Synttärinakukakku

Bongasin tietokoneen uumenista tytön kaksivuotispäiville tekemäni kakun kuvat, joita en huomannut aiemmin julkaista! Olen ihan hurahtanut nakukakkujen kauneuteen, mutta ihan vielä en hallitse hommaa itse. Vielä, kun tyttö ei itse ymmärrä vaatia mitään teemakakkuja, niin voin suosia tällaisia aikuiseen makuun sopivia kakkuja. Ensi vuonna taitaakin olla jo aika niellä estetiikantajunsa ja hyväksyä synttäripöytään joku sokerimassa-Disney-härveli.

Tuossa synttärikakussa käytin tätä Valion ohjetta, jonka löysin Pippurista. Toiste en ehkä tuota kakkua tee, sen verran siihen meni aikaa, mutta jos joku vähemmän laiska leipuri innostuu noista makuyhdistelmistä niin siitä kokeilemaan! Meikäläisen nakukakusta ei tullut iiiihan samanlaista kuin noissa Valion kuvissa, mutta ei se onneksi ole niin vakavaa.

Valmistusaineet

200 g voita

3 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

1 rkl vaniljasokeria

4 munaa

5 dl vehnäjauhoja

1 rkl leivinjauhetta

2,5 dl piimää

3 sitruunan mehu ja raastettu kuori

200 g pakastemustikoita

1 rkl perunajauhoja

Vuokiin:

2 rkl voita

korppujauhoja

Mustikkacurd:

200 g pakastemustikoita

1 dl hillosokeria

1 keltuainen

50 g voita

Täyte ja kuorrutus:

150 g voita

250 g (n. 5 dl) tomusokeria

Näin teet:

  • Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen.
  • Yhdistä vehnäjauho, leivinjauhe ja sooda. Lisää ne siivilän läpi voi-sokeri-munavaahtoon vuorotellen piimän ja sitruunamehun sekä kuoriraasteen kanssa. Sekoita mahdollisimman vähän, kuitenkin niin, että taikina on tasaista.
  • Sekoita pakastemustikoiden joukkoon perunajauho. Sekoita mustikat kevyesti taikinaan, ettei taikina värjäydy.
  • Pohjusta kolme Ø 18 cm:n kakkuvuokaa leivinpaperilla. Voitele ja korppujauhota reunat. Jaa taikina tasaisesti vuokiin. Voit tehdä kakun samoilla määrillä myös kahteen Ø 23 cm:n vuokaan.
  • Paista uunin alaosassa 175 asteessa 35 – 40 min, kunnes tikulla pistettäessä kakkutaikina ei enää tartu ja pohja on kypsä.
  • Anna pohjien jäähtyä hetki ennen kuin irrotat ne vuoista. Nosta ritilälle ja jäähdytä hyvin. Kakkupohjat säilyvät jääkaapissa peitettynä useamman päivän ja pakastimessa n. 3 viikkoa.
  • Mustikkatahna: Kiehauta mustikat kattilassa. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri ja keltuainen kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 5 – 8 min, kunnes seos sakenee. Nosta kattila liedeltä. Anna jäähtyä hiukan. Vatkaa joukkoon voi kuutioina. Säilytä peitettynä jääkaapissa kakun täyttämiseen saakka.
  • Tuorejuustokreemi: Vaahdota voi ja puolet tomusokerista. Lisää tuorejuusto joukkoon muutamassa erässä, älä vatkaa voimakkaasti. Lisää loppu tomusokeri. Vatkaa puolella teholla, kunnes kreemi on kuohkea ja kiiltävä.
  • Nosta pohja kakkulautaselle. Levitä pintaan puolet mustikkatahnasta ja 1/3 tuorejuustokreemistä. Nosta päälle toinen kakkupohja. Täytä toinen väli samoin. Nosta päälle viimeinen kakkupohja. Levitä loppu tuorejuustokreemi kakun pinnalle ja ohuelti reunoille.
  • Koristele esim. syötävillä kukilla ja pensasmustikoilla.

  

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.