Hyvän omatunnon ”jätski”

 

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: APETIT JA SUOMEN BLOGIMEDIA

Taisinkin viime kesänä jo hehkuttaa uutta ”jätskiä”, joita kului perheessämme useita viikossa. Innostuin tuolloin kiinnostavasta uudesta tuotteesta, Vegepopsista, jonka kerrottiin tuovan kasvimaan jäätelöaltaaseen. Kyseessä on siis kasvis-marja-hedelmäjää, joka näyttää ihan mehujäältä, mutta ei sisällä lisättyä sokeria eikä väriaineita, vaan kaikki maut ja värit tulevat raaka-aineista. Tänä kesänä myyntiin on tullut uusi maku, siitä lisää vähän myöhemmin tässä postauksessa.

Tarjoilin terveellistä uutuutta heti lapsellekin ja hän ihastui niihin ihan peruuttamattomasti. Siis oikeasti niin, että hän pyytää kaupassa joka kerta punaista jäätelöä. Viitaten siis viime kesän punajuuri-mansikkamakuun. Punaista jäätelöä on nyt siis vaadittu kaupassa jo vuoden päivät ja sellainen on taidettu melkein joka kerta ostaa. Tavallista jätskiä tai sokerimehujäätä en tietenkään pienelle jatkuvasti ostaisi, mutta Vegepopsit ovatkin hyvän omatunnon ”jätskejä”. Näistä tuli viime kesänä meille niin must-tuote, että niitä oli ostettu pakastimeen Mikkeliinkin, kun olimme tulossa vierailulle 😀


Vegepopsit eivät tietenkään ole vain lapsille, tuli niitä itsekin popsittua puikko jos toinenkin etenkin kesäkuumalla. Meillä niitä on syöty eniten juuri hellepäivien viilennyksenä, mutta ne käyvät ihan välipaloiksikin. Ne kun eivät ole mitään sokeriherkkuja vaikka herkullisia ovatkin, jäätelöaltaan hyviksiä.

Vegepopseja voi ostaa hyvillä mielin paitsi sen vuoksi, että ne ovat terveellisiä, myös siksi, että niissä on käytetty kotimaisia, vastuuviljeltyjä juureksia sekä marjoja ja hedelmiä. Ja vastuuviljelty meinaa siis sitä, että Apetit tuottaa puhtaita ja kotimaisia avomaan vihanneksi luontoa kunnioittaen. Täältä löytyy paljon lisää infoa vastuuviljelystä. Puikot on valmistettu Suomessa Turengin tehtaalla. Ne ovat myös vegaanisia, maidottomia ja gluteenittomia. Hintaa näillä on noin 1,49–1,69 euroa.

Meidän viime kesän lemppariksi nousi tosiaan tuo punajuuri-mansikka, mutta nyt jäätelöaltaissa on uudet maut. Tämän vuoden punainen jäätelö onkin erimakuinen mutta yhtä hyvä, ellei jopa parempi porkkana-vadelma. Vadelma oli kuulemma kuluttajien eniten toivoma maku Vegepopseihin Apetitin kuluttajatestin mukaan, joten kivaa, että kuluttajia on tässä kuunneltu. Toinen myynnissä oleva maku on porkkana-mango, joka on sekin ihana! Se valittiin itse asiassa vuoden suomalaiseksi elintarvikkeeksi tänä vuonna. Raadin mielestä oli hienoa, että niin hieno tuoteinnovaation on kehittänyt elintarviketieteiden opiskelija kesätyöprojektina.

Olemme aina syöneet Vegepopseja ihan sellaisenaan, mutta vasta nyt tajusin Vegepopsin sivuja ja reseptikuvia selatessani, että niistähän voi myös tuunata vaikka mitä ihanuuksia, kun kikkailee vähän esimerkiksi sulatetulla suklaalla!

Oletteko jo maistaneet Vegepopseja? Onko muita pieniä vegepuikkofaneja?


5 Comment

 1. ”Ei sisällä lisättyä sokeria” on kyllä suurin huijaus ever ja ottaa niin päähän että etenkin lapsille suunnattuja tuotteita markkinoidaan noin harhaanjohtavasti. Nää vegepopsit sisältää mehutiivisteitä jotka on siis käytännössä vaan fruktoosia joka on ihan yhtä paha kun valkoinen sokeri, ellei jopa pahempi. Yhtä hyvin voi syödä rehellistä sokerijätskiä 😊

  1. Hmm no fruktoosista ollaan ilmeisesti monta mieltä, mulla ei ole mitään pelkoja sitä kohtaan ☺️

   1. Ei kai sitä pelätä tarvitseekaan, niin kuin ei tavallista valkoista sokeriakaan kohtuudella nautittuna 😊 valheellinen markkinointi on typerää siltikin.

 2. Ruusunen says: Vastaa

  Mistä olet ostanut näitä jätskejä? Itse en ole löytänyt näitä mistään kaupasta. Olen käynyt mm. Tammiston citymarketissa ja Kannelmäen prismassa ja kummassakaan ei näitä ollut.

  1. Nämä löytyi S-marketista Kampista ja huomasin itsekin, ettei tätä uutuusmkua löydy vielä monestakaan kaupasta. Kesän mittaan varmasti tulee valikoimiin. Kannattaa maistaa myös sitä porkkana-mangoa, sitä löytyy ainakin monesta kaupasta! Mietin että voisin tehdä lähi-Alepaamme toivomuksen näistä, sillä heillä ei ole näitä lainkaaan vaikka viime kesänä oli.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.