Katsaus viime vuoteen, osa 1

Näin uuden vuoden alussa on hyvä kerrata vähän, mitä viime vuonna tapahtuikaan ja missä järjestyksessä. Seuraa siis kuvia ja tarinaa ensimmäisestä puolesta vuodesta:

Tammikuu

tammi

Vauva täytti tässä kuussa puoli vuotta. Aloitimme vauvauinnin hyvällä menestyksellä ja tyttö maisteli kiinteitä ruokia. Pidä podin imetysdementiaa, josta kertoo muun muassa hoitopöydälle unohtunut kananmuna. Vuosi alkoi muuten melkoisella kohulla, kun Teri Niitti aivopieraisi Nycin lennolla, muistatteko? Tammikuun tykätyimpiä postauksia olivat:

Kiitos, Teri! (kannanotto Teri Niitin imetysmielipiteeseen)

Lapsiluku – mitä saa kysyä ja mitä ei?

Neuvoni tuoreelle äidille

Helmikuu

helmi

Tämäpä osoittautui itsellekin hyödylliseksi vuosikatsaukseksi. En olisi kuolemaksenikaan muistanut, koska tyttö oppi ryömimään, mutta tässähän sekin muistui mieleen. Se tapahtui helmikuussa, kun typy oli päivää vajaa seitsenkuinen. Vanhoista postauksista selviää sekin, että vauva oli tosi huonotuulinen ennen kuin oppi liikkumaan. Turhautumista arvatenkin. Helmikuussa matkustimme myös Kanarialle ja tietysti matkakuume alkoi nostella päätään (lue tästä vauvan kanssa matkustamisesta). Vuoden alkua leimasi myös sairastelu ja bloggaaminen jäi vähän vähemmälle. Ehdin sentään käydä Johannalla freesaamassa tukkani!

Maaliskuu

maalis

Maaliskuussa olikin sitten jo selvästi enemmän menoa ja meininkiä. Tyttö oppi konttaamaan ja me aloimme myydä vanhaa asuntoamme. Tein yhteistyötä Kelan kanssa ja kävimme tytön kanssa Kelan pääkonttorilla, missä typy pääsi superhauskan kirjailija-bloggaaja Kasper Strömmanin kanssa yhteiskuvaan. Käynnistimme myös muiden perhebloggaajien kanssa #vanhemmatrasismiavastaan-kampanjan ja sen myötä mm. meikäläinen mainittiin MV-lehden jutussa. Inhottaa, että annoin yhden klikkauksen tuolle hirvittävälle internetsaastalle, mutta en voinut vastustaa kiusausta katsoa, mitä minusta oli kirjoitettu. Eivätpä nuo mitään ihmeempää olleet saaneet kaivettua, kunhan esittelivät minut oman blogini esittelyteksin avulla. Tykättyjä postauksia:

Minä vastustan rasismia

Imetyksestä, kokemuksen syvällä rintaäänellä

Huhtikuu

huhti

Huhtikuussa valotin vähän tunnelmiani, vaikken vielä kertonutkaan sairastamastani synnytysmasennuksesta. Yksinäisyydestä kertovassa postauksessa kuitenkin sivuttiin monia asioita, jotka olivat nimenomaan masennukseen liittyvää. Aihetta kommentoitiin tosi paljon ja soitettiinpa Iltalehdestäkin haastattelua. Meillä näemmä ramppasi myös hirveästi asunnonostajia, mikä tuntuu nyt aika hölmöltä, sillä sen osti lopulta pari, joka taisi aivan ensimmäisenä käydä katsomassa asuntoa. Huhtikuussa vietettiin myös Erikan tupareita Espoon pikkukämpässä ja tyttökin alkoi tapailla äetiä entistä selvemmin. Hän osaa edelleen sanoa aivan selvästi äiti, muttei juuri käytä sitä sanaa. Eikä paljon muitakaan sanoja. Tykätyimmät ja keskustelua eniten herättäneet jutut:

Miksi vauvavuosi erottaa?

Yksinäisyydestä

Kaikki tunteet ovat sallittuja

Toukokuu

touko1

Oi ihana toukokuu, kuukausista parhain! Kirsikkapuut kukkivat (kävimme ensimmäistä kertaa Herttoniemessä ihailemassa kukintaa), alkaa olla jo lämmintä ja koko paras kuukausikin alkaa parhaimmalla juhlapyhällä eli vapulla. Typyn ekan vapun vietimme Kaivarissa, missä vauvakin viihtyi hyvin. Kävimme Erikan ja muiden bloggaajien kanssa tutustumassa uusittuun Haikon kartanoon. Toukokuussa juhlittiin muuten meikäläisen ensimmäistä äitienpäivääkin. Jaakko hankki minulle ihanan äitienpäivälahjan: yksi yö Flamingon spa-hotlassa siskon kanssa. Puhutuin postaus:

Ajatuksia työhön paluusta, päivähoidosta ja tasa-arvosta

Kesäkuu

kesä

Kyllä se kesä vain on ihmisen parasta aikaa. Etenkin ihana alkukesä, kun ei ole vielä liian kuuma ja luonto on kauneimmillaan. Viime kesäkuussa ei tapahtunut paljon mitään. Blogi on täynnä kesäisiä kuvia, muttei mitään mullistavaa. Minä mietiskelin uuden talomme pintamateriaaleja ja karkasimme juhannukseksi Harjavaltaan. Ihanaa jouten oloa.

2 Comment

  1. Mukava vuosikatsaus. Halusin mainita, että blogin linkki instatililläsi ei jostain syystä toimi. Vielä joitain päiviä sitten toimi, nyt tulee teksti ”Forbidden”.

    1. Ah, kiitos ilmoituksesta, samanlaista ongelmaa on ollut muillakin bloggaajilla!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.