Isä vapaalla

Jaakon isyysvapaa oli ja meni, mikä on aika harmillista siihen nähden, kuinka mahtava kuukausi oli kyseessä. Jos vain olisin etukäteen tiennyt, kuinka paljon itsekin sain tuolta kuukaudelta, olisin varmasti halunnut mennä itse aiemmin töihin ja toivonut Jaakon jäävän joksikin aikaa hoitovapaalle. Mies tuntui itsekin olevan sitä mieltä, että kuukausi oli turhan lyhyt aika ja että hän olisi voinut olla kotona pidempäänkin.

iskäjasipe2

Tästä se lähti…

Ensimmäisenä isyysvapaansa päivänä Jaakko etsi hädissään liukuestesukkia, soitteli minulle töihin ja oli myöhästyä muskarista. Sen ensimmäisen päivän jälkeen Jake kuitenkin alkoi dominoida kotiasioiden suhteen ja tiesi pian paljon minua paremmin, mitä kannattaa pukea lapselle ylle ulos ja miten tytön saa syömään paremmin lounaansa. Nautin päinvastoin kääntyneestä tilanteesta täydestä sydämestäni. Vauva-ajan hankaluuksiin kun liittyi minulla vahvasti se tunne, että vastuu kaikesta painoi niin paljon enemmän minua. En ole voinut olla ajattelematta, millaista olisi sellainen vauva-aika, jolloin menisin itse äitiysloman jälkeen töihin ja Jaakko käyttäisi vanhempainvapaan.

Sopeuduin itsekin tosi nopeasti töihin paluuseen. Ensimmäiset päivät olivat hankalia ja taisin oikeasti aluksi ottaa muutaman juoksuaskeleen bussipysäkiltä kotiovea kohti, jotta pääsisin nopeammin tytön luokse. En voinut edes kuvitella tekeväni työpäivän jälkeen mitään muuta kuin kiirehtiväni kotiin. Lopulta saatoin kuitenkin jopa hoitaa joitakin asioita työpäivän jälkeen ihan kaikessa rauhassa.

Miehen ja tytön elämää on rikastuttanut valtavasti aivan naapurissa asuva kaveriperhe, johon kuuluu Sipeä kuukauden nuorempi tyttö. Miehet ovat viettäneet tyttöineen paljon aikaa yhdessä. Yhteistä aikaa tosin vietettäisiin varmasti harvemmin, elleivät miehet olisi intohimoisia Pleikkarin pelaajia. Isien ja tyttöjen keskinäisillä playdateilla on siis vahva kaksoismerkitys. Tekevät nuo onneksi muutakin kuin pelaavat ja antavat taaperoiden leikkiä keskenään. Olimme hiljattain koko porukalla läheisessä leikkipuistossa ja Jake huikkasi kaverilleen, että tehdäänkö taas se junaliuku. Minä en tiennyt yhtään, mistä oli kysymys ja se oli aika mahtavaa. Että lapsellani on isänsä kanssa minuun liittymätön oma elämänsä.

iskäjasipe

1 Comment

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.