Irtiotto arjesta

Päätimme tehdä viime viikonloppuna pienen irtioton arjesta parhaimpien ystävieni kanssa. Porukkaan kuului meikäläisen lisäksi pari kaksivuotiaan äitiä, jotka kaipasivat hekin vähän rentoutusta hektiseen pikkulapsiarkeen. Päätimme siis repäistä oikein kunnolla, buukata hotelliyön, nauttia kunnon dinnerin ja ehkä vähän krebaillakin. GLO Hotel Kluuvi aivan Helsingin keskustassa halusimme onneksemme tarjota porukallemme hotellivierailun bloginäkyvyyttä vastaan ja tässäpä nyt vähän raporttia lauantaistamme ja upeasta majapaikastamme.

DSC_0728 kopiointi

Pääsimme majoittumaan ihan perushuoneen sijaan vähän prampeampaan GLO Luxe -huoneeseen ja kyllä muuten kelpasi! Tuo alkaen 26 neliön huone sisältää pääsyn Kämp Span saunaosastolle (hitsit, että vähän harmittaa, ettemme ehtineet testata tätä vierailumme aikana), laadukkaan kotimaisen vuoteen, työpöydän ja tuolin, sohvan tai nojatuolit kahdelle sekä halvempia huoneita laajemman valikoiman kylpytuotteita.

DSC_0717 kopiointi

Tälläkin tyttöjen minireissulla mukana ollut ystäväni kertoi olleensa samassa hotellissa ja ihan samanlaisessa huoneessa häitään edeltävän yön kaasonsa kanssa sekä sitten itse hääyön. Varmasti ihan nappivalinta ja voin hyvin suositella hotellia ja Luxe-huonetta hääpareille, jotka etsivät majotusta Helsingistä. Itsehän vietin hääyöni Harjavallassa motellimaisessa hotellissa kakkostien varrella. Ei ollut kauheasti valinnanvaraa 😀

DSC_0743 kopiointi DSC_0719 kopiointi DSC_0722 kopiointi

En ole tainnut koskaan yöpyä hotellissa, jossa kylppäri on tällainen avomallinen eli sen erotti muusta huoneesta vain iso kaapisto. Ovea ei siis ollut ollenkaan. Minusta tosi hieno ja ylellinenkin ratkaisu. Toiletti oli toki sitten erikseen oven takana. Hotlavierailun olisi kyllä kruunannut vaahtokylpy, mutta en valitettavasti tällä kertaa ehtinyt edes ammeeseen pulahtaa.

DSC_0725 kopiointi

Huoneestamme oli näkymä vilkkaalle Kluuvikadulle.

DSC_0732 kopiointi

Olen tainnut ennenkin mainita, että kenties vastoin odotuksiani ja varmaan monen muunkin odotuksia, olen tyttäreni syntymän jälkeen nähnyt ystäviäni jopa enemmän kuin ennen. Töissä ollessani työpäivät ja -viikot veivät mehut niin totaalisesti, etten välttämättä jaksanut lähteä illaksi kaupunkiin tai ystävien luo ja viikonloputkin menivät usein kotisohvan uumenissa. Nyt oma aika tarkoittaa usein pakostikin omasta kodista poistumista ja siksi on tullut nähtyä ystäviäkin enemmän. Vauvavuosi on myös muistuttanut ystävien tärkeydestä aivan uudella tavalla. Nämä likat ovat henkireikäni, joille voi kertoa ihan kaiken ja joiden seurasta saan aivan mystisellä tavalla energiaa arkeen. He ovat korvaamattomia ja siksi oli kertakaikkisen mahtavaa viettää yhdessä aikaa melkein vuorokauden putkeen. Höpistä kaikkea maan ja taivaan väliltä ja rentoutua ihan vain tyttöjen kesken.

DSC_0753 kopiointi

Mukana oli tyttöjä, jotka olen tuntenut lapsuudesta saakka. Naapurissa asuneen Tiinan kanssa olimme ala- ja yläasteella erottamattomia. Hengailtiin ihan joka päivä irtokarkkipussit kourassa Sunset Beachia telkkarista katsellen. Eri ala-asteella ollut Reetta taas tuli elämääni vähän myöhemmin, mutta olemme sen jälkeen ehtineet asuakin yhdessä ja muun muassa viettäneet aivan kreisimegabailuviikon Kanarialla. Oh, those days 😀 Jessiin ja Kataan tutustuin paljon myöhemmin Tiinan kautta ja kiitän harva se päivä siitä, että tutustuin. Jessi on se ihana, luotettava ja kiltti ihminen, jonka ystävä varmasti ihan jokainen haluaisi olla. Katan kanssa taas itse asiassa bondailtiin ihan vasta tässä lähivuosina ja hän on hyvä esimerkki siitä, että vielä kolmekymppisenäkin voi löytää itselleen sydänystävän. Kata oli lauantainakin se, jonka kanssa lähdettiin Belgestä vasta pilkun aikaan ja höpistiin GLO:n terassilla aamuyöhön ennen kuin kömmittiin nukkumaan. Kiitos likat, että olette elämässäni.

DSC_0770 kopiointi DSC_0773 kopiointi

GLO Hotel Kluuvi voisi muuten myös olla place to be, jos tulet Helsinkiin kauempaa. Se on nimittäin niin keskeisellä paikalla, ettei paremmasta väliä. Toisella puolella on Aleksanterinkatu kaikkine kauppoineen ja toisella puolella Esplanadi, jonka kauneudessa taatusti jokainen turisti haluaa käpsytellä niin kesällä kuin talvellakin.

DSC_0776 kopiointi

Hotellin omalla terassilla istuu mielellään drinksuilla ja katselee Kluuvikadun menoa.Kun kävelimme porukalla Helsingin kesäisillä kaduilla, yksi meistä tokaisi, että onpa kiva olla ikään kuin vieraana omassa kotikaupungissaan. Se on muuten totta. Helsinkiä katsoo ihan eri silmin, kun on siellä kuin turistina.

DSC_0786 kopiointi

Meidän porukka päätyi illallistamaan läheiseen Copas y Tapas -ravintolaan, mistä onneksemme saimme pöydän, vaikka teimme varauksen tuntia ennen. Viikonloppuna olivat meneillään Helsingin juhlaviikot ja kadut olivat aivan täynnä ihmisiä. Luulin, ettemme saisi varattua mitään kivaa dinnerimestaa mitenkään. Laadukas tapaspaikka on kuitenkin sellainen, mistä monella meistä oli hyviä kokemuksia eivätkä annokset pettäneet tälläkään kerralla. Mielettömiä makuyhdistelmiä ja huippuystävällinen palvelu!

DSC_0791 kopiointi

Monen pienen lapsen vanhemmat kuulee muuten sanovan, että olisipa mukavaa syödä joskus ruokansa lämpimänä. En ole saanut itseäni kiinni tällaisesta toivomuksesta ainakaan vielä, mutta huomaan kyllä välillä kaipaavani sitä, että saisin syödä ruokani rauhassa. Monesti ravintolassa lapsen kanssa yrittää hotkaista ruokansa mahdollisimman nopeasti, sillä koskaan ei voi etukäteen tietää, kuinka kauan tyttö jaksaa itse näpertää ruokansa kanssa. Siksikin tällaiset hetket poissa kotiympyröistä ystävien kanssa ovat aika luksusta. Saa nautiskella ja maistella ruokaansa rauhassa.

DSC_0805 kopiointi

Aamupala omassa hotellissa täytti sekin kaikki odotukset.

DSC_0812 kopiointi

Oli aivan älyttömän hauska viikonloppu ja voi muuten elämä, kuinka kova ikävä oli  pikkutyttöäni, kun kiirehdin kotiin myöhäisen aamupalan jälkeen. Isällä ja tytöllä oli taas odotetusti ollut kivaa yhdessä, ei kiukun kiukkua eikä yöllisiä herätyksiä. Heillä oli itse asiassa iskäkaverin kanssa treffitkin. Iskät saivat vaihtaa kuulumisensa, kun taaperot pulikoivat täytettävässä uima-altaassa.

Kiitos GLO Hotel Kluuville täydellisestä majoituspaikasta ja rakkaille tytöille superista seurasta!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.