Valmiina talveen?

Onko muilla muksujen talvikamppeet jo hankittuna? Meidän tyttö on valmiina syksyn sadekeleihin, mutta talvihaalaria vielä vaatekaapista löydy. Mummo on pitänyt huolen laadukkaista syyskengistä, mutta kunnon lämpimät talvisaappaat ovat nekin vielä hakusessa. Millaisia talvivaatteita päiväkodeissa muuten suositaan? Taaperoikäisellä luulisi toimivan parhaiten haalari kuin takki ja housut -setti (?)

Lekmerillä on taas tuhoton määrä kamaa alennuksessa (ja ilmainen toimitus!) ja tuolta nyt kannattaisi bongata ne puuttuvat vaatteet syksyyn ja talveen. Keräilin alle muutamia talven aletuotteita.

kollaasilekmer2

Marjapuuronvärinen Kulingin TOPPAHAALARI // vihreä Kulingin TOPPAHAALARI // Superfitin mustat TALVIKENGÄT // Didriksonin vaaleanpunainen FLEECE-HAALARI // Sorelin beiget SAAPPAAT // Kulingin harmaa TUPSUPIPO // Kulingin TALVIVAATESETTI // viininpunainen TUPSUPIPO // Vikingin viininpunaiset SAAPPAAT // Didriksonin vaaleanpunainen TOPPAHAALARI // Kulingin vaaleanpunainen TOPPATAKKI

Ilmainen toimitus koodilla: ILMAINEN1609FI

postaus sisältää mainoslinkkejä

9 Comment

 1. Päiväkodintäti says: Vastaa

  Haalari ja kuomat pienellä taaperolla hyvät varusteet päiväkotiin.

 2. Oi kyllä, haalari päiväkotiin ! Nopeuttaa pukemista ja helpottaa lastakin, kun ei tarvitse tuskastella monen eri vaatteen kanssa. Ja ollaan todettu että kuomat on parhaat kengät (sujahtaa jalkaan nopeiten ja jos on monta kerrrosta nilkkojen kohdalla vaatetta, niin kuomiin mahtuu parhaiten). Jotkut eivät tietysti ulkonäöstä tykkää.. Kuomat ovat lämpimät, jos on pikkuisen reilummat, että villasukkakin mahtuu tarvittaessa.
  Terveisin päiväkodin täti 🙂

  1. Olin juuri kirjoittamassa melkein tismalleen samanlaista kommenttia 🙂 Taitaa päiväkodin tädeillä olla aika samanlaiset kokemukset näissä 🙂

  2. Nuo nilkat tosiaan on huomion arvoinen asia, jota ei ihan ekana tuu ajatelleeksi! Siinä kun on parhaimmillaan housun lahje, sukka, välipuvun lahje ja vielä villasukka, niin johan tulee pukijalle ja puettavalle hiki niitä asetellessa. Varsinkin jos vastassa on tiukkavartinen talvikenkä, jota ei saa silmänräpäyksessä taiottua väljemmäksi.

 3. Muutama mieleen tuleva asia:

  Päiväkodeissa usein tykätään käyttää kurahousuja sade- ja rapakeleillä. Ne suojaavat haalaria (ja sen vedenpitävää kalvokerrosta) hiekassa raapiutumiselta ja lialta sekä tietysti hidastavat/estävät haalarin kastumista.

  Reiman talvikintaat ovat toimineet meillä hyvin, olleet lämpimät ja vedenpitävät. Hieman vain itken verta niitä maksaessa, mutta käytössä se unohtuu.

  Tupsupipot ovat söpöjä, mutta hankalia jos haluaa käyttää huppua. (Tätä en itse tajunnut ostaessa ajatella.)

  Ja minä koin nimikointitarrat käteviksi.

 4. Haalarit ja Kuomat saa kannatusta täälläkin! Yleisesti ottaen helppo puettavuus plussaa – varsinkin siinä kohtaa, kun lapsi alkaa pukea itse (johon päiväkodeissa aletaan kannustaa suht nuorena). Väliasuksi villa/fleecehaalari. Suomalaisessa päiväkodissa ulkoillaan säällä kuin säällä, joten turhan fiinit ja arat asut kannattaa suosiolla ulkovarusteista unohtaa 🙂 Sisävaatteina voi sitten toki olla vaikka mitä hörselöä (meillä ainakin 5v on sitä mieltä, että joka päivä on hyvä päivä käyttää tyllihametta 🙂

  Lisäksi vinkkaan myös vanhemman pukeutumiseen, että päiväkoti-ikäisen äidin ei kannata hankkia valkoista/vaaleaa villakangastakkia – marraskuun kurakeleillä hiekalla kuorrutettua lasta syliin päiväkodin pihalla noukkiessa pesukoneen kestävyys on myös vanhemman vaatteissa iso plussa 😉

 5. Kunnollinen haalari ja pakkaskeleillä alle välikerrokseksi villahaalari (100% villa hengittää,joustaa,puhdistuu tuulettamalla, paljon parempi kuin fleecehaalari).
  Päähän kypärämyssy (myös villaa puuvillavuorilla ja korvien tuulisuojalla) tai kunnollinen leuan alta kiinnitettävä hattu joka pitää tuulta ja vettä (exim.Reima). Jalkohin pakkaskeleillä kuomat (lämpimät,tilavat,
  helppo pukea) ja sohjokeleillä karvavuoristet kumpparit (märät jalat on aina kylmät).
  Coretex-saappaat ovat kalliit ja valitettavasti niiden vedenpitävä kalvo rikkoutuu lasten leikeissä talven mittaan.

  1. Joo nämä Goretwex -kengät ei talvella ainakaan päiväkodissa ole parhaimmat. Todella vähän tilaa jalalle ja on KYLMÄT vaikka olisi villasukat ! Kalliit kaiken lisäksi. Menee ehkä pikkupakkasilla ja kostealla ilmalla, mutta ei koko talvea. Hanskat tuntuu olevan toinen hirmu vaikea asia.. On liian isot/pienet, tai sitten todella ohkaset. Saattaa olla myös todella hankalan malliset, tai hankalat puettavat. Päiväkotiin kannattaa laittaa parit hanskat mukaan, koska ne yhdet ei välttämättä kerkeä kuivamaan jos kastuu 🙂

 6. Lämmin rukkassuositus: HÄSTRA! Ainoat, jotka ovat pitäneet pienet kädet lämpiminä. Hinta on suolainen, mutta toimivuus on niin hyvä, että tiedän tänäkin vuonna päätyvämme niihin!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.