Asuntomessujen messevimmät

Meille sattui Mikkelin-reissulle ihan mielettömät kelit – itse asiassa vähän liiankin hyvät, sillä onnistuin saamaan jonkinlaisen auringonpistoksen/nestehukan Asuntomessukierroksellamme. Mutta hauskaa oli Mikkelin-vierailullamme ylipäätään – tytölläkin, sillä kummitäti Johanna on leikkiseurana väsymätön.

Asuntomessuista: päällimmäisenä mieleen jäivät etenkin järvenrantatottien talojen maisemat. Niissä näkymissä kyllä itse jos toinenkin vihersi kateudesta. Muutenkin messuilla nähtiin ja nähdään hulppeita taloja ja kivoja sisustuksia. Jouduin valitettavasti ottamaan messuille kiinteän kameralinssini, jota ei luonnollisesti ole ollenkaan tarkoitettu huoneiden kuvaamiseen, mutta Instgramini Storya seuranneet näkivät joitakin laajempia otoksia.

Tällaisia juttuja tuli mieleen messuilla:

Haaveilen ikuisesti kasvihuoneesta, josta voisin käydä napsimassa salaatit, yrtit ja tomaatit lautaselleni, mutten kuuna päivänä jaksaisi hoitaa sellaista. Ehkä jos voitan lotossa ja palkkaan puutarhurin…

Kannustalo Harmaja Saimaan sisustus oli ehdottomasti eniten mieleeni! Tuon paneeliseinän ottaisin välittömästi omaan kotiinikin, samoin Ikean kaapin ja kullanvärisen peilikuutiopöydän.

Sunhousen kohteen erillisessä saunarakennuksessa oli messujen hienoin saunatila. Poreallas oli varmaankin jokaisessa messutalossa ja mikäs siinä, ottaisin sellaisen mielelläni omalle terassillenikin. Varsinkin jos olisi tuollaiset järvimaisemat…

Pyöreä mosaiikki on aika jännä!

Jos rakennuttaisin nyt oman talon ja pitäisi tällä sekunnilla päättää, minkä talovalmistajan talon haluaisin, se olisi todennäköisesti Sunhouse.

Honka Ink -talo oli sekin mielenkiintoinen! Minua viehättää tällä hetkellä tosi paljon mustat talot. Jos rakennuttaisin nyt, talostamme tulisi varmasti ulkopuolelta musta.

Melkein tein yhden ostoksen messualueelta: Hamacamundon riippumaton. Haluaisin parvekkeellemme riippumaton ja tuo tuntui todella kivalta maata. Se tukee sopivasti, ei ole yhtään hutera eikä hintakaan ollut älytön. Päätin kuitenkin miettiä vielä ja mahdollisesti tilata maton myöhemmin…

 

Tämä idea jäi mieleen! Kahtia jaettu makuuhuone, jossa huonetta halkova seinä on ikään kuin sängyn pääty ja sen toisella puolella on kylpyhuone. Seinä oli rakennettu vieläpä tuolla tavalla jännästi, että se teki sängylle yöpöydät ja toisella puolella lavuaarille hyllyt.

Huomasin, että tuollaiset kuppimaiset lavuaarit tekevät nyt todella vahvasti paluuta – ainakin niitä oli tosi monessa messukohteessa. Ne ovat kauniita – etenkin tuollainen betoni-look-kuppi – mutta minusta todella epäkäytännöllisiä. En itse haluaisi sellaista omaan kylppäriini. Meillä oli sellainen Jaakon ekassa omassa kodissa, minne minäkin hetkeksi muutin ja huomasin että siinä oli tosi ärsyttävä pestä kasvoja, sillä vesi valui käsiä pitkin lattialle ja sitä oli myös aika vaivalloista pestä. En suosittele! Puhuin äitinikin olemaan hankkimatta sellaista, kun hän teki kylppäriremonttia.

Mustia keittiöitä oli tosi paljon! Aamiaiskaappeja oli niin ikään todella monissa keittiöissä.

Wawe oli messujen odotetuimpia kohteita. Arkkitehtuuri oli kieltämättä aika mykistävä – etenkin noissa maisemissa.

Kiva yksityiskohta: sohvan ja sohvapöydän sirot mustat metallijalat ja muhkea matto.

Kiitos Mikkeli kiinnostavista messuista – ensi vuonna Poriin!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.