Oikeasti ihmiset ovat feministejä ja muutenkin ihania – ja muita muistutuksia itselleni

Tuli sattuneesta syystä pakottava tarve kirjoittaa itselle muutama muistutus – etteivät pääse unohtumaan.

♥ Kun koet elämästäsi puuttuvan turhautunutta raivoa, helppo tapa töräyttää sitä systeemiin täyslaidallinen on käydä lukemassa kansan syvien rivien analyyseja seksuaalisesta ahdistelusta eri mediatalojen julkaisemien artikkeleiden kommenttiosioista.

♥ Jos et ennätä etsiä mitään päräyttävää kommenttiketjua, voit aina vaikka muistella sitä, kuinka joku Jouko arveli, että naisnäyttelijät käräyttivät Aku Louhimiehen sikamaisista työtavoistaan siksi, että ovat ”katkerotuneita keski-ikäisiä eivätkä saa rooleja enää ulkonäöllä”. Tai sitä, kuinka lukuisat miehet ja naiset päättivät olla uskomatta naisnäyttelijöitä ja mainitsevat syyksi muun muassa sen, etteivät ahdistellut naiset ole puolustaneet itseään ja kertoneet ahdistelusta aiemmin.

♥ Älä kuitenkaan erehdy luulemaan, että kommenttibokseissa vallalla oleva sovinismi ja ylenmääräinen idiotismi olisivat mikään yksi yhteen galluptulos koko kansan mielteistä.

♥ Kommenttiboksit vääristävät maailmankuvaasi: todellisuudessa siellä perseilevät vain muutamat säälittävät misogynistit ja loput ovat trolleja.

♥ Todellisuudessa ihmiset ovat pääosin tasa-arvoa vaalivia, seksuaalisen ahdistelun tiukasti tuomitsevia ja muutenkin kaikin puolin inhimillisiä ja myötätuntoisia olentoja, jotka toki ymmärtävät, että ahdistelluksi tulemisesta kertominen voi olla äärimmäisen pelottavaa ja jopa mahdotonta eikä vähiten siksi, että joukko naisvihamielisiä paskiaisia hyökkää välittömästi lyttäämään ahdistelusta avautuneen naisen.

2 Comment

  1. Naulan kantaan, Irene:)! Lukiessani noita kommentteja, tunnen juuri samanlaista turhautunutta raivoa ja toivoni miehiin (ja joskus naisiin) katoaa hetkeksi. Silloin yritän muistutta itseäni, että kyse on (toivottavasti) vain pienestä joukosta idiootteja. Tämä teksi pitäisi tulostaa jokaisen työpaikan seinälle:)!

    Hyvää Minna Canthin ja tasa-arvon päivää!

  2. Nii. Olipa hyvä tuo alimmainen kohta. Peukku sille. <3

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.