Parisuhdetta hoitamassa Vierumäellä

Minua IG Storyssa seuraavat varmasti saivatkin yliannotuksen meidän Vierumäkiseikkailusta. Mummi ja pappa kurvasivat Harjavallasta lasta hoitamaan ja minä vein siis Jaakon yllärinä Vierumäelle sporttilomalle. Oli pakko sanoa hänelle, että tiedossa on urheilua ja golfia, jotta hän osaisi ottaa oikeat vaatteet ja mailat mukaan, joten kun lähdimme ajamaan Järvenpään suuntaan, hän jo tiesi minne ollaan menossa. Hän on ollut usein aiemminkin Vierumäellä, minä taas en koskaan.

Yllätyin tosi paljon siitä, mikä meillä Vierumäellä odotti. Kaverini ovat siellä käyneet treenailemassa ja rentoutumassa, mutta olen aina luullut, että siellä ollaan leirimeiningillä alkeellisesti mökeissä ja käydään suunnistamassa. Olin ihan ällikällä lyöty, kun tajusin millaisesta mestasta on kyse. Päätin Hangon retriittimme jälkeen viedä Jaakon hääpäivälahjana sporttilomalle ja onneksi saimme tämän toteutumaan.

Vierumäki tarjoaa valmiita parisuhdelomapakettejakin, mutta suunnitelin meidän aikataulut ihan itse. Jännitin vähän, kosahtaisivatko aikataulut, kun en oikein hahmottanut etäisyyksiä ja muuta, mutta kaikki meni tosi hyvin! Meidän aikataulu näytti tältä:

Lauantai:

15 – 15.45 Crosstraining (Kupla)

16 Check-in Vierumäki Resort Hotel, välipalaa

16.30-17.30 Golf sisäharjoittelu

17.45-19 Spa

20 Illallinen Valkjärvi Pop-up-ravintolassa

Sunnuntai:

10 Aamupala

11.15-12 SUP Fit & Balance

12.30 Vatsa-pakarajumppa

13.30 Pakkaaminen ja check-out

Crosstrainingistä oli hyvä aloittaa parisuhdesporttiloma, sillä kuvassa näkyvät harjoitukset tehtiin pareittain. Pahoittelin jo etukäteen Jakelle, että hän joutui tällaisen ramman pariksi (en voinut tehdä ollenkaan tuota kyynärpäänousua, koska selkäni on niin huonona taas). Saimme kuitenkin tehtyä treenin muuten hyvin ja lopulta Jaakko sai minustakin irti ihan viimeiset voimani. Hän on kilpailuhenkisin ihminen kenet tiedän ja hänen oli ihan pakko saada tehtyä viisi kierrosta puoleen tuntiin, koska ohjaaja sanoi, että se on paras tulos.

Crosstraining-treeni oli Kuplassa, missä on mm. juoksurata, yleisurheilulajeja, sählykentät, TRX Trainingia…

Ekan treenin jälkeen menimme kirjaitumaan hotelliin, joka oli siis ennen Scandic, mutta ihan hiljattain se myytiin ja se on nyt Vierumäki Resort Hotel. Alueella on muitakin majoitusvaihtoehtoja, mutta tämä hotelli lienee mukavuudenhaluiselle paras. Sieltä löytyy kaikki tarpeellinen: ihana Day Spa, saunoja, kuntosali, sporttibaari, keilahalli, yökerho ja ravintoloita.

Hotellista suuntasimme treenaamaan golfia sisäharjoittelualueelle. Samassa hallissa on myös tenniskenttiä. Kyseessä on siis vähän kuin range sisätiloissa eli siellä pystyy treenaamaan niin pitkää lyöntiä kuin lähipeliäkin.

Golfista kiirehdimme takaisin hotellille Day Spahan, mistä emme valitettavasti ennättäneet saada mitään ihanaa hoitoa, sillä olin varauksineni niin myöhään liikenteessä, mutta pääsimme omatoimispahan rentoilemaan ja tekemään kasvo- ja vartalohoidot itsellemme. Tässä kohdin aikataulussa oli vähän kiirettä ja jouduin pitkin hampain nousemaan ennen seitsemää lepotuolistani, mutta spa meni tosiaan tuona päivänä kello 19 kiinni. Alun perin olin suunnitellut, että menisimme vielä tässä kohdin kuntosalille, sitten spahan ja myöhemmin dinnerille, mutta nuo aukioloajat muuttivat suunnitelmia. Koska spahan oli ehdottomasti päästävä, siitä en olisi suostunut tinkimään. Ystäväni sanoi vielä ennen kuin lähdimme, että spa-tila on hänestä ihanampi kuin missään.

     

Altaita day spassa ei siis ole vaan tarkoitus olisi ottaa hierontaa tai muita hoitoja ja siirtyä sitten lepotuoleille nauttimaan juomia ja pikkupurtavaa. Meillä ei siis hoitoja ollut, mutta rentouduimme pitkään höyrysaunassa (rakastan höyrysaunoja!!) ja lueskelin lehtiä ihanilla lepotuoleilla. Saimme myös itse tehdä kasvo- ja vartalohoidot ja minua nauratti, kun mietin Jaakkoa läträämässä voiteiden ja seerumin kanssa. Hän ei siis käytä normaalisti mitään kosmetiikkaa paitsi huulirasvaa, kun on ihan pakko. Illallisella hän ihmetteli, kuinka hänen ihonsa on niin sileä 😀

Day Span pukuhuoneet ja suihkutilat ovat myös tosi kauniit.

Olisin oikeasti voinut olla tuolla koko illan.

 

Span jälkeen iho oli niin heleä, ettei olisi yhtään tehnyt mieli meikata, mutta oli aika lähteä dinnerille. Olin varannut ensin meille illallisen ensin hotellin ravintolasta, mutta Vierumäki halusi tarjota meille illallisen pop-up-ravintola Valkjärvessä, joka oli Country Clubilla vähän matkan päässä hotellista. Kyseessä oli todellakin pop-up-ravintola, joka oli valitettavasti viimeistä päivää auki, kun me siellä olimme, mutta toivottavasti pistävät sen pystyyn taas joskus myöhemmin! Ravintola oli loistava ja söimme ihan älyttömän hyvin. Söin pitkästä aikaa riistaa, kun sitä listalla oli. Jaakolle tuli riistapadastani kauhea annoskateus, vaikka hänenkin nieriänsä oli hyvää.

Jaakko odotti varmaankin eniten viikonlopulta sitä, että saamme nukkua aamulla pitkään. Vaikka ei meillä valittamista ole, lapsi heräilee vasta joskus kahdeksan maissa viikonloppuna, mutta Jaakko nukkuisi mielellään paljon pidempään. Heräilimmekin vasta kymmenen pintaan ja hipsimme aamupalalle. 11 maissa oli aika siirtyä uimahallille SUP Fit & Balance -tunnille. Meistä kumpikaan ole kokeillut SUPia, joten oli kiinnostavaa päästä testaamaan. Onneksi pääsimme, sillä aamupäivän ensimmäiselle ja ensin ainoalle tunnille emme enää mahtuneet. Onneksi päättivät järjestää heti perään toisen tunnin, jonne sitten pääsimme. Ja oli itse asiassa kivakin syödä rauhassa aamupala ja lähteä sitten vasta hallille.

 

Jaakolla tuntui ensin olevan vaikeuksia edes seisoa laudan päällä, mutta lopulta hän kokeili siinä jo päälläseisontaa! Menimme molemmat tunnille vähän ylimielisellä asenteella ja luulimme, että vain vähän lilluisimme lautojen päällä, mutta ohjaaja laittoi meidät kunnon tulikokeeseen. Kolmevarttisen jälkeen oli todellakin hiki ja oudot lihakset kipeinä. Haluan ehdottomasti päästä ensi kesänä suppailemaan ja sitä ennen olisi hauska treenailla sisätiloissa täällä pk-seudulla. Tuo on nimittäin ihan loistavaa keskivartalotreeniä, jota todella kipeästi kaipaisin.

Meillä oli ihan täydellinen viikonloppu! On niin tärkeää, että saa välillä viettää aikaa ihan kahdestaan. Aivan ehdottomasti lähdemme joskus Vierumäelle myös lapsen kanssa, sillä siellä on paljon aktiviteettejä myös pienille. Juttelimme myös, että olisi hauska lähteä myös kaveriporukalla, jolloin jokainen saisi valita yhden aktiviteetin. Erika valkkaisi ihan saletisti issikkaratsastuksen, jota sitäkin Vierumäellä voi harrastaa!

Juttelimme vielä sunnuntai-illalla, että vaikka (minulla) urheilu arjen kiireissä aina ensimmäisenä unohtuukin, pitäisi muistaa että kunnon sporttailun jälkeen tulee vain ihan paras olo.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.