Kontrollifriikin äidin nousu ja tuho?

Tiedättehän – olen joutunut opettelemalla opettelemaan kontrollista irti päästämistä tässä äitiyteni aikana. Siihen ovat auttaneet yllättävän paljon viimeaikaiset reissuni. Vielä Mallorcalle lähtiessäni vähän stressailin, miten kaikki nyt järjestyy kotona, kun en ole paikalla. Silloin piti ihan tietoisesti olla jättämättä miehelle mitään aikatauluja, muistutuksia ja ohjeita. Lähteä vain ovesta ulos ja olla ylianalysoimatta.

Viime viikolla lähdin Pariisiin huomattavasti kevyemmin mielin. En ehtinyt käydä ostamassa lahjaa syntymäpäiväjuhlille, jonne Jaakko oli lapsen kanssa menossa reissuni aikana. Suomeen palattuamme tajusin lentokentällä, etten oikeasti ollut edes muistanut suoda ajatustakaan sille, mitä lapsi pukee juhliin päällensä. Entinen minä olisi todellakin asetellut vaatteet valmiiksi jo hyvissä ajoin ennen matkaa. Olo oli itse asiassa aika huojentunut, kun tajusin, etten ollut edes ajatellut koko asiaa. Tämä voi kuulostaa hölmöltä ja vähäpätöiseltä, mutta tämä oli iso askel minulle, sillä pitkälle on tultu siitä, kun kirjasin selviytymisoppaita miehelle, kun olin kaksi tuntia pois vauvan luota. Vaatteet ovat tietysti vain pintaa, mutta sopivan pieni asia harjoitella sitä, ettei ole jatkuvasti päsmäröimässä kaikessa.

Kun tajusin kömmähdykseni, kysyin heti Jaakolta, mitä lapsella oli juhlissa päällä. Sain asukuvan paluuviestinä.

Jaakko oli kuulemma itsekin ihmetellyt, etten ollut jättänyt juhlavaatteita valmiiksi. Ei siinä, että hän kokisi itse tarvitsevansa apua vaatteiden valinnassa, mutta tiesi kyllä tapani ja tarkkuuteni vaatteiden suhteen. Hän oli käynyt ostamassa synttärijuhliin teemaan sopivan lahjan ja tytölle kauniin yksisarvisaiheisen mekon Cubuksesta. Ihan täydellinen!

Sen sijaan lapsen hiusten kanssa oli tullut on ongelmia, kun Jaakko ei löytänyt hiusharjaa. Kysyi kotiin tultuani, että eikö harja ole harjalaatikossa.

”En tiennyt, että meillä on jokin erillinen laatikko Tangle Teezerille.”

”Siis sä tiedät, mikä on Tangle Teezer?”

”Tietysti.”

1 Comment

  1. Menipäs yksiin, mä olen kirjoittanut tämän mun tekstin samana päivänä kun olet tämän julkaissut 🙂

    Tässä siis nyt myös se juttu, jossa sun ihana kirja mainittu! <3

    http://valeaiti.fi/minulle-vaikeinta-perhe-elamassa-on-kontrollin-menettaminen/

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.