5 outoa faktaa minusta

Minusta on hauska lukea muiden bloggaajien faktalistoja, joten keräilen aina välillä näitä semierikoisia juttuja itsestänikin ylös, kun sellaisia mieleen tulee.

1. Säälin joulukuusia

Tämä kulkee selvästikin suvussa. Äidin puolen. Isähän tässä kohdassa jylisee varmasti haudastakin katkeralla äänellä, että oi voi mitä puhetta metsänomistajan tyttäreltä. Isällä oli muutenkin tapana paheksua ominaisuuksiani sen mukaan, että olen hänen tyttärensä. Esimerkiksi hämähäkkien pelkääminen oli hänen mielestään ei-hyväksyttävää maatalon tyttäreltä. Anyway, nauroimme siskon kanssa, kun hän kertoi, etteivät hänen ystävänsä ymmärtäneet yhtään, kun hän yritti selittää, että säälii joulukuusia. Minä tietysti ymmärsin, koska säälin itsekin. Säälimme kaltoin kohdeltujen eläinten lisäksi myös kaltoin kohdeltuja kasveja ja kyllä, maasta irti raastetun ja joulun jälkeen kuivumaan unohdetun kuusiparan kohtalo on meidän mielestämme kaltoinkohtelua. Emme kauhistele ihan kaikkea puunkaatamista kuitenkaan, mutta joulukuusen lyhyt elämä on jotenkin kamalaa. Kuinka hieno, iso kuusi jokaisesta voisikin kasvaa vuosien kuluessa elleivät inhottavat joulukuusikauppiaat tulisi tappamaan nuoria puuparkoja ennen aikojaan. Haluaisin ehkä uuteen kotiimme tulevina jouluina kuusen, mutta se yksilö saa sitten olla muovinen.

2. Rakastan pakastepizzaa

Yksi lemppariherkuistani on ananaksella tuunattu pakastepizza. Pyysin kerran Jaakkoa ostamaan kaupasta lempipakastepizzaani ja hän ehdotti, että tekisimme pizzaa itse tai tilaisimme. Halusin kuitenkin nimenomaan pakastepizzaa, sillä ainakin toisinaan himoitsen sitä paljon enemmän kuin edes höyryvän tuoretta, kunnon pizzaleipurin valmistamaa pizzaa.

3. Lasken sormillani

Lasken aivan automaattisesti sormillani yksinkertaisimpiakin laskutoimituksia. Tämä tapani toki saa aikaan hyvät naurut henkilöissä, jotka tämän sattuvat huomaamaan. Jaakko esimerkiksi jaksaa pilkata tapaani ihan joka kerta, kun huomaa minun tätä tekevän. Yleisimpiä sormilaskuja ovat esimerkiksi ajat. Esimerkiksi, mitä kello on viiden tunnin päästä jostakin kellonajasta. Pääsen oikeaan tulokseen paljon nopeammin, kun käytän sormiani vs. laskisin päässäni.

kollaash

4. Mukanokkelat lehtiotsikot ärsyttävät

Ärsyynnyn oudon paljon sellaisista mukanokkelista lehtiotsikoista, joita käytetään etenkin muodin ja kauneuden saralla aikakauslehtimaailmassa. Esimerkiksi siis jos silmänrajauksesta kertova artikkeli on otsikoitu Rajansa kaikella ja niin edelleen. Ne vain on jotenkin niin nähty. Näppärinkään toimittaja ei voi enää keksiä mitään uutta sillä saralla.

5. EVK-kieli viehättää minua suuresti

Osa teistä ehkä tietääkin Facebookin suositun ELÄINVIDEOKERHO-yhteisön, sillä omintakenen ryhmä ja erityisesti sen kieli ovat saaneet huomiota medioissakin. Yhteisö taitaa olla kiinni, mutta olen onneksi tajunnut hakea sinne joskus, kun porukkaa ei vielä ollut niin paljon ja minut otettiin heti mukaan.

Ryhmässä jaetaan siis hauskoja, liikuttavia ja kaikin tavoin ihania eläinvideoita, -kuvia sekä -meemejä, ja meininki pyritään pitämään pelkästään positiivisena. Ainutlaatuisen ryhmästä tekee siellä käytetty kieli, joka on niin kiinnostavaa, että jos olisin vielä opiskelija ja graduni tekemättä, tekisin sen ehdottomasti EVK-kielestä. Kielen pääpointtina on siis se, että eläimistä ei käytetä niiden oikeita nimityksiä vaan yleensä e-kirjaimeen loppuvaa nimitystä: kissa esimerkiksi on kisse. Muista poiketen koira on kuitenkin koiro. Kieli on kehittynyt vuosien varrella aivan huikeasti ja nimimuunnoksista tullut yhä ihmeellisempiä. Esimerkiksi hevonen on aina suurpone ja ihminen hooman. Liikuttavat videot aiheuttavat sibule-reaktiot ja aika monet ilmoittavat videoiden jakoteksteissä että kesteminen loppui, mikä siis tarkoittaa että video on niin ihana, etteivät kestä sitä. Vannoutuneimmet kerheleiset käyttevet e-päätteisyytte kaikesse mite puhevet. Kuulostaa varmaan aivan pähkähullulta ulkopuolisen korvissa näin selitettynä, mutta ilmiö on aivan älykiinnostava – ainakin näin vanhan kielentutkijan näkökulmasta.

Aika ajoin muuten joku uusi ryhmäläinen ei tajua mitä tekee ja kritisoi yhteisössä käytettyä kieltä. Minun tekisi mieli tosikkona sanoa, että oletko vähän taukki: tulla nyt yhteisöön ja kyseenalaistaa sen perimmäinen identiteetti. Yleensä pidän kuitenkin suuni kiinni ja annan positiivisempien ryhmäläisten kiusoitella avautujaa täyslaidallisella EVK-kieltä.

Kuvituksena lähivuosien kivoja kuvia, jotka toivat hymyn huulille ♥


PS. Huomasin, että Booztilla on supersunnuntai eli Osta 4 Maksa 3 -kampanja, joka sisältää myös ale- ja uutuustuotteita. Tuotteet, jotka sisältyvät kampanjaan on merkitty 4 for 3 -ikonilla. Kampanjaan pääset näistä linkeistä: NAISET, MIEHET ja LAPSET. Teitä kiinnostanee etenkin tuo lasten puolen ale, tsekkasin et siellä on vaikka kuinka paljon kaikkia ihania Molon vaatteita, jotka kuuluvat tuohon kamppikseen!

postaus sisältää mainoslinkkejä

 

4 Comment

  1. Ei vitsit! Ihanaa, että joku muukin symppaa joulukuusia. Mä ostin tosi hauskan huonekuusen tänä vuonna. En vaan voi kestää sitä, että kuusi sahataan hetken koristeeksi.

    1. Haha kiva et on muitakin! 😀 Ne huonekuuset on ihania! Mäkin sain sellaisen mutta annoin äidin hellään hoivaan, koska vaikka symppaankin kasveja, oon tosi huono hoitamaan niitä 🙁

  2. Heh, näitä on kyllä aina hauska lukea 🙂 Itsekin kuulun sormilla laskijoihin!

  3. Pakko kommentoida tuohon kuusi-asiaan, että ei harmita lainkaan jos valitsee sen kuusen sieltä metsänhoidollisista syistä, näin meillä on tehty iät ja ajat. Kuusi saisi siis yleensä kaatotuomion sähköyhtiöltä tai joltain muulta taholta kun se ei mahdu kasvamaan. Sen takia ne monesti on myös harvoja/vinoja/toispuoleisia/liian pieniä/liian isoja joista katkotaan latvoja eli hyvin omaperäisiä ei se metsän kaunein kuusi.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.