Taaperon kanssa risteilyllä

Teimme pienen talvilomareissun aiemmin tällä viikolla: käväisimme 24 tunnin risteilyllä Viking Gracella. Olen jo pitkään hinkunut laivaristeilylle, sillä muistan, kuinka ihanaa niillä oli lapsena. Muistan edelleen piirustuskilpailut, taxfreen karkkitaivaan ja hiukset sähköisyydellään pystyyn nostattavan pallomeren. Erityisen hauskaa oli vähän isompana, kun isä antoi taskustaan kolikoita peliautomaatteihin.

Aikuisiällä en ole tainnut käydä kertaakaan perinteisellä vuorokauden risteilyllä, ainoastaan päivä Tukholmassa -risteilyillä. Kieltämättä olen ollut myös kiinnostunut, miltä uudenkarhealla Gracella tuntuu risteillä. Laivan lähtöpaikan (Turku) vuoksi emme ole kuitenkaan ennen tätä viikkoa saaneet aikaiseksi varata reissua Gracelle. Nyt meillä oli käyttämätön risteilylahjakortti ja päätimme, että käytämme sen risteilyyn juuri Gracella. Äkkiäkös Helsingistä Turkuun ajaa.

DSC_1121 copy

Ja olihan se tietysti monin kerroin upeampi kuin jo elämää nähneet sisaraluksensa. Saimme vielä Premium-huoneen, missä kyllä kelpasi asustaa tuon vuorokauden.

DSC_1151 copy DSC_1165 copyDSC_1217 copyDSC_1183 copy DSC_1220 copy DSC_1223 copy DSC_1224 copy DSC_1230 copy DSC_1234 copy DSC_1241 copy

Muistan muuten lapsuudesta senkin, kuinka hauskaa noilla laivojen leveillä ikkunalaudoilla oli tepastella ja ihmetellä maisemia.

DSC_1245 copy

Gracella on kolme erilaista leikkihuonetta eri ikäisille. Taapero viihtyi hyvin kahdessa pienemmille lapsille suunnatussa huoneessa. Kävimme kääntymässä myös teineille suunnatussa pelihuoneessa. Aika hienoa, että isommatkin lapset on otettu huomioon omalla pelihuoneella. Onneksi muuten emme törmänneet tuohon teinien huoneeseen kuin vasta ihan risteilyn lopulla, en nimittäin ehkä olisi saanut Jaakkoa pois sieltä ollenkaan…

DSC_1262 copy

…hän nimittäin viihtyi vähän turhankin hyvin tuossa kouluikäisille suunnatussa pelinurkkauksessa…

DSC_1253 copy
DSC_1268 copy DSC_1293 copyDSC_1370 copy DSC_1311 copy

Olen aina ollut ihan heikkona risteilijöiden buffeteihin, en voisi koskaan lähteä risteilylle ilman buffet-varausta 😀 Gracella buffan antimiin (ja tietysti sisustukseen) oli mielestäni panostettu vielä muita Ruotsin-risteilijöitä enemmän.

vikinggrace

risteilu

Tykkäämme Jaakon kanssa molemmat lillua kylpylöissä ja halusimme päästä testaamaan myös Gracen span. Suunnittelimme menevämme koko porukalla kylpemään, mutta taaperon uikkarit uikkarit olivat kotona, joten vedimme pitkää tikkua, kumpi meistä aikuisista menee. No eikä kun päätimme, että minä pääsen rentoutumaan kylpylään, sillä Jake olisi lähdössä viikonlopuksi uudelleen risteilylle joukkueensa kanssa.

Spa oli ihan superihana ja luojan kiitos, niitä lapsen uikkareita ei ollut mukana, se nimittäin ei ollut millään mittarilla lasten paikka. Tästä onneksi mainitaan myös span nettisivuilla: lapset ovat tervetulleita mutta lastenallasta ei ole. Gracen kylpylä on tarkoitettu puhtaasti aikuisten rentoiluun: siellä on pari saunaa ja poreallasta, kylmähuone sekä baari, josta voi hakea juoman tai smoothien aurinkotuoleille ja katsella siemaillessa ulapalle. Ehkä yhtä lisäallasta tai erikoissaunaa olisin jäänyt kaipailemaan vielä, mutta kaiken kaikkiaan sain tosi rentouttavan kylpyläkokemuksen. Minusta parasta kylpylöissä ovat nimittäin poreallas ja höyrysauna. Laivalla tietysti maisemat ovat vertaansa vailla…

DSC_1321 copy

Taapero jäi aivan lumoutuneena tuijottamaan tuota laulaja-kitaristia. Oli aika mystistä nähdä lapsi, joka normaalisti vipeltää menemään pää kolmantena jalkana, istumassa pitkään aivan paikallaan ja katselemassa esiintyjää.

DSC_1324 copy DSC_1352 copy

Yksi taxfree-ostoksistamme: supersöpöt Addun trikoot taaperolle!

DSC_1368 copy

Premium-hyttimme iso ikkuna oli aika kovassa käytössä. Taapero ihmetteli siitä lintuja ja ohi lipuvia veneitä. ”Intu utoo!” (lintu putoaa) hän hihkui, kun linnut tekivät syöksyjä mereen kalasaaliin toivossa. Jätimme yöksi verhot auki ja heräsin aamulla aika idylliseen näkymään: ohitimme läheltä korkean kallion, jonka päällä kohosi vanha hieno rakennus ja lipputanko, jossa liehui Ruotsin lippu. Harmittelin, etten ehtinyt unihiekoiltani napata kuvaa näkymästä.

Tuo näkymä tuli mieleeni uudelleen perjantaina, kun some alkoi täyttyä Ruotsin lipuista 🙁

DSC_1378 copy tukholma

vikinggrace2

DSC_1125 copy

Millaisia risteilykokemuksia teillä on lasten kanssa?

6 Comment

 1. Emme ole vielä käyneet, mutta mielessä on ollut risteily lapsen kanssa. Ehkä niin, että sisko perheineen tulisi mukaan.

  Kuulostaa niin ihanalta tuo teidän risteily, että ehkä ajan suunnittelemaan meille risteilyä kesälomalle 🙂

  1. Kannattaa! Risteily on kuitenkin tosi helppo ja vaivaton tapa vaihtaa vähän maisemaa hetkeksi 🙂

 2. Tämäpä nostatti risteilykuumetta! Me ollaan käyty lasten kanssa risteilyllä vaan kerran, kun he oli 8 kuukauden ikäisiä. Olisi ihana mennä nyt, kun ovat taaperoita ja saisivat varmasti irti reissusta ihan eri tavalla. Lapsuudesta on paljon hyviä muistoja laivareissuilta ja niitä haluaisin myös lapsille <3

  1. Ehdottomasti! Isommat lapset osaavat aivan eri tavalla nauttia risteilyistä. Leikki-ikäisillehän risteily on aivan taivas, kun siellä järjestetään erilaisia tapahtumia ja ajanvietettä lapsille. Meidän taaperokaan ei vielä saanut iästään johtuen aivan kaikkea irti risteilystä, mutta vitsit sitten joskus neljä-viisi vuotiaana siellä on vielä mahtavampaa 😀

 3. Niin ihanat nuo adidaksen leggarit♡ Harmi ettei meille ole risteilyä tiedossa. Olen yrittäny etsiä samanlaisia nettikaupoista, mutta ei ole löytynyt kuin isoa kokoa:-(

  1. Noi on siis myös isoa kokoa, olikohan 110, mut menevät pienemmälle tuollaisista väljistä verkkareista ja isommalle sit tiukoista trikoista 😀

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.