Rentoutus maximus: kylpylälomalla Turussa

KYLPYLÄLOMA SAATU

Vietimme viikonlopun Turussa, Holiday Club Caribiassa kylpylälomalla. Alan selvästi näin kevään korvilla haaveilla viikonloppulomille, sillä Facebook muistutti juuri, että olimme tasan vuosi sitten risteilyllä. Caribia valikoitui lomakohteeksi, sillä googlailin, että Holiday Clubin kohteisiin saa ottaa myös koiran mukaan. Meillä koiranhoito lomien ajaksi ei järjesty ihan tuosta noin vain: yleensä Harjavallassa asuva äitini hoitaa Dinoa reissujemme aikana. Parin päivän reissujen ajaksi ei oikein viitsi ajella kolmea tuntia suuntaansa vain koiraa hoitoon viemään, joten koiramyönteisyydestä (kaikki muutkin lemmikit tervetulleita) lähtee HC:lle ihan megaiso plussa ja kiitos. Oli hauska nähdä hotellin käytävillä kaikenkarvaisia vieraita. Olin itse asiassa aika yllättynyt, kun lemmikit niin auliisti tuolla firman sivuilla toivotetaan tervetulleiksi. Suomessa kun välillä tuntuu, ettei koiria saa viedä mihinkään. Holiday Clubin systeemi helpottaa lemmikkiperheiden matkustelua isosti. Meitä kun on aika paljon.

Kerroinkin eilisessä postauksessa, että lapsen kanssa reissatessa arvostaa kylpylälomien helppoutta: kaikki tarvittava on saman katon alla. Nyt meillä oli selvästi helpompaa ja rennompaa kuin risteilyllä vuosi sitten, osasyynä varmasti vuoden vanhempi lapsi, mutta luulen, että myös kohteella oli merkitystä. Nyt meillä oli nimittäin käytössämme kokonainen hotellihuoneisto, missä viihtyi itsessään. Pääsimme testaamaan Holiday Club Caribian uutta Villas-huoneistoa. Asuimme siis yhden makuuhuoneen huoneistossa, josta löytyy tavallisesta hotellihuoneesta poiketen keittiö (jääkaappeineen, uuneineen, kahvin- ja vedenkeittimineen sekä leivänpaahtimineen) ja iso kylppäri, mistä taas löytyi peräti pesukone. Koska meillä oli se yksi makkari olohuoneen lisäksi, saatoimme Jaakon kanssa vielä katsella leffoja rauhassa lapsen mentyä nukkumaan.

Parveke oli todella iso. Tuolla kelpaisi kesällä istua ja grillailla. Villas-huoneistossa olisi aika hienoa lomailla isommankin porukan kanssa ja vaikka pitkän viikonlopun!

Kysyin lapselta kotimatkalla, mikä reissussa oli parasta. ”Kylpylä!” No tietenkin. Kylpylä valioitui minilomakohteeksi myös sen vuoksi, että perheeseen kuuluu pieni vesipeto. Kävimme kylpemässä lauantaina kaksi kertaa, ensin aamupäivällä sitten vielä päikkäreiden jälkeen. Lounaankin söimme kylpytakit päällä kylpylän Hesessä 😀 Pieni ei tietysti vielä pääse liukumäkiin, mutta hän viihtyisi silti tuntikausia eri altaissa ja sylissäni erilaisissa luolissa, joita tuolta Caribian kylpylästä löytyy. Minusta parasta olisi lillua porealtaissa ja istua itseni rusinaksi höyrysaunassa. Kaksivuotias ei kuitenkaan kauheasti arvostanut sumusaunaa.

Dinoa jännitti aluksi uusi paikka, mutta toisen päivän iltapäivänä hän ei enää stressannut yksin jäämisestä.

      

Olo tuntuu nyt miniloman jälkeen ihan älyttömän rentoutuneelta. Viikonloppu muualla kuin kotiympyröissä on aina kiva juttu, mutta totaalirentoutumiseen vaikuttivat myös isosti Neurosonic-hoito, jossa käväisin perjantai-iltana Turkuun saapuessamme ja reilun tunnin hieronta, jonka otin lauantaiaamuna. Ihastuin Neurosonic-tuoliin viime kesänä, kun kävin testaamassa työn puolesta erilaisia rentoutushoitoja ja niistä tuo tärinätuoli oli ehdottomasti eniten mieleeni. Kun huomasin Neurosonicin löytyvän myös Caribiasta, varasin heti yhden puolituntisen tuolissa. Lauantai kuluikin sitten kunnolla rentoillessa: hieronnan jälkeen menimme kylpemään ja sen jälkeen otin puolentoista tunnin päikkärit kaksivuotiaan kanssa. Puoliunisena hiippailin kylpytakissa taas altaille ja sieltä, pienen freesautumisen jälkeen illalliselle O’Learys-sporttibaariin. Dinnerin jälkeen lapsi simahti iltaunille ennätysnopeasti ja me katsoimme vielä leffan.

Caribiasta löytyy myös sisäleikkipuisto Superpark, mutta me emme vielä käyneet puistoon tutustumassa, sillä se taitaa olla enemmän isompien lasten mieleen. Meidän ajanvietteeksi riittivät kylpylän lisäksi ihan vain hotellin käytävillä juoksentelu ja käväisy pelitilassa.

O’Learys sopi aika täydellisesti meidän illallispaikaksi: ravintola täynnä televisioita, joista tuli joku kuulemma tosi tärkeä futismatsi. Menu on tuolla aika lihaisa, mutta löytyy tuolta myös vegaaneille sopivia Oumph-ruokia. Sain sapuskat muutaman kerran väärään kurkkuun, kun Jaakko karjui muiden ravintolavieraiden kanssa onnistuineille maaleille. Ja sai kaksivuotiaankin hurraamaan ja taputtamaan: ”Maaaaali!”

Mattimyöhäiset söivät aamupalankin sporttibaarin puolella.

Rentoutunut minilomalainen kuittaa! Toivottavasti päästään ottamaan tällainen kotimainen viikonloppuloma pian uusiksi ♥

3 Comment

  1. Miettii says: Vastaa

    Voi että, kuulostaa aivan ihanalta! Mun suurin haave tällä hetkellä — keskellä vauvavuotta, kotona pyörimistä, taaperon uhmakasta paapertamista ja koirien kuratassuja — olisi juurikin kylpyläloma koko perheelle. Kaikki kiva samassa paikassa, vähän luksusta, valmiit pöperöt ja rentoutusta itselle. Miten iisiä! Hoitovapaabudjetti vain ei jousta tippaakaan, ei yhden poreenkaan verran. Ehkä sitten, kun lapset ovat isompia, on kukkarossa kylpyläroposia.

  2. Me oltiin tuolla pääsiäisenä ja meidän 2 ja kohta 4v tytöt nauttivat SuperParkista ihan täysillä. Siellä on iso alue alle 7v:lle, jossa meidän 2v meni kuin pikku-apina. Joten ensi kerralla kannattaa käydä kokemassa myös se.👍😊

    1. Ai oli!! No hitsi, olisi siis pitänyt mennä! Ens kerralla sitten 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.