Elämä on seikkailu

Taaperoarki ei aina ole ruusuilla tanssimista, vaan välillä tosi väsyttävää tasapainottelua. Silti se taapero, joka kieltämättä onnistuu venyttämään äitinsä pinnan aika kireälle, on tietyst maailman ihanin ja rakkain.

papu2

Aina, kun pinna kiristelee ja lapsen känkkäränkkäpäivä ärsyttää, mietin yhtä kotimatkaa jonka teimme vähän aikaa sitten päivähoidosta kotiin. Aikaa meillä tosiaan kertyy matkan taittamiseen reilu tunti, eikä koskaan tiedä etukäteen, miten tuo matka sujuu. Sinä päivänä samaan bussiin sattuui vanhempi herrasmies, joka viihdytti vaunuissaan istuvaa taaperoani näyttämällä tälle videoita puhelimestaan. Yleensä tyttö kyllästyy heti vaunuissa istumiseen, mutta sillä kertaa matka sujui leppoisasti juna-asemalle. Junaan päästyämme taapero pisti käyntiin kunnon show’n, joka nauratti ensihetkestä lähtien istuinloosimme muita matkustajia. Lentokentälle matkalla olleet japanilaisturistit hihittivät, kun taapero roikkui käsissäni ja tanssi kuin viimeistä päivää samalla kikattaen hervottomana. Tyttö väläytteli ihmisille leveintä hymyään ja sai samanlaisia takaisin.

papu5

Katsoin tuota pientä ihmistä ja mietin, kuinka hänelle jokainen päivä on seikkailu. Ja kuinka hän voi tosiaan ottaa kaiken irti hyvästä päivästä ja vaikka siitä, kun tanssijalka alkaa vipattaa. Kuvitelkaa päässänne aikuinen, joka tanssii junan käytävällä räkättämällä samalla vatsa kippurassa. Ja sitten hymyilee korvasta korvaan -hymyä muille matkustajille. Hänhän olisi pähkähullu!

Olen nähnyt asioita, joita te ihmiset ette uskoisi. Hyökkäysaluksia tulessa Orionin edustalla. Olen katsellut c-säteiden kimaltelua pimeässä lähellä Tannhäuser-porttia. Kaikki nuo hetket katoavat aikanaan kuin kyyneleet sateeseen.

Lapsen ilo tarttuu ja varastoituu. Kun harmittaa, ajattelen lapseni leveää hymyä, joka paljastaa pienet, vitivalkoiset hampaat ja kirkkaita silmiä, joissa eivät vielä näy vastoinkäymisten varjot.

papu6

papu4

Rusettipanta / Papu TÄÄLTÄ

Mekko / Papu TÄÄLTÄ

Leggingsit / Papu TÄÄLTÄ

Kaikki kuvissa näkyvät vaatteet ovat ihanalta suomalaiselta Papu-merkiltä. Ne on saatu Weecos-nettikaupasta. Sain Weecosilta myös lukijoilleni alennuskoodin! Koodilla MUTSIE10 saat 10 prosentin alennuksen normaalihintaisista tuotteista. Koodi on voimassa 15. toukokuuta asti. Eettisyyteen ja ekologisuuteen panostavalla Weecosilla on lastenvaatteiden lisäksi myös miesten ja naisten vaatteita ja kodintuotteita.

papu7 copy

postaus sisältää mainoslinkkejä

1 Comment

  1. Lapsen ilo on niin ihanan aitoa että pitää kyllä olla itse tosi pahalla päällä ettei se tarttuisi 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.