Leikkiparatiisi

Olimme perjantaina Sipen ja Erikan kanssa tutustumassa Vantaan uudistettuun HopLopiin. Olen käynyt myös vanhassa ja uudistus teki luonnollisesti paikasta vieläkin kivemman, hauskan viidakkoaiheisen paratiisin lapsille. Uudistetussa puistossa on kikkailtu hienosti erilaisella rekvisiitalla ja esimerkiksi valoilla jännittävän tunnelman luomiseksi.

hoplop14hoplop25

En voinut lakata ihmettelemästä, kuinka hienot puitteet nykylapsilla on leikkiä. Meillä oli Erikan kanssa lapsena mitä vauhdikkaampia erilaisia leikkejä ja pelejä ja muistan, miten nautimme olostamme jo ihan yksinkertaisessa ulkoleikkipuistossa. Ulkomaanmatkoilla kävimme ensimmäisessä tarkastamassa leirintäalueilla ja hotelleissa niiden leikkipuistot ja vietimme niissä tuhottomasti aikaa. Sanoin HopLopissa Erikalle, että jos meidät olisi lapsena tuotu tähän paikkaan olisimme taatusti luulleet kuolleemme ja päässeemme taivaaseen.

HopLopin kutsuvierastilaisuudessa oli puhumassa lastenpsykiatri Janna Rantala, joka kertoili tosi mielenkiintoisia asioita lapsen psyykestä. Ihan järkeenkäypiä juttuja, joita vain ei ole tullut ajatelleeksi. Esimerkiksi että leikki on lapsen ajattelua ja että se tukee vahvasti oppimista. ”Aikaa pitää vuorotellen varata toisaalta oman kehon ja mielen käyttämiseen ja toisaalta rauhoittumiseen. Molemmissa lapsi tarvitsee aikuisen apua ja kannustusta. Lapsen aistit ovat monikanavaisia. Kehoa pitää saada käyttää, jotta ajattelu kehittyisi. Esimerkiksi keinuminen parantaa lukemaan oppimista”, Rantala kertoi.

hoplop12

Lapsi ei pysty jäsentämään ajatuksiaan vielä kuten aikuinen ja siksi hän tarvitsee leikin ajattelunsa välineeksi. Ja siksi lapsen leikkiä ei saisi turhaan rajoittaa. ”Miltä tuntuisi jos puolisosi sanoisi, että älä viitsi ajatella täällä, mene toiseen huoneeseen ajattelemaan. Tai että älä levittele ajatuksiasi tänne ympäriinsä”, Rantala sanoi. Hän muistutti, että leikistä syntyy melua ja sotkua ja aikuisen pitäisi pystyä sietämään sitä eikä kieltää jatkuvasti. Siksi on hyvä, että voimme toisinaan kipata mukulamme HopLopin kaltaisiin paikkoihin ja antaa heidän rymytä sydämiensä kyllyydestä. Sekä Rantala että HopLopin toimitusjohtaja Tomi Pulkki sanoivat, että sisäleikkipuisto pyrkii olemaan paikka, jossa ei tarvitsisi olla jatkuvasti hokemassa ”ei”. Puistot on suunniteltu innostaviksi ja turvallisiksi paikoiksi kokeilla rajoja. ”Filosofiassamme ei ole kyse siitä, että lapset eivät tarvitsisi rajoja, vaan siitä, että heille tarjotaan hetkiä, jolloin he voivat toimia luonnollisesti ilman turhia kieltoja”, Pulkki selitti.

hoplop6hoplop16

Erika oli ihan liekeissä päästyään ensimmäistä kertaa HopLopiin. Häntä tosin harmitti, kun kummityttö on vielä niin pieni, ettei innostu vielä esimerkiksi valtavasta tulivuoriliukumäestä tai trampoliineista. Erika kun olisi halunnut testata niitä, muttei kehdannut ilman lasta, jonka siivellä olisi voinut rymytä menemään 🙂

hoplop34 hoplop32 hoplop31 hoplop27 hoplop26

Yksivuotiaskin vilisti yllättävän rohkeasti menemään ympäriinsä. Hikihän siinä tuli itsellekin, kun yritin pysyä perässä.

hoplop33 hoplop24hoplop28 copy

Donitsiliuku kuuluu myös puiston uusiin vetonauloihin.

hoplop20 hoplop23 hoplop18 hoplop17 hoplop15

Tämä ratsastusalue oli ihan hitti meidän tytön keskuudessa, vaikkei hän vielä osannutkaan hytkyttää itse noita elukoita liikkumaan kuten isommat lapset.

hoplop13

Naurettiin ihan hiukan, kun zuumailtiin meikäläisen pärstään tässä kuvassa. Säikähdin ihan okeasti, miten lujaa tuolta liukui alas 😀

hoplop11 hoplop10

Taaperon riemua voisi kyllä tuijottaa loputtomiin…

hoplop8 hoplop7

hoplop2

Tämä astetta fiinimpi pallomeri vaihtoi väriä valojen mukaan.

hoplop19

hoplop9

hoplop4

Ei ihan heti uskoisi, että yllä oleva kuva on otettu HopLopissa. Kyseessä on kuitenkin yksi uusista juhlahuoneista, jotka Vantaan HopLopiin on rakennettu. HopLopissa voi järjestää synttäreitä teemoilla disco, avaruus, merirosvo ja prinsessa.
hoplop22hoplop21hoplop29hoplop30

Ainut asia, miten HopLopia voisi kehittää, on aikuisten tilat. Isommat lapsethan voivat ja varmasti haluavatkin leikkiä ihan keskenään, joten olisi aika hienoa, jos leikkipuistossa olisi vielä hitusen paremmat tilat aikuisten rentoon ja tunnelmalliseen oleskeluun.

Seuraa blogiani Facebookissa ja Bloglovinissa! Instagram ja Snapchat: irenenaakka

1 Comment

  1. Hei! Myös meidän puolitoista vuotias oli ihan innoissaan, kun pääsi Hoplopiin remuamaan😊 Ihan huippukeksintö tämä Hoplop!
    Tosi mielenkiintoista kuulla psykologin ajatuksia lasten kehityksestä ja leikkimisen tärkeydestä!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.