Kirppislöytöjä, Lintsi-hurvittelua ja muita viikon parhaita

Hups, tällä viikolla oli vahinkoloma blogista, kun muut kiireet painoivat päälle! Yritän päästä normaaliin rytmiin taas tulevalla viikolla. Tässä kiireisen viikon parhaita!

Paras kirppislöytö

Löysin aiemmin Pentikin pilkullisia lautasia kierrätyskeskuksesta ja Lanttilasta löytyi nyt saman sarjan maljakko. Kaikenlainen keramiikka kiinnostaa nyt muutenkin paljon ja on helppo tehdä upeita löytöjä kirppareilta. Kuvassa myös lelukoira Puttonen, jonka lapsi halusi ehdottomasti mukaan Kontista. Sitä on nyt ulkoilutettu ja ruokittu säännöllisesti 😀 Myös tuo kaunis kori,  johon tuikkasin kaktuksen on kirppislöytö viime viikolta.

Paras aleostos

Pyörähdin eräänä päivänä Zaran alessa. Itselleni en löytänyt mitään, mutta lapselle hankin muutamat vaatteet. Nuo vajaamittaiset banaanipöksyt ovat täydelliset kesään: ne ovat kevyet, väjät ja ihanan pirtsakat. Kuvassa oleva Minni-paita on sekin Zarasta, mutta 2nd handina hankittu.

Paras päivä

Ystäväni Harjavallasta tuli lapsineen meille viikonlopuksi. Olimme melkein koko lauantaipäivän Linnanmäellä ja oman pian-kolmivuotiaani ihmetystä ja riemua oli niin hieno seurata. Hän osasi jo aiemmin kysellä, että voisimmeko mennä huvipuistoon. Hän oli jossakin ohjelmassa nähnyt huvipuiston ja keksi, että sinne on päästävä. Olemme olleet Lintsillä toissakesänä ja viime vuonna, mutta noista vierailuista hän tuskin muistaa mitään. Lintsin ilmaislaitteet (9 kpl!) riittävät tosi hyvin noin pienelle ja oli hauskaa. Pääsin käymään seitsenvuotiaan kummipoikani kanssa sitten vähän hurjemmissa laitteissa, kun pienemmät odottelivat.

Paras duuni

Työssäni parasta ovat vapaus ja vaihtelevuus. Tällä viikolla olen muun muassa kirjoittanut kattavan artikkelin sähköautoista, stailannut jutun kuntoiluaiheiseen lehteen ja ollut hiusmallina 😀 Ihan mahtavaa. Kiirettä pitää, mutta on mahtavaa voida nauttia työstään.

Paras keskustelu

On ollut upeaa nähdä sateenkaariliput liehumassa yhdessä jos toisessakin lipputangossa Helsingissä. Tasa-arvoa ei ole vielä saavutettu, siksi on tärkeää näyttää, että on yhtäläisten ihmioikeuksien ja rakkauden puolella! Olen seurannut mielenkiinnolla Kolmistaan-blogin Karoliinan Miksi pride ja kulttuurisen omimisen puheet ärsyttävät -postauksen aiheuttamaa keskustelua. Toisaalta harmistun tuontyyppisistä kannanotoista tosi paljon, mutta toisaalta ne poikivat hedelmällistä ja äärimmäisen tärkeää keskustelua ja saavat ehkä ihmisiä tekemään tärkeitä oivalluksia. Bloginaapurini Einon (Tämän kylän homopoika) vastinepostaus kiteyttää aika hyvin sen, mitä itsekin ajattelen. Ei ole cis-heteron asia arvioida priden tarpeellisuutta. 

3 Comment

  1. Tuli mieleen tuosta Zarasta, oletko miettinyt kyseisen merkin boikotoimista? Kuitenkin tiedossa oleva asia, että käytössä on lapsityövoimaa. Olet kuitenkin paljon tuonut eettistä ajattelua esiin blogissa niin siksi tämä tuli mieleen 🙂

    1. Ehdottomasti tämä aihe seurannassa, mutta boikottia en harkitse eikä sellaisia oikein suositellakaan tässä tapauksessa. Jättifirmoilla on tehtaissaan ongelmia, mutta uskon että nimenomaan niillä jättifirmoilla vaikutusvaltaa edesauttaa muutosta ja taistella epäkohtia vastaan. Inditex on ainakin järjestänyt tehdastarkastukset järjestöjohtoisesti ja sitoutunut maksamaan elämiseen riittävää palkkaa (lähde: Eetti.fi).

  2. Jaa, selväähän on se, että rättibisnes pyörii kehittyvien maiden heikkojen ihmisoikeustilanteiden ansoista. Meillä on mahdollisuus ostaa mielin määrin halpoja vaatteita. Kyllä meidän käytöännössä täytyy hiljentää omatuntomme tässä asiassa. Se, että vaate ostetaan kirppikseltä uusiokäyttöön, on tietysti hyvä juttu. Mutta ei sekään poista ongelmia, sitä paitsi kirppistuotteen käyttöikä ei välttämättä ole yhtään pidempi eettisessä mielessä. Tarkoitan, ettei kirppis tee tavarasta ”eettistä”. Jos jollain on käytössä itsellään tuote 25v, käyttöikä on paljon pidempi kuin että tuote olisi vuoden jollain ja toisen vuoden jollain ja kolmannen jollain ja sitten roskiin.

    Myös tätä mietin: ” Ei ole cis-heteron asia arvioida priden tarpeellisuutta. ” Sananvapauteen kun kuuluu se, että nimenomaan voi ja saa arvioida eri asioita, saa olla eri mieltä. Saa olla negatiivinen. Usein juuri niin asiat lopulta käynnistyvät, menevät eteen päin ja edistystä tapahtuu, kun ollaan eri mieltä, tuodaan erilaisia näkemyksiä esiin. Hienoa ja sivistynyttä on, kun voidaan keskustella yhdessä niin, että erilaisia näkökulmia ja mielipiteitä esitetään samassa keskustelussa ilman, että pitää olla samaa mieltä.
    Eniten hirvittää nykybloggareidenkin aatemaailma, että tuomitaan tai loukkaannutaan, kun ollaan eri mieltä. Ihan kuin yksittäisillä ihmisllä olisi jokin oikea näkemys, jota kaikkien pitää noudattaa.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.