Taaperon kauneuspurkit

Näitä tuotteita 1 vee 9 kk -tyttö käyttää päivittäin tai lähes päivittäin.
kauneustuotteet2

Zendiumin hammastahna on ollut käytössä siitä lähtien, kun olemme tytön hampaita pesseet. Ekassa hammastarkastuksessa hoitaja muistuttikin, että kannattaa ostaa tahnaa, jossa on 1000 ppm:n verran fluoria ja tuossa Zendiumissa onkin tuo suositeltu määrä. Tsekatkaa omanne, joissakin lasten tahnoissa nimittäin on vähemmän. Fluori on superia hampaille ja foliohattuhömpötykset fluorin vaaroista kannattaa unohtaa 🙂 Annamme tytön pestä itse hampaansa, koska hän tykkää siitä niin kovasti ja on heti aamulla vaatimassa hammasharjaa itselleen. Viimeistelemme pesun tietysti vielä itse. Tuttu hammaslääkäri ohjeisti, että aikuisen pitäisi pestä lapsen hampaat niin kauan, kunnes tämä osaa kirjoittaa.

kauneustuotteet3

Tytöllä on pitkät, taipuisat ja helposti takkuuntuvat hiukset. Pesen hiukset (en joka päivä) Biozellilta saamallani lasten Aina Mieto -shampoolla. Se on hellävarainen ja siinä on suloinen vadelman tuoksu. Jos takkutilanne on päässyt pahaksi, saatan joskus laittaa latvoihin hoitoainetta mutta yleensä en. Sen sijaan suihkuttelen ennen harjausta hiuksiin aina XZ Muumi Niiskuneiti -selvityssuihketta, jonka Erika toi taaperolle. Näitä selvityssuihkeita on monia, muttemme ole kokeilleet muita, koska Erikan mukaan tämä on paras. Luotan häneen kuin kallioon kosmetiikka-asioissa. Tuo pieni Tangle Teezer on myös lahja siskolta. Ilman TT-harjaa ei tuon pienen takkutukan selvittämisestä tulisi oikesti yhtään mitään. Käytän itsekin ainoastaan Tangle Teezereitä, muita harjoja minulla ei ole tainnut olla vuosiin. Yksinkertaisesti parhaita selvittämään takkuja, joita minullekin kertyy päivittäin.

kauneustuotteet

Saimme blogin kautta testiin jo joskus tytön vauva-aikoina Madaran lastenkosmea ja ihastuin niihin päätä pahkaa. Noita Cocoa and Plum Creamy Oil -purkkeja on kulunut jo vaikka kuinka monta. Aivan ihana koostumus ja tuoksu. Kylvyssä typy pestään yleensä tuolla Oat and Chamomile Gentle Washilla. Vahva suositus koko tuotesarjalle!

kauneustuotteet4

Tyttö käy melkein aina pesulla kylvyssään, koska hän nauttii niin paljon kylpemisestä. Olenkin kertonut aiemmin, että voin pitää vaikka kunnon koti spa -hetken ihan rauhassa, sillä aikaa, kun tyttö touhottaa kylpylelujensa kanssa ammeessaan. Lisään yleensä kylpyveteen hiukan blogin kautta saamaani Sophie La Girafe Babyn kylpyvaahtoa. Tuota riittää ihan pieni loraus, kun vesi vaahtoaa jo tosi paljon. Riittoisaa siis. Joudun häpeäkseni tunnustamaan, että hoksasin näiden Sophie-kosmetiikkojen olevan suomalaista alkuperää vasta muutama viikko sitten. En tiedä, kuinka olen voinut missata tämän infon aiemmin! Brändi itsessään on toki ranskalainen, mutta Sophie La Girafe Cosmeticsin perustaja on suomalainen Jonna Jalkanen.

8 Comment

 1. Meidän 1v9kk ei käytä mitään kosmetiikkatuotteita. Hiukset pestään vedellä ja kylpyvetenä on myös aina pelkkää vettä. Hiukset ovat pysyneet tosi sileinä ja hyväkuntoisina, eikä ihoa ole tarvinnut koskaan rasvailla. En halua turhaan laittaa kemikaaleja lapsen iholle, mutta muuten taustalla ei ole mitään sen suurempaa ideologiaa, ei vain oikeastaan ole tullut edes mieleen ostaa noin pienelle kosmetiikkaa.

  1. Paitsi tietenkin fluorihammastahna! 😀

  2. Komppaan 🙂 Ei tulisi mieleenkään 🙂 Meidän tylleröllä tosin on atooppinen iho, joka vaatii rasvapesun apteekin rasvoilla. Siinä ihonhoitoa kerrakseen! Putelit ja purnukat kyllä kiinnostaa kovasti, tyttöä siis, haha, ja olen kerran jos toisenkin saanut kiinni rasvojen syömisestä 😀

 2. Meillä pestään noin kerra kuussa luonnontuote shampoola ja joskus kosteutan tytön tukkaa afrosekatukkaan tarkoitetuille tuotteilla. Valitettavasti meidän tytöllä on kuiva iho ja sitä on pakko rasvata apteekin paksulla perusvoiteella. Joskus käytössä myös takkusuihke. Yritän pitää minimissä eri tuotteiden käytön ja mielelläni suosin lapsen kosmetiikassa luonnontuotteita.

 3. Hyvä vinkki hammastahnan osalta, pitääkin tarkistaa asia meidän 10-kuisen tahnan osalta!

  Nuo Madaran tuotteet löytyy meiltäkin, mutta niitä on käyttänyt tähän asti vain isoveli, sillä vauvaa pestään vielä vedellä ja välttelemme ylimääräisiä kosmetiikkatuotteita kun hän on vielä niin pieni.

  http://urbaaniisa.blogspot.fi/

  1. Noin pienellä ei välttämättä tarvita vielä tiettyjä fluoripitoisuuksia, kannattaa varmistaa hammaslääkäriltä/-hoitajalta asia! Me saatiin tämä vinkki joskus reilun vuoden ikäisenä 🙂

   1. Okei. Toisaalta suu on jo pitkään ollut täynnä hampaita niin riippuukohan siitäkin missä vaiheessa ne kasvaa. Täytyykin selvitellä.

 4. Ei meillä ole riittänyt pelkkä vesi silloin kun esimerkiksi ruokaa on hierottu hiuksiin 😀 vauvoille tarkoitettua luomutuotetta käytämme siihen tarvittaessa, mutta emme jokaisella pesulla. Kuivaan ihoon laitamme ihan perusvauvaöljyä. Saatiin amerikkalaiselta sukulaiselta lahjaksi vauvalle tarkoitettu tuoksusuihke. Eh, jäi meillä käyttämättä.. eli kaikenlaisia tuotteita on, mutta esimerkiksi tuoksusuihke on mielestäni ihan turha. Joka tapauksessa on mielestäni luonnollista, että tuotteita käytetään enemmän iän ja tilanteen mukaan.

  En mäkään tiennyt, että sophie la girafen kosmetiikka onkin kotimaista?!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.