Lähiömutsi luki mun kirjan ja muut viikon parhaat VOL 2

Paras arvostelu

Sydän pompahti kurkkuun, kun Facebookia selatessa huomasin perheblogien kuningattaren, Lähiömutsin Hannen kirjoittaneen kirjastani. Puoli sekuntia olin todella innoissani, kunnes tajusin, ettei Hanne välttämättä ylistä kirjaani. Voi olla, ettei hän tykännyt siitä ollenkaan! Sydän kurkussa luin arviota – ja tuumin, että olipa hyvin sanottu. Hanne se osaa.

Olen muutenkin äärimmäisen kiitollinen kaikille, jotka ovat lukeneet kirjani ja kertoneet siitä muillekin. Minulle (tieto)kirjailijana tärkeintä on, että kirjani tavoittaisi mahdollisimmat monet, jotka kirjastani hyötyisivät. Jotta ihmiset löytävät kirjani, sen pitää olla esillä. Tajusin vasta Satun postauksen luettuani, että saan olla tosi iloinen siitä, kuinka paljon kirjani on ollut näkyvillä medioissa. Kun Hesari ensimmäisenä päivänä kirjan julkaisun jälkeen soitti, pidin sitä ehkä jopa itsestään selvyytenä. Sittemmin olen osannut arvostaa aivan jokaista mainintaa kirjastani. Olen aivan täpinöissäni, kun bloggaajat julkaisevat jotakin kirjastani, sillä ainakin itse saan kenties suurimman osan inspiraatiosta ja ideoista (vaikka juuri jonkin kirjan lukemiseen) blogeista.

Paras paketti

Sain tilata Fiksuruoka.fi-sivustolta ison paketin ruokaa ja innostuin konseptista välittömästi. Ruokahävikistä on ollut paljon puhetta viime aikoina ja toivottavasti jokainen on jollain tasolla miettinyt, miten omalla kohdallaan hävikkiä voisi pienentää. Fiksuruoan ideana on siis se, että firma ostaa poisto- tai loppueriä maahantuojilta, tukkureilta tai tuottajilta ja myy sitten tavaran edulliseen hintaan verkkokaupassaan. Valikoimassa on esimerkiksi tuotteita, joiden parasta ennen -päivämäärä on mennyt, mutta tuonhan ei pitäisi tavallista kuluttajaa haitata. Olen muutenkin nyt yrittänyt pitää mielessä, ettei parasta ennen ole mikään viimeinen käyttöpäivä. Fiksuruoassa on tosi paljon esimerkiksi makeisia, sipsejä ja limsoja, joten kannattaa kurkata tuonne esimerkiksi ennen bileitä. Ja muutenkin! Me saimme kaapit täyteen esimerkiksi kaikkia näppäriä keitto- ja nuudeliruokia, joita syödä kiireessä, kun ei sattumalta ole ehtinyt tehdä mitään kolmen ruokalajin illallista 😉

Paras ravintola

Erika halusi viedä meidät lauantaina tutustumaan yhteen lempiraflaansa, Lehtisaaressa sijaitsevaan Old Jerusalemiin. Ympäristöstä eli vanhasta ja nuhjuisesta ostarista ei voisi päätellä, että siellä mitään ravintolaa edes on, mutta löysimme paikalle. Täytyy sanoa, ettei ehkä olisi tullut mentyä, ellei tietäisi paikan olevan superhyvä. Mielenkiintoisia Lähi-idän makuja, ystävällistä palvelua ja täyttäviä ja edullisia annoksia. En ole mikään Lähi-idän keittiön asiantuntija, joten tarkempaa analyysia ei irtoa, mutta tykkäsimme kaikki tosi paljon. Jaakkokin oli innoissaan Sultaanin annoksestaan. Täällä on kuulemma myös todella kehuttu lounas. Toisaalta paikan karu miljöö tekee ravintolakokemuksesta entistä mielenkiintoisemman, mutta ehkä pieni touch up voisi olla paikallaan.

Paras sarja

Olemme Jaakon kanssa ihan totaalisen koukussa suomalaiseen Karppi-poliisisarjaan. Kyseessä on varmaan aika paljon Sillan tapainen nordic noir -pläjäys, mutta en itse koskaan malttanut katsoa Siltaa yhtä jaksoa pidemmälle. Karppiin jäin sen sijaan kiinni heti ekan jakson jälkeen. En juuri mitään muita suomalaisia sarjoja enkä elokuviakaan, mutta tämä on minusta ihan toista maata kuin monet muut kotimaiset tekeleet. Pihla Viitalan esittämä Karppi on ehkä vähän kliseinen, karski ja omapäinen rikostutkija, mutta ihan kiinnostava hahmo kuitenkin. Karpin työpari Nurmi, jota näyttelee Lauri Tilkanen, taas on jotenkin ihana, kova mutta lempeä ja salaperäinen. Juoni on mahtava siksi, että se todella koukuttaa, muttei katsoja (ainakaan minä) kuitenkaan osaa yhtään arvata, mitä tulee tapahtumaan. Luulen, että esimerkiksi Silta on jäänyt itseltäni välistä siksi, etten sitten kuitenkaan niin tykkää rikossarjojen supersynkästä ilmeestä, mutta Karpissa synkkyyttä jaksaa, koska helsinkiläiset miljööt ovat niin tuttuja. Kohtauksista on hauska bongailla tuttuja paikkoja.

POSTAUS SISÄLTÄÄ MAINOSLINKIN

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.