Leluja aikojen takaa

Kävimme viime viikonloppuna Harjavallassa ollessamme Emil Cedercreutzin museossa kiertämässä Harjavallan Maa- ja kotitalousnaiset ry:n 80-vuotisjuhlanäyttelyn Aarteita lasten vaatekaapeista ja lelulaatikoista. Mukana oli tuttuja leluja ja kuvia, sillä äitinikin on ollut mukana näyttelyn esineiden keräämisessä.

museo9museo5

Näyttely on aika vaikuttava ja nostalginen aikamatka menneisyyteen. Jaakko kiinnitti huomionsa prätkähiiriin, jotka olivat tuttuja hänen lapsuudestaan ja minä taas syynäsin vanhan kaverini näyttelyyn lainaamaa Barbie-taloa erilaisine Barbieineen ja niiden oheiskamoineen.

museo museo1

Itse en olisi ehkä edes kiinnittänyt huomiota prätkähiiriin. Leikin lapsena mieluiten Barbieilla. Jännä nähdä, mitkä lelut oma tyttömme valitsee leikkeihinsä. Tällä hetkellä parhaita näyttäisivät olevan musiikkikirjat, halittavat pehmolelut ja erilaiset yksinkertaiset lelukoneet kuten vanha kassakonelelu.

museo10 museo2

Näyttely esittelee lelujen lisäksi myös äitiyspakkauksen historiaa. Neljä museoista ja yksityishenkilöiltä kerättyä pakkausta kertovat äitiyspakkauksen kehityksestä. Museossa on näytillä pakkauksen 50-, 70- ja 80-luvulta sekä sama pakkaus, jonka mekin saimme viime vuonna.

museo3 museo4

Tuttuja naamoja: kuva Erikasta mummimme neuloma haalaripussukka yllään.

museo6 museo7 museo8Kävimme samalla pyörähtämässä museolla myös toisessa vaihtuvassa Taiteen harjalla -näyttelyssä. Museon pysyvät näyttelyt ovat todella vaikuttavia, suosittelen käymään katsomassa, jos Satakunnassa päin pyöritte! Museon vieressä on Cedercreutzin vuonna 1914 valmistunut taiteilijakoti, jonka pääsee kiertämään. Kodissa on upeita esineitä ja taidetta, jota taitelija aikoinaan keräsi kotiinsa. Myös Työn jälkeen -veistosnäyttely on hieno. Olen nähnyt sen monesti, mutten koskaan lakkaa ihmettelemästä, kuinka lahjakas kuvanveistäjä Cedercreutz oli.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.