamaan. Hintaakin hoidolta toki löytyy, mutta uskoakseni myös innokkaita kokeilijoita. Hoitoa voi käyttää esimerkiksi raskaudessa löystyneen vatsanahan kiinteyttämiseen ja hintaa vatsan alueen hoidolla on puolisentoista tuhatta euroa. Koko reisien alueen kiinteyttämisestä saa puolestaan pulittaa parisen tonnia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Haikossa on tehty kylmähoitoja jo pitkään ja pääsimmekin testaamaan uutta 120-pakkasasteista Cryo-kabiinia. Pikkuiseen putkeen jäädytettäväksi meneminen vaikutti aika kreisiltä, mutta olisin ilman muuta kokeillut, ellen imettäisi. Tuossa vaiheessa päivää alkoi muutenkin jo maito nousta, ja jos olisin rauhasparkani käynyt vielä jäädyttämässä, rintatulehdus olisi ollut taattu. Sisko uskaltautui kuitenkin koppiin ja minä kuvailin kaateellisena vieressä. Onpa eloisa olo, hän tokaisi jäädyttämisestä selviydyttyään. Myös muut bloggaajat kehuivat, että kylmäkaapista ulos astuessa oli aika uudesti syntynyt olo. Tätä on ihan pakko kokeilla imetystaipaleen päätyttyä! Avantoon en ole koskaan uskaltautunut enkä kylmiin vesiin ylipäätään, joten tämä kuiva kylmä voisi olla minun juttuni.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katrikin uskaltautui pakkaskoppiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kylpylärakennuksen puolen hotellihuoneita on myös uusittu. Vieressä sijaitsevan kartanon henkeä on tuotu sisustuksella aika onnistuneesti kylpylänkin puolelle. Täytyy kuitenkin myöntää, etteivät nämä hienot deluxe-huoneetkaan saaneet minua intoilemaan kartanon hulppean Imperial-huoneen jälkeen. Kartano on aina kartano.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ylellinen parihoitohuone sen sijaan sai taas huokailemaan. Näitä löytyy kylpylästä kaksi kappaletta ja huoneen voi siis varata vaikka itselleen ja puolisolleen, ottaa hieronnat vierekkäisillä pöydillä ja pulahtaa sitten poreisiin siemailemaan skumppaa. Ihan ällöromanttista ja olisi aika täydellinen vaikka honeymoonia aloittelevalle parille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kylmähoitotilan lähettyviltä löytyy Spa Studio, joka käy esimerkiksi kylpytakkikokouksiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Myös Spa Bistro on uudistunut ja uusien herkkujen suunnittelussa on otettu huomioon vallalla oleva terveysintoilu: keittiössä on muun muassa innostuttu raakaleipomisesta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saimme reissulta mukaan yhden yön hotellilahjakortin Haikkoon. Ensin intoilin, että lähdemme matkaan koko perhe ihan lähiaikoina, mutta huomasin kierroksemme aikana, ettei Haikko ole varsinaisesti mikään lapsiperheiden kylpylähotelli. Tämä on ihan tietoinen valinta hotellilta. Lapset otetaan kyllä ainakin toistaiseksi vastaan, mutta kyllä ne perhekylpylähotellit ovat sitten asia erikseen. Paikka on ennemminkin sellainen kaveriporukoiden rentoutumiskohde tai pariskuntien getaway-paikka ja päätinkin, että saa olla meille Jaakon kanssa se kohde, minne suuntaamme ensimmäistä kertaa kahdestaan, kun se vain on mahdollista. Yhden yön reissua ilman tyttöä ei välttämättä tarvitse enää ihan hirveän kauan odottaa. Silloin täytyy ottaa kaikki ilo irti hoidoista ja hotellin rauhasta.

haikko

Kiitokset vielä Haikkoon mieleenpainuvasta tutustumisturneesta!

Seuraa blogiani Facebookissa ja Bloglovinissa! Instagram ja Snapchat: irenenaakka

3 Comment

  1. Haikon kartano on toiminut erityisen hyvin juuri kahdenkeskisen ajan viettämiseen aikuisten kesken. Riittävän kaukana, mutta etelä-Suomessa kuitenkin ihan tavoitettavissa. Kaunis Porvoo ihan vieressä. Erityisen hyvät ravintolapalvelut ja rauhallinen kylpylä.

  2. Me käytiin kerran serkun vaimon kanssa lapsivapaalla Haikossa ♥ Täytyy sanoa että oli aika ihana käydä vaikkei ollutkaan noin hulppeaa kuin nykyään. Minäkään en lasten kanssa lähtisi, kun ei siellä tosiaan lapsille ”mitään” ole.

  3. Onpa jännä tuo kylmäallas! Olisi hauska kokea. Ja Haikossa on aina niin kaunista ja tyylikästä, ai että!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.