Viisi ruokalajia ja kaikissa majoneesia!

 

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: HELLMANN’S JA SUOMEN BLOGIMEDIA

Muistatteko kun esittelin teille toukokuussa itämaisen coleslaw -salaatin reseptin? Siitä tykättiin tosi paljon ja monet kertoivat tehneensä ja aikovansa tehdä salaattia sillä reseptillä.

Kokkailin salaattia ties kuinka monennen kerran Suomen Blogimedian kesäjuhlissa, kun me Hellmann’sin kampanjassa mukana olevat bloggaajat teimme kollegoillemme viiden ruokalajin majoneesimenun! Voisi kuvitella, että majoneesia pursuilisi tuollaisen dinnerin jälkeen korvista, mutta kokonaisuus ei ollut ollenkaan liian tuhti ja tykkäsin tosi paljon jokaisesta ruokalajista. Blogitallistamme löytyy melkoisia reseptinikkareita, ei voi muuta sanoa.

Seuraa siis kunnon reseptipläjäys, jonka herkulliset ohjeet kannattaa ottaa talteen, jos mietit minun tapaani joka päivä ja etenkin aina ennen juhlia, että mitä ihmettä sitä voisi nälkäisille suille tarjoilla.

Kasvistarjotin  majoneesidipillä

Täytyy myöntää, että vähän jopa jännitin tuoda salaattini sellaisen ruokagurun kuin Jotain maukasta -blogin Marin eteen, mutta muistelin että Marikin tykkäsi sörsselistäni! Mari itse oli loihtinut mielettömän näyttävän dippilautasen alkupaloiksi. Lautaselta löytyi niin munakoisoranskalaisia ja sitruunabroccolineja kuin maalaispatonkisipsejä ja ras’el hanout -kukkakaalejakin. Katso Marin resepti TÄSTÄ.

 

Lohilastut ja -leivät lime-majoneesitäytteellä

Char and the Cityn ihana Carita puolestaan teki maukkaita lohilastuja ja leipiä limenmakuisella majoneesitäytteillä. Tässä muuten sellainen ohje, joka kannattaa napata talteen: sormisyötäväohjeita kaipaa aina, kun kylään on tulossa enemmän väkeä. Ohje Caritan leipäsiin löytyy TÄÄLTÄ.

Avokado-bowliet

Si Moda -blogin Kaisa puolestaan oli tehnyt aivan jumalaisen hyviä avokado-bowlieita. Kukaan ei tietystikään yllättynyt, että minä niistä tykkäsin, koska makumaailmana on limen, korianterin ja chilin täydellinen liitto. Ohje bowlieihin löytyy TÄÄLTÄ – kannattaa käydä kurkkaamassa, sillä samassa postauksessa on myös majoneesiin dipattavien avokadopoppersien ohje!

Itämainen coleslaw

Oma roolini majoneesi-partyissa oli siis salaatintekijä 🙂 Itämaisen coleslaw’n ohjeen löydät TÄÄLTÄ. Kannattaa testata vaikka grilliruoan kanssa. Tägätkää ihmeessä meikäläinen kuviin, jos kokkailette salaattia ja otatte kuvia someen.

Raparperimajoneesikakku

Juhliemme ehdoton kruununjalokivi oli Ku ite tekee -blogin Minnan majoneesikakku! Emme olleet päästä syömään ollenkaan kun kaikki halusivat kuvata kaunista kakkua, jonka resepti on todella omintakeinen. Harvemmin sitä tulee syötyä majoneesilla täytettyä kakkua! Mutta kakku maistui yhtä hyvältä kuin näyttikin ja meidän perheen pieninkin lusikoi onnellisena kakkua suuhunsa. Ohjeen mahtavaan majoneesikakkuun löydät TÄÄLTÄ.

     

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.