Ahdistavalle rantajätteelle käyttöä!

Olen tuskastunut ja ahdistunut monesti pelkästä ajatuksesta maailman merissä lilluvasta ja rannoille ajelehtivasta muovijätteestä. Siksi eilen sähköpostiin tullut lehdistötiedote H&M:n uudesta mallistosta sai oikeasti hymyn huulille. Brändin uuteen Conscious Exclusive -mallistoon kuuluu nimittäin tuotteita, jotka on tehty rannoilta kerätystä muovijätteestä valmistetusta polyesterista (BIONIC®).

Polyesteri ja jäte eivät ehkä huuda upeita vaatteita, mutta tulevasta mallistosta annetut sneak peek -maistiaiset kertovat, että kyseessä on hieno materiaali.

hmconcious

Ei heti uskoisi, että kuvan mekko on tehty muovijätteestä, vai mitä?

Conscious Exclusive -mallistossa on tänä vuonna ensimmäistä kertaa saatavilla on myös lastenvaatteita (kiinnostavaa!) ja luomuöljyistä valmistettuja Conscious Exclusive -tuoksuja. Mallisto tulee myyntiin hm.comiin ja valikoituihin myymälöihin  20. huhtikuuta.

Tiedote kertoo, että koko H&M:n valikoimasta 20 prosenttia on valmistettu kestävämmistä materiaaleista ja että H&M on yksi maailman suurimmista kierrätetyn polyesterin käyttäjistä ja luomupuuvillan ostajista. Muotijätin tavoitteena on, että vuoteen 2020 mennessä kaikki H&M:n käyttämä puuvilla tulee kestävämmistä lähteistä.

3 Comment

  1. ”Tiedote kertoo, että koko H&M:n valikoimasta 20 prosenttia on valmistettu kestävämmistä materiaaleista ja että H&M on yksi maailman suurimmista kierrätetyn polyesterin käyttäjistä ja luomupuuvillan ostajista.”

    Itselläni osui silmään varsinkin tuo, että H&M on yksi maailman suurimmista kierrätetyn polyesterin käyttäjistä ja luomupuuvillan ostajista. H&M:llä on varmasti niin isot tuotantovolyymit, että tuohon tavoitteeseen päätyisi, vaikkei koko tuotannosta niin suuri osa olisikaan kestävästi tuotetuista materiaaleista. Eli kuinka paljon H&M tuottaakaan vaatteita jotka EIVÄT ole kierrätetystä polyesterista tai luomupuuvillasta valmistettuja?

    Hienoa tietysti, että H&M:n kaltainen vaatejätti haluaa ainakin osassa tuotteistaan käyttää ympäristölle ystävällisempiä materiaaleja. Kuitenkin hieman viherpesultahan tämä haiskahtaa niin kauan, kunnes yrityksen liiketoiminta ei perustu siihen, että ihmiset ostavat törkeän halvalla mahdollisimman paljon vaatteita, joita eivät välttämättä edes tarvitse ja mahdollisimman usein tekisivät tämän vielä.

  2. Hyvä että nämä ”jätit” näyttävät esimerkkiä luontoa suojelevasta toiminnasta!
    http://westendmum.fi

  3. Mekko on kyllä kaunis. Mä tein tuossa vuoden vaiheessa lupauksen/päätöksen, että pyrin tekemään jatkossa vaateostoksia tietoisemmin. Eli ainakin akryylituotteet jäävät tästä lähin kauppaan. Enemmän puuvillaa ja pellavaa meille, kiitos.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.