Ruokapöydätön

S T R E S S I.

Olen mielestäni aika hyvä välttelemään stressiä. Viime aikoina en kuitenkaan ole pystynyt estämään stressihormonimyrskyä kropassani.

En osannut edes kuvitella, kuinka rankkaa uuteen kotiin muuttaminen voi olla. Monet muuttamiseen liittyvät asiat ovat hankalia potenssiin kymmeneen, kun mukana on taapero. Meillä on edelleen kämppä ihan mullin mallin, sillä monia huonekaluja puuttuu täysin ja esimerkiksi sänkyä kootaan vasta nyt. Vielä kun on aikaa vievät työt ja Jakella harrastukset, tuntuu ettei tämä etene ollenkaan. Blogiin liittyviä ideoita pulpahtelee pintaan jatkuvasti, muttei ole toivoakaan, että voisin rauhassa istahtaa koneelle ja tehdä tämän työni.

Stressiä helpottaisi tosin se, jos en olisi niin tarkka siitä, että jokainen uuteen kotiimme tuotavan asian on oltava t ä y d e l l i n e n. Olen kuluttanut kohtuuttoman paljon aikaa täydellisen ruokapöydän etsimiseen. Vanha pyöreä pöytämme lähti kaunistamaan saunarakennusta Harjavaltaan, sillä pyöreä muoto ei sovi pieneen keittiöömme ollenkaan. Lapsiperheessä ruokapöydän puuttumisen kyllä huomaa, kaksin selviäisimme Jaakon kanssa pitkänkin ajan ilman. Syömme muutenkin aina sohvalla. Taaperon ruokapöytänä on toiminut jo (liian) pitkään muovilla päällystetty silityslauta (!)

keittio2

Visio siitä oikeasta on päässä, muttei vieläkään ratkaisua, mistä sellaisen pöydän saa. Alla Finnish Desig Shopin pöytiä, jotka täyttävät vaatimukseni ja vaikkeivät nuo mitään ökyhintaisia olekaan, emme pysty nyt panemaan useita satoja euroja ruokapöytään.

poyta_pukkijalat Musta Richard Lampert Eiermann -pöytä // Hay Loop Stand -pukkijalat // Hay Loop Stand -pöytä

Luulin jo keksineeni ratkaisun pöytäpulmaan, kun löysin googlettamalla materiaalin nimeltä Iki-levy, jota ruokapöytien pinnoissakin tavataan. Kävin kysymässä Starkista levyä ajatuksena viedä se sitten puusepälle työstettäväksi pöytälevyksi ja ostaa alle Ikean metalliset pukkijalat. Starkista ilokseni ilmoitettiin, että heidän kauttaan saa koko kokonaisuuden: Iki-levyllä pinnoitetun pöytälevyn. Pyysin tarjousta, joka tuli muutama päivä myöhemmin: 150 senttiä pitkä pöytälevy (ilman jalkoja) tulisi kustantamaan 1177 euroa. Auts. Ei tule siis kuuloonkaan.

keittio

Seuraavaksi löysin firman, joka leikkaa erilaisia levyjä asiakkaan pyytämillä mitoilla. Sanoivat leikkaavansa melkein 200 senttisiäkin melamiinilevyjä 140 euron hintaan. Käy! Eivät tosin ole vastanneet, kun kyselin toimitusta Helsinkiin. Täytynee kysellä samanlaista palvelua täältä kotikyliltä. Todennäköisesti tähän tyyliin ruokapöytäongelmamme ratkeaa ja koska hinta on edullinen, voisin ehkä raaskia ostaa nuo Hayn pukkijalat niiden Ikean rimpuloiden sijaan.

Jos jollakulla on hyviä pöytä-/pöytälevyvinkkejä, otan ilolla vastaan!

postaus sisältää mainoslinkkejä

10 Comment

 1. Finnish Design Shopilla on kuluton erämaksu. Ei siis mitään extrakuluja, jos ostos oli 500 e ja haluaa maksaa sen erissä. Ainakin vuosi sitten näin!

 2. Me taiteilimme meille ruokapöydän paksusta vanerista. Starkki tai vastaava leikkasi levyn mittojen mukaan ja päälle me vain sudimme valkeaa kuultolakkaa. 😀 Hintaa levylle ja maalaustarvikkeille taisi tulla reilu 100e. Ihan taaperon kestävä pinta ei tosin ole, vaan vaatisi nyt jo parin vuoden jälkeen uutta käsittelyä. Mitään remppataitureita ei tosiaan olla ja tämä kuitenkin onnistui, joten suosittelen.

  Kiva lueskella teidän uuden asunnon sisustuspuuhia ja saada itsekin uusia ideoita.

 3. Meilläkin on pöytäongelma. Meillä se on tosin lasipöydän myyminen eniten tarjoavalle. Uusi pöytä on jo katsottuna, Ikean simppeli musta pöytälevy ja metalliset pukkijalat, jotka on jo hyväksi havaittu luotettavalla taholla.
  Odotan mielenkiinnolla teidän pöytäratkaisua.

 4. Meillä on Pop table! Käännettävä pöytälevyn ja jalat voi itse valita mallistosta. Meillä on pöytä toiselta puolelta matta-keltainen ja toiselta puolelta kiilto-valkoinen. Taapero ei ole aiheuttanyt mitään jälkiä pöytään ja kaikki piirustus yms jäljet on myös lähtenyt hyvin! Hintaa muistaakseni oli, mutta suosittelen ehdottomasti.
  Suomalaista suunnittelua ja työtä! 🙂

  Laita viestiä, jos haluat lisää tietoa!

  PS. Frida tais näpyttää tän kommentin jo lähetykseen.. Jotain tapahtu 😀
  Eli jos tulee tuplana tai triplana niin syytän lasta!

  1. Voi jee, toihan olis ihan täydellinen!! Harmi vain, et meillä on niin olematon budjetti nyt pöydän kanssa, koska on mennyt niin paljon rahaa muihin sisustus- ja kalustusratkaisuihin. Tää menee kuitenkin ehdottomasti korvan taakse!

   1. Mari / Rakkautta & Mamarkiaa says: Vastaa

    Niin, totta. Mekin ostettiin ekaks käytetty Artek, jotta saatiin muuttopuuhien jälkeen vähän kerättyä rahaa tohon Pop tableen. Siitä Artekista saatiin melkein sama raha takas eli oli silleen hyvä siinä välissä. 🙂

 5. Kysäseppä koivuvaneria 30mm. Me teimme juuri pöydän(85×240) siitä. Maalasimme vanerin kalustemaalilla kahteen kertaan. Vaneri on kaunis sellaisenaankin, mutta vaatii lakkauksen.

 6. Meilläkin on tuollainen ”Hayn pöytä” itse tehtynä. Eli pukit FDS:sta ja kansi koivuvaneria rautakaupasta, jossa se leikattiin haluttuun kokoon. Kevyt hionta vain ja peittävää valkoista vahaa pintaan ja läpinäkyvää reunoihin. Pöydänkannelle tuli hintaa ehkä just satanen.
  (Vinkki: myös alapintaan kannattaa vetäistä ainakin yksi kerros vahaa, niin sieltä on helpompi pyyhkiä lapsen sotkut.)

 7. Tsemppiä ja onnea uuteen kotiin. Eiköhän se täydellinen pöytä pian löydy. 🙂

 8. Moi, meillä sattuu olemaan tuo Hayn pöytä itse koottuna. Jalat tilasimme muistaakseni Nivalan laatukalusteesta (160-170€) ja ikilevyn mieheni kävi hakemassa Turun suunnalta levyjaati nimisestä liikkeestä. Levy oli muistaaksen 30mm paksua koivuvaneria, jossa on ikilevypinnoite, koko 200×90 cm. Hintaa taisi olla n. 360€, mutta siihen hintaan ostimme koko ison levyn, joka oli 300×120. Saattaa olla, että se oli pakko ostaa kokonaan, mutta ylijäävät palat voi toki myydä eteenpäin, päätyosasta saa hyvin neljän hengen pöytälevyn, esim ikean pukkijaloilla täydennettynä. Hinta saattaa olla halvempi, jos ikilevyä ei ole molemmilla pinnoilla, vaan pelkästään yläpuolella.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.