Hyvää tekevä tuoliryijy

Olen hiljattain bongannut sekä Marin että Jennin blogeista yhden aivan ihanan sisustuselementin…

ragamuf4

Nimittäin Ragamuf-tuoliryijyn! Kyseessä on muotoilija Tuula Pöyhösen ja yrittäjä Martta Leskelän projekti, jonka tarkoitus on tuoda myyntiin upeita tuoliryijyjä ja työllistää samalla syyrialaisia naisia.

Tuoliryijyn voi venyttää erilaisten tuolien päälle: pienemmällä ryijyllä voi piristää esimerkiksi vanhaa metallijalkaista muovituolia ja isommalla voi kaunistaa vaikka kulahtanutta laiskanlinnaa. Hauskannäköisten ryijyjen materiaali on tekstiiliteollisuuden ylijäämää.

ragamuf3

Ragamufin takana oleva suomalaiskaksikko on opettanut ryijyjen valmistuksen syyrialaisille naisille, jotka voivat tehdä niitä missä tahansa, sillä valmistamiseen ei tarvita mitään konetta tai kangaspuita. Niitä tehdään Turkissa, Syyrian rajalla sijaitsevissa syyrialaisleskien ja -orpojen keskuksessa ja turkkilaisessa naistenkeskuksessa. Naiset pääsevät käyttämään omaa luovuuttaan, sillä tekijät suunnittelevat itse ryijynsä värit ja kuviot.

ragamuf1

ragamuf2

Ryijyjä voi tilata ennakkoon Indiegogo-joukkorahoituskampanjan sivuilta. Minä laitoin jo tilauksen vetämään! Upea tuoliryijy minulla on todennäköisesti työtuolini päällä ensi heinäkuussa. Can’t wait!

ragamuf5

Lähteet: Ragamuf, Helsinki Design Week. Kuvat Ragamuf

1 Comment

  1. Kosmos Kalokeeri says: Vastaa

    Loistava hanke, jolla myös humaani tavoite työllistää pakolaisnaisia ”paikan päällä”. Ja tuoliryijy on ihana innovaatio! Nyt menossa joukkorahoitus kampanja; http://www.ragamuf.com. -sivuilta löytyy paljin tietoa hankkeesta, taustoista ja osto-ohjeet. Ideahan näissä joukkorahoituksen kampanjoissa on, että asiakas maksaa tuotteen heti. Tämän hankkeen takana olevat Martta Leskelä ja suunnittelija Tuula Pöyhönen ovat kokeneita ja osaavia. Itseäni ilahdutti hankkeen humaani näkökulma: syyrialaisten naisleskien työllistäminen. Kun menet kerrat on tullut mieleeki, että miten voisi auttaa ja onko auttamisesta edes hyötyä. Tässä on mahdollisuus vaikuttaa. Samalla saa itselleen ihanan sisustustuotteen!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.