IL: Jarrusukkia ei saisi käyttää kenkien kanssa

Ihan uutta infoa ainakin minulle. En ole edes tullut ajatelleeksi, että jarrusukista voisi olla jotain haittaa. Iltalehti siis kertoi eilen, että jalkaterapeutit eivät suosittele liukuestesukkia kenkien kanssa käytettäviksi. Sisällä ne ovat kuulemma hyvät, koska niiden kanssa jalkaterän lihakset aktivoituvat. Kengissä jarrusukkia ei kannata pitää siksi, etteivät sukat liu’u normaalisti ja varpaat menevät siksi helposti koukkuun, sanovat jalkaterapeutit.

Kannattaa lukaista muutenkin juttu: siinä oli muutenkin paljon hyvää infoa lasten sukka- ja kenkävalinnoista. Ja esimerkiksi, että liukuestesukkien näppylöiden pehmentämiseen käytetään edelleen kiellettyjä aineita. Kannattaa siis tsekata, että ne olisi tehty silikonista.

Meillä on nyt ajankohtaisena kevätkenkien hankkiminen taaperolle. Tähän mennessä on menty kumppareilla ja talven Kuomilla. Nyt siis asap-ostoslistalla sellaiset korkeavartiset tarralliset kävelykengät, joilla voi rymytä metsissä ja leikkipuistoissa. Suosituksia otetaan vastaan! Nuo Kuomat muuten ostin, koska täällä niin moni niitä kehui. Jep, siis olen niin ulalla näistä jutuista, etten ennen viime talvea tiennyt, mitkä ovat Kuomat. Älkää lynkatko.

jarrusukatkengissä

Joha-sukat (eko) // Gulliver-kengät, molemmat Lekmer.fi

9 Comment

 1. Nuo korkeavartiset kävelykengät vaikuttavat kivoilta. Kauppaan siis 🙂
  http://westendmum.fi

 2. Kavatin kengät on olleet mainiot. Popin liikkeestä niitä löytyy.

 3. Viking-merkkiset gore tex tarralenkkarit on tosi jees! Niissä on just tuollainen korkeampi varsikin, ettei kengät täynnä hiekkaa. Niitä saa lähi-Prismasta (mikä on sekin tosi kätevää) 🙂

 4. Kenkäkauppias says: Vastaa

  Hyvä, että kiinnität huomiota tällaisiin asioihin. Ensi kerralla talvikenkiä ostaessa kannattaa kuitenkin miettiä Kuomien vaihtoa, koska ne eivät tue lapsen jalkaa kovinkaan hyvin. Mistään söpöistä Uggeista tai huopikkaista nyt puhumattakaan.

 5. Vikingit on hyvät jalalle ja käytännölliset ulkona leikkimiseen säässä kuin säässä. Eivät ehkä kauneimmat, mut hyvät 🙂

 6. Reiman Patterit! Vajaa 2v osaa itsekin oukea ja riisua, ovat kevyet ja notkeat (toisin kuin osa vikingeistä) ja pitävät vettä aika hyvin, ei kylläkään lätäkössä pitkään seisomista.

  1. Pattereille peukku täältäkin👍 Kevyet, joustavat ja vedenpitävät💛

 7. Hei!

  Meilla kans kuomat molemmlla lapsilla. Joskus luin artikkelin, jossa terapeutti niita suositteli juurikin siksi etta ovat jalalle hyvat. Gore texia pyrin valttamaan on aikamoista ymparistomyrkkya! Kavatit on ollu meilla hyvat samoin perus niket ja adidakset.

 8. Tämä on hyvä teksti lapsen kenkien valinnasta: http://www.mutsiavautuu.com/2014/04/miten-valita-lapselle-hyvat-ja.html

  On ihan vanhaa tietoa, että lapsen kenkien pitäisi olla jäykät ja tukevat. Ennemminkin päin vastoin.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.