Katsaus viime vuoteen, osa 2

Heinäkuu

heinä

Näitä kesäkuukausia jälkikäteen selaillessa huomasin, että teimmepä paljon kaikenlaista. Kesä oli ihan tosi ihana, onneksi huomasin sen viimeistään näin tammikuussa! Oli tytön syntymäpäiväjuhlat, hauska Lintsi-päivä ja pääsimme vihdoin ja viimein juhlimaan jazzeille. Lisäksi vietimme pari ihanaa päivää merimaisemissa tuttavien mökillä ja heinäkuun kruunasi tietysti Karma Rock. Vaikka heinäkuu oli mahtavista mahtavin, ajatuksia herättänein postaus oli:

Ankeista ankein päivä

Elokuu

elokuu

Niin ikään elokuuhun mahtui niin paljon kaikenlaista, etten edes muistanut kaikkea. Teimme pienen maakuntamatkailukierroksen Pohjanmaalla ensisijaisena kohteena Seinäjoen asuntomessut. Sitä ennen kävimme kuitenkin ystävien luona Tampereella. Ei kuitenkaan niin hauskaa ettei jotakin ikävääkin: yksi elokuinen aamu alkoi karmivalla puhelinsoitolla, asuntoomme oli murtauduttu. Tuon jälkeen emme enää yöpyneetkään Helsingin kodissamme vaan maalta kotiuduimme suoraan uuteen kotiimme, Jaakon vanhemmille. Kaiken lisäksi sain viettää ihanan hotelliyön rakkaiden ystävien kanssa Helsingissä.

Syyskuu

syyskuu

Syyskuussa olimme jo kotiutuneet hyvin anoppilaan, missä asuisimme seuraavat viisi kuukautta. Lähdimme kuun alussa aika ex tempore Kreetalle ja matka oli kaikin puolin tosi onnistunut. Tyttö viihtyi lämpimässä ja uimme joka päivä, kesäinen Kreikan-reissu täytyisi ehdottomasti tehdä tulevana kesänäkin. Julkaisin syyskuussa viimein postauksen synnytyksen jälkeisestä masennuksestani. Puhutuin ja luetuin postaus oli odotetusti:

Koliikkiäiti

Lokakuu

lokakuu

Lokakuukin oli täynnä kivaa tekemistä: kävimme Erikan ja taaperon kanssa tutustumassa Vantaan uudistettuun Hoplopiin ja osallistuin Stokken Triptrap-illallisille, joista sain juuri ihanan muiston: klassikkotuolin, jonka selkänojaan on kaiverrettu tuolin taaperoikäisen omistajan nimi. Kävimme myös ekaa kertaa Linnanmäen valokarnevaaleilla. Kuukauden kohokohta oli kuitenkin tietysti Blog Awards -gaala, missä lahjakas siskoni sai odotetusti Vuoden kauneusbloggaaja -tittelin. Minä täytin tässä kuussa myös vuosia, mutten kieltämättä edes muista, mitä teimme synttäreilläni! Ehkä tänä vuonna pidän kunnon bailut, ettei ikääntyminen tuntuisi niin tylsältä. Tykätyimmät postaukset liittyivät vahvasti edesmenneeseen isääni:

”Ihmeellistä on elämä”

Iso ikävä

Marraskuu

marras

Marraskuu oli aika mullistava kuukausi, sillä minä palasin töihin. Jaakko jäi isyysvapaalle, minä yritin selvitä ikävästä ja aika isosta työmäärästä. Taisin jossain vaiheessa sanoa siskolle, että palan ihan kohta loppuun. Saa nähdä, millainen ensi vuosi tulee olemaan töiden suhteen. Voin kertoa, ettei ole ihan pala kakkua hoitaa samaan aikaan päivätyö, blogityö ja tietysti vielä lapsi. Onneksi saimme kuun lopulla rentoutua kunnolla kaksin Haikon kartanossa, kun me vanhemmat vietimme ensimmäisen yön erossa tytöstä. Tässä kuussa juhlistimme myös Halloweenia ja osallistuimme Harjavallassa järkättyyn perhepäivään. Tykätyimmät postaukset:

Parisuhdetta ei voi hoitaa liikaa

Millaista on asua anoppilassa?

Joulukuu

joulukuu

Joulukuu oli vähän kummallinen kuukausi. Palasin marraskuussa töihin, mutta joulukuussa olinkin taas pääosin kotona. Tein viikonlopputöitä sekä etätöitä tytön päiväunien aikana ja stressasin vähän tulevaa vuotta: miten saisin sovitettua yhteen kaiken työn ja perhe-elämän? Miten tyttö viihtyisi päivähoidossa ja miten saisimme sumplittua päivähoitoon viemiset ja sieltä hakemiset jotenkin järkevästi? Järjestely tulee todennäköisesti vaatimaan meikäläiseltä ainakin aikaisia aamuherätyksiä ja töistä hoitopaikalle kiirehtimistä. Kuukauteen mahtui kuitenkin kaikkea kivaakin: oli tietysti Linnan juhlat, joita seurasimme silmät kovina, sillä juhlavieraiden joukossa oli perheenjäsen. Kävimme myös viimein Yayoi Kusaman In Infinity -näyttelyssä Hamissa ja juhlistimme muiden bloggaajien kanssa pikkujouluja Krog Madamen saunatiloissa. Vuosi päättyi leppoisissa, joskin kovin flunssaisissa tunnelmissa maalla Harjavallassa.

Kiitos vuosi 2016, olit hyvä vuosi!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.