Matkakuumepotilas

Ei hitsi: se tunne, kun löytää ulkoisen kovalevyn ja sen uumenista kymmenen vuotta vanhoja kuvia. Paahduin tuolloin Miamin lehmänhenkäyksenomaisessa ilmastossa parin viikon ajan. Kuvat kasvattavat jo muutenkin pahanlaatuista matkakuumetta entisestään.

Jaakko antoi aika epäreilusti vielä pari päivää sitten vihreää valoa Kreikan-äkkilähdölle, mutta veti viime tingassa sanansa takaisin. Että nyt ei olekaan hyvä aika lähteä reissuun ja tyttökin on niin hankalassa iässä juuri nyt ja eihän se todellakaan nyt kolmea tuntia jaksa lentokoneessa istua häiritsemättä muita matkustajia ja kuulemma tuskanhiki nousee jo pelkästä ajatuksesta, jossa illastamme ravintolassa joka ikinen päivä viikon ajan yksivuotiaan viikarin kanssa. Jaakko on välillä niin pessimisti, että olen päässyt vitsailemaan jo useasti, että olen mennyt naimisiin isäni kanssa. Löydän Jaakosta ja edesmenneestä mörökölli-isästäni niin paljon samoja piirteitä, että olisipa aika mielenkiintoista päästä jututtamaan itseään herra Freudia aiheesta.

Veikkaan, ettei tuon itsepintaisen pessimistin päätä syysmatkan suhteen nyt käännetä ja joudun odottelemaan seuraavaa reissua talveen. Harmittaa sikäli, että olen ihastunut palavasti juuri Kreikkaan matkakohteena eikä sinne nyt tule talvella lähdetä. Talvi on ehkä siinäkin mielessä hankalampi matkustusajankohta puolitoistavuotiaan kanssa, että väkisinkin on lähdettävä auringon perässä vähintäänkin kuuden tunnin lentomatkan päähän. Ja se määrä paikallaan istumista taaperon kanssa aiheuttaa jo minullekin  harmaita hiuksia jo etukäteen. Toisaalta sen ikäinen viihtyy jo ehkä tabletin ja Teletappien parissa edes jonkin aikaa (?) Voi että, oli helppoa lentää Kanarialle puolivuotiaan kanssa. Nukkui tissillä koko matkan.

Jenkit ovat suosikkimatkakohteeni ja Miami siintää unelmissa aina, kun alan suunnitella matkaa. Norwegiankin lentää tuonne aika edullisesti ja lämpötilakin olisi aika kohdillaan tammikuussa (se elokuinen 35 astetta plus järkyttävä kosteus ei ollut ehkä otollisin…). Mutta tässäkin kohdin taas arveluttaa se lentomatka puolitoistavuotiaan elohopean tavoin liikkuvan ihmislapsen kanssa.

Onko muilla suunnitelmissa syys-/talvireissuja pikkulasten kanssa? Mitä ajatuksia pitkät lentomatkat ja taaperot muissa aiheuttavat? Saa myös vinkkailla hyviä lomakohteita lapsiperheille!

miami06n

Kaksikymmenvuotias hän poseeraa tyylikkäästi bikineissä avo-Mustangin vieressä.

miami06 miami06a miami06b miami06d miami06f miami06g miami06h miami06k miami06u miami06yymiami06c

14 Comment

 1. Me oltiin maaliskuussa Floridassa nelikuisen kanssa ja tammikuun lopussa lähdetään taas! ? Tytsy silloin 1v 3kk! Vielä en ole alkanut jännittää pitkää lentomatkaa, mutta eiköhän se lähempänä ala mietityttämään. No, enää ei voi peruuttaa kun lennot on ostettu, haha! Eiköhän siitä selvitä jollain tapaa! ?

  1. turha sitä tosiaan on ennakkoon tuskastella: menee miten menee. Ja eiköhän se nyt ihan hyvin kuitenkin mene. Vähän saattaa tulla hiki viihdyttämisestä mut kerrankos sitä eletään ja aika lyhyt aika se elämässä kuitenkin on! Tsemppiä!

 2. Me lennettiin Havannaan 1v3kk kanssa ja vaikka vannoinkin menomatkan aikana, että en enää ikinä lennä taaperon kanssa, niin nopeasti unohtui se kokemus. Mennessä lennettiin koko päivä (lähtö Suomesta aamulla klo 7) ja se oli aika hankalaa. Tulomatka oli yölento + muutama tunti aikaisin aamulla ja se meni mielettömän upeasti, tyttö nukkui molemmat lennot ja oli hereillä vaan vajaan parin tunnin välilaskun ajan Pariisissa.

  Reilu vuosikas on ehkä hankalin ikä matkustuksen kannalta kun ainakaan meillä ei vielä silloin ymmärtänyt iPadin päälle eikä tietenkään minkään pelien/puuhakirjojen yms. joiden vois ajatella pitävän lapsen hetken keskittyneenä omiin touhuihin. Koko ajan pitäis päästä liikkumaan ja tutkimaan eikä se oikeen onnistu täydessä lentokoneessa missä emot viilettää koko ajan edes takas tarjoilukärryjen kanssa ja ihmiset ravaa vessassa. Mutta siitäkin selvittiin, eikä meidän neiti niinkään muita matkustajia häirinny, äitiä vaan, jolla meinas hermot kiristyä aika pahasti. Ruokailut esim oli ihan hanurista, vaikka tietty vuoroteltiin miehen kanssa niin sai toi taapero kaadettua muistaakseni ainakin juomat mun päälle, ehkä jotain ruokaakin.

  Meidän tyttö on 1v9kk ja tälläkin hetkellä ollaan reissussa. Nyt menny lennot paljon iisimmin kun sopivat herkut ja iPad viihdyttää hienosti. Odotan kyllä jo sitä, että neiti täyttää 2v ja istuu omalla paikallaan niin äidin matkustusmukavuus taas nousee hieman.

  1. Kääk, voin kuvitella miltä tuntuu lentää tuo aika pikkutaaperon kanssa. Oon itekin lentänyt Kuubaan ja siinä hermostui ihan jo itsekin Finskin pienessä purkissa. Yölennot tosiaan varmasti parempia: tosin siinäkin sit riskinsä. Mitä jos jonkin jotain särkyä/vaivaa/flunssaa/turhautumista tms ni ikävä herättää koko lentokoneellinen porukkaa taaperon itkuun. Mut pitäis vain osata ottaa homma niin et tapahtuu mitä tapahtuu, ei sille oikein mitään voi. Ja mä ainakin olen sitä mieltä että taaperoiden pitää pystyä matkustaa ihan siinä missä aikuistenkin. Jos itkevät ja kiukkuavat niin eipä voi mitään. Odotan itekin tosi paljon sitä, etä typy kiinnostuu ipadista kunnolla. Helpottaa automatkojakin.

 3. Me lennettiin Meksikoon tytön ollessa vähän reilun vuoden ikäinen, lennot noin 12 h suuntaansa, onneksi ei välilaskuja. Menolento oli päiväsaikaan ja vaikka se ihan kivasti tytön osalta menikin, oltiin aivan puhki sen jäljiltä. Aika intensiivistä viihdyttämistähän se oli. ? Meillä oli onneksi ekan rivin paikat, niin pistettiin tyttö välillä lattialle touhuamaan. Paluulento oli yöaikaan, ja sen tyttö nukkui lähes kokonaan. Nyt kesällä tehtiin reissu Kreikkaan, ikää neidillä 1v8kk. Lennot meni hyvin, mutta oltiin kyllä niidenkin jälkeen aika tööt, on se aina tietynlaista säätöä ahtaassa koneessa, kun sylissä heiluu vilkas taapero. Odotan kyllä jo innolla meidän ensi talven matkaa, kun tyttö istuu omalla paikallaan, eikä esim yritä kurkotella naapurin oluttölkkiä. ?

  1. Huuuuh voin vain kuvitella 😀 se viihdyttäminen ei oo mun lemppariasioita 😀 nuoyölennot lienevät paras ratkaisu tuon ikäisten kanssa.

 4. Mä menin Espanjaan 1 v 3 kk tyttöni kanssa viime vuonna. Lento meni kyllä yllättävän hyvin, kun oli smoothiepusseja, rusinoita ja maissinaksuja. Tyttö myös nukkui osan ajasta kun oli varhainen aamulento. Mulla oli mummo ja vaari mukana reissussa mutta ne istui koneessa aivan toisessa päässä. Espanjassa ravintoloissa tyttö oli yhtä tervetullut kuin me aikuisetkin. Kuluttuurihan tuolla etelässä on aivan eri. Niin lapset, nuoret kuin aikuiset ja ikäihmiset ovat yhtälailla asiakkaita ja on aivan normaalia esim. olla vähän äänekkäämpiä… kreikassa varmasti sama… 1 v 6 kk oltiin Gambiassa, jonne matkaa 10 h. Matka meni yhtä hyvin, ja tyttö jaksoi jo vähän touhuta pikkuisten lelujen ja piirrustus välineiden kanssa.. mies oli silloin mukana jolloin myös lapsen hoitoa pystyi jakamaan.. lapsi jaksoi myös vaan hämmästellä lentoemäntien touhuja yllättävän hyvin. Kukaan ei vihasestinmulkoillut vaikka tyttö pikkaden itkikin… sekava kommentti mutta toivottavasti rohkaisee lähtemään.. nyt 2 vee tytön kanssa huomattavsti raskaampaa reissata kun sitä omaa tahtoa on huomattavasti enemmän kuin 1 vuotiaana…

  1. Mä mietin ihan samaa, että ihan eri tavalla saavat lapset olla mukana illanvietossa jne tuolla etelä-euroopassa! Musta tuntuu nyt ettei mitenkään voi olla enempää omaa tahtoa kuin meidän tytöllä nyt 1-vuotiaana 😀 😀

 5. Meillä on 3,5v,, 2v ja 6kk lapset ja ollaan koko marraskuu Thaimaassa. Yölento sinne ja päivälento takas. Turha murehtia etukäteen, tilanteen mukaan mennään. Yhden lapsen kanssa matkustaminen on vielä suht helppoa, on välillä mahdollisuus vaihdella käsiä jotka lasta kantaa tms.. Että rohkeasti matkaan vaan!! ??

  1. Huhhui no eihän meillä tosiaan olisi mitään hätää, jos tekin olette selvinneet 😀 Ihanalta kuulostaa, koko synkkä marraskuu lämmössä!

 6. Karoliina says: Vastaa

  Moikka! Itselläni ei oo kokemusta lapsen kanssa matkustamisesta joten vähän ohi menee, mutta varattiin just häämatka Miami-Orlando-New York… Oisko matkavinkkejä ainakin Miamiin? 🙂 ollaan siellä viikko ja harkitaan lyhyttä Bahaman risteilyä. Autoa ei ajateltu vuokrata, mutta oiskohan se ihan must juttu? Ja mistä päin kannattaisi etsiä majoitusta, South Beachilta? Wynwoodia täytyy varmaan vältellä zikan takia, siltä varalta että tässä innostuu lapsia lähiaikoina tekemään 😀

  1. Juu eiköhän se South Beach ole paras majoituspaikka, itse oon siis kahdesti majoittunut Lake Worthissa, joka on kaukana Miamista joten en tiedä noista Miamin hotellialueista. Mä sanoisin kyllä, että auto on ihan must tuolla. Siellä ei ole käsittääkseni mitään kummoisempaa julkista liikennettä. Musta ihaninta Miamissa on just South Beachin art deco -alue ja siellä fiilistely. Everglades oli alligaattoreineen käymisen arvoinen, jos luonto yhtään kiinnostaa. Mua harmittaa, etten ole koskaan päässyt käymään Key Westissä. Kantsii ehkä tsekata, josko se olis sellainen paikka missä tykkäisitte käydä. Varmasti ainakin huikeat maisemat sinne ajaessa.

 7. Me lähdemme joulun jälkeen Floridaan jolloin poika on 1,5 vuotta, vähän kyllä jännittää lento sinne! En muuten anna taaperon melkein ollenkaan katsoa mitään kännykkää,ipadeja etc, mutta voi olla pitkällä lennolla pikkuinen saa räplätä kaikkea niin paljon kuin sielu sietää…

 8. Me lennettiin kuukaudeksi Australiaan, kun taapero oli 1v 3kk. Lennot meni muuten hyvin, mutta meidän utelias tyyppi ei malttanut oikein nukkua kumpaankaan suuntaan. Menomatka 27h kaikkinensa ja lapsi nukkui kokonaiset 6h koko aikana ja senkin pätkissä. Lapsen totuttaminen uuteen kellonaikaan oli kuitenkin sen reissun ikävin kokemus. Pohjois-Amerikkaan matkustaessa aikaero ei ole meidän tyypille vielä aiheuttanut ongelmia.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.