Sittenkin reissuun!

Yksi mörrimöykky saatu pitkällisen ympäripuhumisen seurauksena kesytettyä ja Kreikan-matka buukattu viime tingassa! Kohteena Kreeta ja Platanias, eli itse asiassa paikka, joka on ollut haaveissa pitkään. Ei onneksi tarvinnut pikalähdön vuoksi tinkiä määräänpäästä eikä majoituksesta. Meillä sattui vielä olemaan todella tiukka time lapse, johon matkan oli pakko mahtua. Torstai-aamu oli liian aikaisin ja lauantai-ilta liian myöhään lähteä matkaan. Muutto, muuttosiivous ja avaimien luovuttaminen aiheuttivat tälle viikolle sellaista kiirettä ja stressiä, että oli tosiaan aika hilkulla, ettemme olisi päässeet lähtemään laisinkaan. Onneksi launtaiaamulta löytyi yksi äkkilähtö Apollomatkoilta, joka sopi vaatimuksiimme täydellisesti ja pääsemme nyt nauttimaan vielä lämmöstä ja rentoutumaan rankan muuttoviikon /tai kuukauden) päätteeksi. Teen samalla pienimuotoisesti yhteistyötä kyseisen matkanjärjestäjän kanssa, joka järjesti ystävällisesti pika-aikataululla hyvänhintaisen matkan meille.

kolla1

Katselin vielä alkukesästä Italian- ja Espanjan-matkoja ja yhdessä vaiheessa innostuin myös halvoista lennoista Ranskaan. Mutta palasin kuitenkin aina huokailemaan Kreikan-reissuja. Olen päässyt Kreikkaan vasta aikuisiällä, sillä lapsuudessa matkasimme aina talvet Kanarialla ja kesät asuntoautolla keski-Euroopassa. Ne kaksi kertaa Kreikan saarilla Jaakon kanssa ovat kuitenki synnyttäneet jatkuvan kaipuun maahan ja etenkin sen ihanille saarille. Santorini elokuussa 2013 vei sydämeni aivan täysin ja odotan jo nyt, että lähdemme sinne uudelleen viisivuotishääpäiväksemme – ihan kaksin Jaakon kanssa.

kolla2

Kuvat aiemmilta reissuiltamme Kreikkaan (Lefkas ja Santorini).

kolla3Mutta hei, nyt ehdottomasti kaikki parhaat vinkit Kreetalle jakoon niin kuin olis jo! Mitä Plataniaksessa kannattaa tehdä, entä Haniassa? Pitäisikö vuokrata auto vai pääseekö julkisilla jopa kätevämmin ainakin tuota Plataniaksen ja Hanian väliä?

4 Comment

 1. Moi! Oltiin juuri Plataniaksessa 10kk ikäisen lapsen kanssa. Päivät kuluivat melko nopeasti ihan uima-altaalla tai rannalla oleillessa. Busseja Haniaan kulkee alvariinsa, eikä matka kestä kuin 20 minuuttia. Vuokrasimme myös auton, mutta isompien kaupunkien ilmaiset parkkipaikat olivat ihan tukossa. Liikenne on kyllä muuten sujuvaa. Kävimme laivaretkellä Gramvousan saarella ja Baloksen laguunissa, laguuni varsinkin oli hieno paikka. Ehkä vähän vanhemman lapsen kanssa keksisi enemmän tekemistä. Plataniaksessa näytti olevan sellainen Hoplop-tyylinen minihuvipuisto, jossa varsinkin iltaisin oli melkoinen hulina! Ravintoloissa lapsi otettiin ihanasti vastaan, ja hotellimmekin oli lapsiystävällinen. Hyvän kohteen valitsitte 🙂

 2. Platanias on ihana paikka 😊 Mutta älkää jääkö vain ”alakylään” vaan lähtekää kiipeämään yläkylään kirkolle jonka vieressä ihana ravintola upein maisemin alas ja rantaan. Upea paikka jätti ikuisen kaipuun takaisin. Niin myös silloin 3 vuotias tyttömme kyselee takaisin Kreetalle.

  Myös auton vuokraus ja vuoristoteillä ajelu oli ihanaa. Joen virtaukset ja vuohipukit kallioilla jäivät muistoiksi ja pienet vuoristokylät. Siellä myös yhdessä vuorostokylässä Lappa avocado niminen kosmetiikkaliike. Luonnonmukaisia avokadosta tehtyjä kosmetiikkatuotteita. Suosittelen käymään.

  Lonely planet oli meillä käytössä. Kertoi näistä pienistä ihanista kylistä hyvin.

  Ihana paikka ja nyt taisi täälläkin nousta matkakuume 😊

 3. Terve Irene,

  Suosittelen piipahtamaan Elafonississa jos päivä hienolla biitsillä innostaa. Epätodellisen kirkas merivesi, matala ranta ja valkoinen/vaaleanpunainen hiekka. Lähellä ei ole hotelleja, koska kyseessä on luonnonsuojelualue. Matka vuokra-autolla vuoristotietä on myös jännittävä. Matkan varrella piipahdimme Agia Sofian tippukiviluolassa, viereisessä ravintolassa oli perinteiseen kreikkalaiseen asuun pukeutunut ravintoloitsija. Vähän tuli rosvo-Ruudolf mieleen. 🙂
  Lähdemme myös lauantaina Kreikkaan, tosin mantereelle tällä kertaa. Ja onnea kodinvaihdon johdosta!

 4. Itselläni on myös kova hinku päästä Kreetalle. Jään odottamaan matkapostausta! Minulla on muutenkin jatkuva hinku Kreikkaan ja Yhdysvaltoihin,niissä vain on sitä jotain. Mietimme jopa asunnon ostamista Ateenan rivieeralta mutta saa nähdä toteutuuko se unelma vielä.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.