Täydellinen makuuhuone – 5 oivallusta

Makkarimme haki tässä vuoden aikana muotoaan, mutta nyt se alkaa viimein olla haaveideni kaltainen. Tässä tärkeimmät makuuhuoneoivallukseni:

Värillä on väliä

Tuskin enää koskaan haluan nukkua valkoseinäisessä makuuhuoneessa. Rauhallinen sävy tuo niin paljon tunnelmaa makuuhuoneeseen. Olen edelleen supertyytyväinen valintaamme maalauttaa makkarin seinät Tikkurilan Shantung-sävyllä. Se on minusta ihan täydellinen sävy juuri makuuhuoneeseen, jonne se tuo kauniin utuisen tunnelman. Sävy on laventelisen harmaa ja se vaihtelee jännittävästi eri valoissa.

Trikoolakanat ovat ihanimmat

Lakanatrendit ovat tosi selviä: joskus vuosia sitten trikoolakanat olivat pinnalla ja sen jälkeen on tuntunut, että ihan kaikkien on pitänyt saada pellavalakanat. Ihastuin aikoinaan päätä pahkaa trikoolakanoihin, mutta trendien ja suositusten perässä juoksijana päädyin kokeilemaan myös pellavaa ja perkaalia. Palatakseni aina vain trikooseen. Pellava ei tuntunut ollenkaan mukavalta eikä perkaalikaan trikoota voittanut, vaikka hotellilakanoita rakastankin. Nyt aikomukseni on ostaa toiset trikoolakanat, ettemme olisi vain noiden yksien varassa. Trikoisia vain ei oikein tunnu löytyvän, mutta ainakin Hemtexissäkin myytävä Beach House tekee kuulemma laadukkaita trikoolakanoita. Pellava sen sijaan on kaunis materiaali ja käytänkin pellavapussilakanaamme päiväpeittona.

Pienikin riittää

Makkarimme on vaivaiset kahdeksan neliötä, mutta enempää neliöitä ei edes tarvittaisi. En nimittäin tykkää, että makkarissa on mitään muuta kuin sänky. Siis ei ainakaan mitään vaatesäilytystä! Puhumattakaan työpisteestä. Väittelemme tästä siskon kanssa, joka sanoo, että makkarista pitää ehdottomasti löytyä vaatteet, jotta voi heti pukeutua kun nousee sängystä. Siis ei, ei ja ei! On ihanaa kun makkari on pyhitetty levolle eikä sieltä löydy ainakaan mitään kaapinrumiluksia. Nukun yleensä vähissä vaatteissa ja pujahdan aamulla olohousuihin ja neuleeseen ja pukeudun vasta aamutoimet tehtyäni alakerrassa sijaitsevassa vaatehuoneessa.

Säilytystilaa sängyn alle

Vaikka makkari saa olla pyhitetty levolle, säilytystilaa tarvitaan aina. Siksi halusin Ikean umpisängyn, jonka alla on neljä säilytyslaatikkoa. Siellä säilytetään asioita, joita ei jatkuvasti tarvita eli makkarissa ei siis koko ajan pengota jotain. Laatikoissa on esimerkiksi lakanoita ja vieraspeittoja. Ja säilytystila on näppärästi piilossa.

Sängynpääty on must

Sain ennen muuttoamme pakkomielteen sängynpäädystä ja se oli ehdottomasti saatava. Vaikka se ei varsinaisesti sovi ikkunan eteen. Minusta sängynpääty vain kruunaa makuuhuoneen kodikkuuden ja viihtyisyyden. Sitä vasten on ihana nojailla illalla kirjoja ja lehtiä lueskellessa. Itse asiassa sängynpääty kuuluu myös fengshui-oppiin, koska se ilmeisesti tuo myös turvallisuuden tunnetta nukkujalle. Muuten makkarimme on täysi fengshui-katastrofi: sänky on ikkunaa vasten ja ovelle päin ja sen alla on säilytystilaa. Muuta vaihtoehtoa sängyn asettelulle ei kuitenkaan olisi ollut. Ostin muuttaessamme perinteisen nappisängynpäädyn Jotexilta, mutta sain jouluna äidiltä lahjaksi mittatilauksena tehdyn pellavahupun sille, koska nappipääty ei sopinutkaan siihen makkarityyliin, jota tavoittelin.

 

Ellokselta hankitut Mimoun bambupahvivarjostimet ovat minusta ihanat juuri makkarissa.

 

PAPERILAMPPU Ellos // RYIJYMATTO Ellos // PELLAVALAKANA Stockmann // VALKOINEN RASIA Jotex // ROTTINKIPEILI Zara Home // ROTTINKIPÖYTÄ Ellos  // RUSKEA RUUKKU Ellos // PELLAVASÄNGYNPÄÄTY Jotex // TRIKOOLAKANAT Hemtex // KAKTUS Plantagen

POSTAUS SISÄLTÄÄ MAINOSLINKKEJÄ

5 Comment

  1. Naurattaa ihan nykyinen sisustusboomi, vai miksi sitä pitäisi sanoa? Kaikki sisustaa, meillä on vain valkoista ja mustaa, ehkä tippa harmaata, meillä on värejä ja kasveja ja maalaisromantiikkaa, kellä mitäkin. Toisaalta ihan kiva, mutta tuntuu ainakin lehtiä katsellessa, että on mennyt ihan hulluksi, vähän kuin muodin vaihtelut. Keittiön kaappeja kun ei ihan yhtälailla vaihdetakaan kuin paitaa. Tosin jokainen laittaa huushollinsa ihan sellaiseksi kuin haluaa. Tässä on vaan se mutta, kun on heikkona kaikkeen kauniiseen, niin juuri kun kaikki on just eikä melkein, ilmestyykin uusi Sköna Hem tai joku vastaava lehti niin taas tekee mieli jotain uutta. No, se kai on tarkoituskin.

  2. Mistä nuo ihanat yöpöydät ovat?

    1. ne on mun mummun ihan iankaikkisen vanhat yöpöydät, jotka maalattiin itse 🙂

  3. Pellavalakanoissa parhautta on se, ettei niitä tarvitse silittää tai mankeloida. Paranevat vaan, mitä enemmän pesee ja rypistää 😉
    Lapsella on Marimekon trikoolakanat. Aika kivat kyllä nekin.

    1. Ne on varmasti ihanat, varsinkin tietyt merkit/laadukkaat lakanat. Nuo mun lakanat eivät kyl tunnu hyviltä, eivät ainakaan trikoolakanoiden veroisilta 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.