Lapsivakuutus – ehdoton juttu

 

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: IF 

Ollessani raskaana oli sataprosenttisen selvää, että vauvalle hankitaan vakuutus. Minulla itselläni oli lapsena sairausvakuutus, ja sille todellakin tuli käyttöä. Sairastuin lapsuusiän astmaan ja ravasin lääkäreillä ja sairaaloissa. Muistan erään joulun, kun makasin lattialla ja hengitys vaikeutui koko ajan. Muistan erään Kanarian-matkan, kun sain astmakohtauksen torakkamyrkystä ja jouduin grancanarialaiseen sairaalaan. Lapsuuden kokemusten, muiden sairasteluiden ja terkkaripettymysten myötä olen aina suosinut yksityistä terveydenhuoltoa silloin, kun se on mahdollista. Tämä oli yksi syy, miksei vauvavakuutuksen ottamattomuus olisi tullut kysymykseenkään.

Meillä on vakuutukset kunnossa, mutta Jaakolle vauvavakuutus ei ollut mikään ihan ehdoton juttu. Hänelle sairaalat, terkkarit ja lääkärin vastaanotot eivät todellakaan ole tulleet yhtä tutuksi kuin minulle. Hänellä ei ollut oikeastaan ihmeellisempää mielipidettä asiaan. Selitin hänelle ehdottomuuteni: haluan etenkin vauvan ja pienen lapsen kanssa nopeasti ja jonottamatta lääkärille ja tarvittaessa ilman lähetteitä erikoislääkärille. Nopeus ja helppous ovat aika kovaa valuuttaa, kun oma lapsi on kipeä.

Halusin vakuutuksen jo ennen vauvan syntymää. Silloin vakuutukseen ei tule rajoituksia. Se luki isolla kalenterissani kahta kuukautta ennen laskettua aikaa: muista viimeistään hakea vakuutusta! Syntymättömän lapsen vakuutus tulee hakea aikaisintaan raskausviikon 11 jälkeen ja viimeistään kaksi kuukautta ennen laskettua aikaa. Tässä ei sovi myöhästellä!

Vakuutusyhtiötä ei tarvinnut pohtia tarkemmin. Valinta kohdistui itsestään selvästi yhtiöön, jonka tyytyväisiä asiakkaita olimme olleet jo pitkään: Ifiin. Täytyy myöntää, että olen usein vakuutusyhtiön apua kaivatessani ollut vähän epäileväinen, peloissanikin. Eivät ne varmasti suostu korvaamaan tätä. En ole joutunut itse pettymään koskaan. Kun kotiimme murtauduttiin, saimme Ifiltä kaiken kaipaamamme avun ja korvauksen. Kun jouduimme itsestämme riippumattomista syistä käräjöimään, saimme taas luottaa vakuutusyhtiömme apuun.


Ifin Lapsivakuutus uudistuu tänä vuonna kokonaan. Jatkossa tämä yksi vakuutus turvaa lapsen elämää raskausajasta vanhuuteen asti. Samalla se tuo turvaa äidillekin: se korvaa myös äidin pitkäaikaisen sairaalahoidon raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen. Maksuton If Terveysneuvonta auttaa vuorokauden ympäri, mikä on hyödyllistä etenkin tuoreille vanhemmille, joita jokainen pieni muksahdus, nuha ja kröhä pelottavat ihan liikaa.

Vakuutusasioiden sumpliminen on helppoa, sillä Ifin sopimuslääkäriasema tekee automaattisesti vahinkoilmoituksen. Uuden lapsivakuutuksen kantavana tausta-ajatuksena on se, että vanhemmat voivat keskittyä sairaan lapsen hoitamiseen ja säästyvät kaikenlaiselta taloudelliselta ahdingolta ja säätämiseltä. Siinä tilanteessa, kun oma lapsi sairastaa, kaikenlainen helppous, apu, tuki ja turva on ensiarvoisen tärkeää.

Koputan puuta koko päivän tämän kirjoittamisen jälkeen, mutta lapsemme vakuutukselle ei itse asiassa ole ollut tähän mennessä käyttöä. Hän on ollut terve kuin pukki. Hän on kovin varovainen liikkeissään eikä hän ole tainnut eläessään juuri verta vuodattaa. Kop, kop, kop. Koskaan ei silti luonnollisestikaan tiedä, mitä tuleman pitää. Lapsivakuutus on ihan ehdoton juttu, jos minulta kysytään.

Lue lisää Ifin sivuilta.

Kuvissa lapsi hoitaa Isoa Ihaata ja Pikku-Ihaata, joista jälkimmäinen sai päivähoidon nallelääkärissä diagnoosin: selkäkipu. Laastari on ties monennetta kuukautta rakkaan yksisarvisen selässä 🙂

 

5 Comment

  1. Astmaatikon äiti says: Vastaa

    Meitä on moneen lähtöön. Itse en näe sairasvakuutuksia ollenkaan tarpeellisiksi, sillä olen aina saanut lapsilleni julkiselta puolelta asianmukaista hoitoa. Ja oikeat sairaudet hoidetaan aina jouhevasti julkisella puolella, esimerkiksi astmakontrollit lasten polilla on meillä sujuneet aina hyvin. Vakuutusyhtiöt ovat pelanneet korttinsa hyvin, maksut ovat suuria ja saman hoidon saa julkiseltakin puolelta kohtuuhinnalla.

    1. Just näin, komppaan 🙂 vakuutusyhtiöt ovat hyviä osingonmaksajia 😀 tokitoki, eihän kukaan ajattelekaan, että vakuutuksista kuuluisi päästä omilleen, kuka nyt haluaisi esim että talo palaisi.

  2. Minäkin otin molemmille lapsille ko. vakuutuksen jo raskausaikana. Esikoisen kanssa ei ole vielä tarvinnut käydä missään lääkärissä tms., kuten ei kuopuksenkaan. Nyt vauvavuotta elellessä kahden pienen kanssa ei yksinkertaisesti ole varaa pitää noin kalliita vakuutuksia, joten jouduin niistä luopumaan. Kotivakuutuskaan ei ole korvannut yhtikäs mitään, kun ikävähennykset ovat olleet niin rajut, mutta kotivakuutusta vaatii vuokranantaja. Täytyy siis vain lasten vakuutusasiassa toivoa, ettei vähävaraisuus moninkertaistu.

  3. Vanhamutsi says: Vastaa

    Meillä on molemmille lapsille vakuutukset, nuoremmalle en sitä enää oman ikäni takia saanut raskausaikana. Käytännössä olemme maksaneet hurjia summia (onneksi) turhaan. Mutta ne (onneksi) vähät lääkärikäynnit mitä olemme tarvinneet, olemme välillä sitten erittäin hyvin toimivasta kunnan terveyskeskuksesta huolimatta välillä vähän väkisin käyneet yksityisellä, että tulisi sitä vakuutustakin edes vähän hyödynnetyksi. Mutta meillä siis kaksi suurta onnea: olematon lääkärin tarve ja hyvin toimiva kunnallinen terveysasema. Minä olen yrittänyt puolisolle puhua että vakuutukset kannattaisi ehkä jo lopettaa, koska sillä rahalla, mitä niihin vuodessa menee, me todellakin kävisimme huomattavasti useammin lääkärissä kuin mitä olemme joutuneet käymään. Jokin taikausko vain on kova ja sitä ei oikein uskalla tehdä. Pelko siitä, että jos ne irtisanoo, niin heti huomenna jommallakummalla tai molemmilla lapsista on jokin äärimmäisen kamala ja vakava sairaus, jonka hoitoon vakuutus olisi tarpeen. Se on aika ärsyttävää, koska tosiasia on että nyt meillä on mennyt jo monta vuotta rahaa hukkaan (ja tavallaan siis toki onneksikin se on ollut turhaa).

  4. Meillä on myös molemmille lapsille otettu vakuutukset. Esikoinen ei sairastanut 1 2/2-vuotiaaseen saakka juuri lainkaan, joten uskalsin irtisanoa siinä vaiheessa hänen kalliin vakuutuksen -kyllähän sen hinnalla käyttää lasta useammankin kerran yksityisellä lääkärillä tarvittaessa. Kuopus sen sijaan sairastaa koko ajan korvia ja kurkkua ja vakuutus onkin osoittanut kullan arvoiseksi. Putkitukseenkin päästiin muutamassa päivässä, seuraavaksi vuorossa kitarisat :I

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.