Kuka minä olen

Jee, aamu alkoi kivoilla uutisilla: Mutsie on valittu Suomen Blogimedian kuukauden blogiksi! Mietiskelin, että nimitys saattaa tuoda blogiini uusia lukijoita, joten voisin vähän ystäväkirjatyylisesti kertoilla, kuka oikein olen. Nämä ovat kenties tuttuja juttuja teille, jotka olette lukeneet pidempään blogiani, mutta infoksi uusille!

Kuka ja mistä: Olen Irene Naakka, 32-vee. Olen syntyperäinen harjavaltalainen, pääkaupunkiseudulla olen asunut pian 13 vuotta. Muutin tänne opiskelemaan ja viime vuonna siirryin Helsingistä Vantaalle asumaan. Luulen, ettei meistä oikein vantaalaisia saa ja muutamme jossakin vaiheessa takaisin pääkaupunkiin.

Perhe: Perheeseeni kuuluu aviomies Jaakko, 2,5-vuotias tytär ja 10-vuotias rescue-koira Dino. Läheisiä myös äiti miehineen, sisko poikaystävineen ja Jaakon vanhemmat.

Pika-CV: Olen filosofian maisteri, pääaine suomen kieli. Toimittajan töitä olen tehnyt jo 14 vuotta, ensin lähinnä friikkuna ja nyt kohta jo 8 vuotta Iltalehdessä. Bloggaajana olen kirjoitellut jo 10 vuotta ja sittemmin minusta on tullut myös kirjailija. Esikoiskirjani Hullu kuin äidiksi tullut on myynnissä just nyt! Varmaankin minua voisi siis kutsua kirjoittamisen sekatyöläiseksi.

Mikä minusta tulee isona: Toivottavasti (tuottelias) kirjailija.

Motto: The price of greatness is responsibility. – Winston Churchill

Miten kuvailen itseäni: Herkkä, rakastava, empaattinen, boheemi, vihainen feministi

Miten muut kuvailevat minua: No Jaakko ainakin näin: ”Tulivuori: uinuu normaalisti ylvään rauhallisena, mutta räjähtäessään saa juosta karkuun henkensä kaupalla. Tosin tulivuoret purkautuu vain kerran sataan vuoteen. Oot poikkeuksellisen aktiivinen.”

Harrastukset: Harrastukset ovat vähän jääneet bloggaamisen muututtua työksi. Eniten nautin valokuvaamisesta ja sisustamisesta, vaikka nekin liittyvät usein vahvasti työhön. Tykkään myös lukea, meikata ja pelata tennistä/racket ballia. Ja haaveilla matkoista ja suunnitella niitä.

Rakastan: Lastani, Jaakkoa, perhettä, kotia, eläimiä ja luontoa, matkustamista, helppoa arkea ja kaikkea kaunista.

Vihaan: Suvaitsemattomuutta, sovinismia, seksismiä, empatiakyvyttömyyttä, kantaa ottamattomuutta, rasismia, välinpitämättömyyttä, pelkuruutta, itsekkyyttä, lihansyöntiä ja hämähäkkejä.

Ihailen: Rohkeita, älykkäitä feministejä, kunnianhimoisia ja aikaansaavia tyyppejä, ihmisiä, jotka auttavat muita ja (moni)lahjakkaita ihmisiä kuten Antti Holmaa.

Lempiruoka ja juoma: Sushi ja olut!

Bravuurini keittiössä: Soijamakaronilaatikko ja erilaiset salaatit.

Lempielokuva: Ikisuosikki on Brokeback Mountain. Minusta on iän myötä tullut niin herkkis, etten oikein katso edes mitään kunnollisia elokuvia, koska ne aiheuttavat vähän liiankin suuria ja ahdistavia tunnereaktioita.

Lempikirja: Luen yleensä dekkareita (parhaimpia Liza Marklundin, Jo Nesbon ja Stieg Larssonin sarjat) mutta mieleenpainuvimpia muiden muassa Riikka Pulkkisen Raja.

Lempisarja: Moderni perhe! Ehdottomasti. Mutta rakastan katsella sarjoja ja lemppareita on paljon. Top vitosessa myös Girls, Big Little Lies, Sinkkuelämää ja Good Wife.

Lempimusiikki ja -biisi: Jazz ja Dave Brubeckin Take Five.

Salainen paheeni: Somestalkkaus ja juoruilu.

4 Comment

 1. Kiva postaus 🙂 🙂

  Kirjasi on minulla niin sanotusti ”työn alla”. En tällä hetkellä pysty taas käsittelemään niitä tunteita, joita kirja minussa herättää. Paljon niitä padottuja ja tukahdettuja tunteita. Jossain kohtaa jatkan taas terapeuttista matkaani ja kirjasi lukeminen on osa sitä matkaa.

  Ihanaa kevään odotusta sinulle 🙂

 2. Tunteileva says: Vastaa

  Oioi, älä vaan mene katsomaan Call me by your name -elokuvaa! Näin sen viikko sitten ja edelleen elän elokuvan tunnelmaa, mietin hahmojen sanomisia ja toivon onnellista loppua…

 3. Raja-minisarja on muuten nähtävillä tällä hetkellä Yle Areenassa, suosittelen lämpimästi jos et ole sitä vielä katsonut!

  1. Oooh en oo tiennyt siitä!!! Kiiiitos tiedosta!!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.